Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • C80
    Uzależniony
    • 2007
    • 855

Zamieszczone przez mathom
    Dzisiaj poszedłem za ciosem i wybrałem wreszcie - Crumplera FOURNINETY Daily L:

Zacna torba, akurat mam i jestem na prawdę zadowolony. Dość pakowna. Wchodzi C 70-200 f/2.8 z osłoną, 24-70 f/2.8 z osłoną i body 40D z gripem. W razie potrzeby jest jeszcze miejsce żeby na ten sprzęt na wierzch położyć drugie body (400D z gripem) i lampę 430ex z dyfuzorem.

Kieszeni też sporo, z przodu 2+2 oraz jedna duża wewnątrz. Solidny gruby pas i miękką przesuwaną gąbką.

No i nie wygląda na typową torbę foto, to też jest pełen plus.
    [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• optick
      Coś już napisał
      • 2008
      • 60

Ja z myślą o jeździe na motocyklu kupiłem plecak plecak lowepro Flipside 300.
      Mieszczę tam wszystkie obiektywy jakie mam , 450d + grip, blenada, jakieś duperele.
      Sprawdza się.
      Zaleta jest to, ze aby dostać się do niego należy go zdjąć z pleców. Więc w tłumie jest OK.
      Jednak chciałbym coś poręcznego (na ramie, może mocowane do paska) .. aby mieć tam cały sprzęt i mieć swobodny dostęp do aparatu. Czyli wyjmowanie aparatu bez większych problemów.
      500D

Komentarz

• michal.s
        Początki nałogu
        • 2007
        • 271

Zamieszczone przez Jago
        A co powiecie nt toreb m-ki "KATA". zauważyłem, że tanie to one nie są Jak wygląda u nich kwestia jakości wykonania, funkcjonalności i etc
        Ja posiadam DC-443, bardzo ją lubię, wcześniej miałem jakaś małą Mekko i przez chwilkę Nove Lowepro, jednak Kata najbardziej mi odpowiada, jakoś wykonania super jak dla mnie, pojemna jest.
        To co najbardziej mi się w niej podoba że jak na dużą torbę jest lekka, otwieranie górnej pokrywy od siebie też jest bardzo wygodne.
        Boczne kieszonki nie są za duże ale najpoczebniejsze szpargały się mieszczą
        Ochrona dla sprzętu jest wystarczająca choć nie tak pancerna jak np w Tamrackach.

Przy okazji mam pytanie do Was, czy ktoś ma plecak Kata KT D-3N1-20 i może powiedzieć czy mieści się do niego 70-200 F4 IS podpięte do body ?
        W sieci nie znalazłem takiego zdjęcia, a funkcjonalnosć tego plecaka strasznie mi się podoba
        Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• WereWolf
          Coś już napisał
          • 2005
          • 96

co do wersji 3N1-20 to nie jestem pewien, chyba widziałem gdzieś zdjęcie z założonym 70-200 F4 bez IS, ale wielkościowo to chyba to samo, więc powinien dać radę

ja niedawno kupiłem wersję KATA 3N1-30, dopiero po zamówieniu przyjrzałem się wersji -20 i bałem się, że będzie za duży, ale jak dla mnie jest w sam raz

spokojnie mogę w nim pomieścić wszystkie potrzebne rzeczy, nawet dwa body (30D i 7N) z podpiętymi obiektywami wchodzą
          ostatnio nawet spróbowałem zmieścić body z przymocowanym bracketem i też po małej modyfikacji wszedł, więc jest ok

a jeśli chodzi o jakość wykonania, to trudno mi to porównywać z czymś innym, bo jak dotąd miałem jedynie tani plecaczek z allegro (Cobra bodajże), w porównaniu z nim jakość wykonania jest co najmniej 100 razy lepsza, ochrona wg. mnie też wystarczająca... no i funkcjonalność, przez którą zdecydowałem się na ten model - jak dla mnie rewelacja
          moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
          Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• michal.s
            Początki nałogu
            • 2007
            • 271

WereWolf, dzięki za odpowiedź, trzydziestka wydaje się dla mnie za duża, nie mam aż tyle sprzętu i nie planuje mieć

W dwudziestce chciałbym upchnąć 400D+grip, C17-55 z osłoną, C60macro z osłona, C70-200 F4 IS z osłoną i 430ex.

Zależy mi na tym by zmieścił się 400D + 70-200 F4 IS, tego mi w sumie w DC-443 brakuje

Komentarz

• Fotograf1995
              Bywalec
              • 2008
              • 210

Czy w Computrekkerze zmieści się 400D+grip+350D+Minolta 300si+430EX+70-200 f/2.8+18-200+50mm+17-50+220EX
              Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Komentarz

• axk
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2027

Zamieszczone przez Fotograf1995
                Czy w Computrekkerze zmieści się 400D+grip+350D+Minolta 300si+430EX+70-200 f/2.8+18-200+50mm+17-50+220EX
                Jeżeli wszystko na raz, to będzie ciężko.
                EOS + Speedlite

Komentarz

• marcelch
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 19

A ja gorąco polecam, któryś z modeli plecaków, sam dość dlugo sie zastanawialem i wybor padl na VANGUARD Kenline 52 spokojnie mieści : 450d z podpiętym 70-200 4L, zostaje jeszcze miejsce na kita, lampę dodatkowy jakiś szeroki kąt i kilka jeszcze drobiazgów. Z boku możemy podpiąć statyw i w drogę, przetestowalem to wszystko na rowerze po dość trudnym terenie, także myślę, że plecak to jest to.
                  Canon 50d, C 10-22, C 24-105L , C 70-200L f4, C 85mm f1,8 , + canon 580EX II

Komentarz

• WereWolf
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 96

Zamieszczone przez michal.s
                    WereWolf, dzięki za odpowiedź, trzydziestka wydaje się dla mnie za duża, nie mam aż tyle sprzętu i nie planuje mieć

W dwudziestce chciałbym upchnąć 400D+grip, C17-55 z osłoną, C60macro z osłona, C70-200 F4 IS z osłoną i 430ex.

Zależy mi na tym by zmieścił się 400D + 70-200 F4 IS, tego mi w sumie w DC-443 brakuje
                    jeśli z gripem, to nie jestem pewien czy dwudziestka pomieści, radziłbym się przejść gdzieś, jeśli masz możliwość i sprawdzić samemu...

ja się trzydziestki bałem, ale nie jest aż tak wielka, jak dla mnie w sam raz
                    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
                    Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• michal.s
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 271

One wszystkie (10, 20, 30) mają tą samą grubość 16 cm

Możliwości żeby samemu zobaczyć puki co nie mam, w Rzeszowie nie ma szans na zobaczenie tego plecaka na żywo... aby być może wybiorę się gdzieś po niego

Komentarz

• Sewi
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 27

Na wstępie wszystkich witam. Niestety i do mnie doszło do momentu kiedy trzeba w czymś swoje klamoty trzymać i transportować. Temat ten rozeznałem, nie w całości lecz wyrywkowo co kilka stron. Widzę jednak iż zdecydowaną przewagę ma Lowepro Mini Trekker AW. Całkiem mały, grabny i pojemny. Pojawia sie jednak znów dylemat czy ogarnie SLR'a z gripem? Przymierzałem się do niego i aparat wystaje w teorii o około 1-2 cm ponad poziom zamka, w praktyce jednak plecak dosyć prężnie przyjmuje na siebie obowiązek zamknięcia się. Widzi ktoś inne alternatywy tego plecaka czy się tym zupełnie nie przejmować?

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

Zamieszczone przez Sewi
                          Na wstępie wszystkich witam. Niestety i do mnie doszło do momentu kiedy trzeba w czymś swoje klamoty trzymać i transportować. Temat ten rozeznałem, nie w całości lecz wyrywkowo co kilka stron. Widzę jednak iż zdecydowaną przewagę ma Lowepro Mini Trekker AW. Całkiem mały, grabny i pojemny. Pojawia sie jednak znów dylemat czy ogarnie SLR'a z gripem? Przymierzałem się do niego i aparat wystaje w teorii o około 1-2 cm ponad poziom zamka, w praktyce jednak plecak dosyć prężnie przyjmuje na siebie obowiązek zamknięcia się. Widzi ktoś inne alternatywy tego plecaka czy się tym zupełnie nie przejmować?
                          40d z gripem bez problemu, 350d z gripem także, 5d już bez gripe... 2-3 lata z takim chodzę i sprzęty nie doznały z tego powodu uszczerbku tak więc się nie przejmuj.. w ogóle to czasem wydaje mi się że tan plecak z gumy jest
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Sewi
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 27

Na chwilę obecną operuję na 20D z gripem, więc widze że problemu nie ma. 5D mark I zaczyna spadać do kuszacych cen więc kto wie...

Komentarz

• TomS
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 880

5D z gripem do mini trekkera wchodzi bez problemu i nie mam problemów z zapięciem.

Komentarz

• Bingant
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 507

ja swoje zabawki mieszczę bez problemu
                                6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

Pracuję...