Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noexnoec

Dzis otrzymalem kurierem plecak firmy JPA i chcialbym sie podzielic wrazeniam...

Duzy, pojemny, sztywny, sprawia wrazenie solidnego, miesci 450d z grippem bez preoblemu,
    cena wraz z wysylka 150 zl i wydaje mi sie ze to moze byc niezla alternatywa dla chinszczyzny, gdyz produkt szyty w Polsce...

Szczerze polecam (do znalezienia na allegro) w razie pytan pisac smialo

Komentarz

• vietcargo
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 33

Obejrzałem i chyba się skuszę, mimo iż dopiero co kupiłem torbę Naneu. Dzięki za informację noexnoec :-D

Komentarz

• sztywny
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 40

mam pytanie potrzebny jest mi plecak i torba wypatrzyłem sobie firmy crumpler i mam pytanie czy do Crumpler Pretty Boy 4000 (XL) zmieści się eos 40D+17-40/4L+50/1,8+85/1,8+70-200/4L oraz Speedlight 580EXII ?? Oraz czy do Crumpler Pretty Boy Back Pack zmieści to co wyżej napisałem razem z 28/1,8 oraz 24-70/2,8 L ??
        30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2

Komentarz

• serbio
          Bywalec
          • 2005
          • 243

Zamieszczone przez sztywny
          mam pytanie potrzebny jest mi plecak i torba wypatrzyłem sobie firmy crumpler i mam pytanie czy do Crumpler Pretty Boy 4000 (XL) zmieści się eos 40D+17-40/4L+50/1,8+85/1,8+70-200/4L oraz Speedlight 580EXII ?? Oraz czy do Crumpler Pretty Boy Back Pack zmieści to co wyżej napisałem razem z 28/1,8 oraz 24-70/2,8 L ??
          Do takiego sprzęu polecam Lowepro Flipside 400 AW. Kolega Burton pisal o nim.
          Zmieścisz w nim aparat ,dwa może trzy zoomu oraz trzy stalki plus lampa.
          Wygląda bardzo na wytrzymaly i solidny .
          Pozdrawiam

Komentarz

• mushi
            • 2008
            • 7

Na co dzień Tamrac System 3, przyjemna i mieści tyle ile powinna.
            Na rower i na dłuższe wypady plecak Burka o którym sporo ludzi napisało w innym wątku.

Tamrac był by idealny, gdyby posiadał pas biodrowy (moja druga połowa ma Lowepro i trochę jej tego zazdroszczę, bo po dłuższych spacerach jednak czuć najmniejszy ciężar)
            Burek mieści na prawdę sporo sprzętu, ale to jednak bydle spore.

Komentarz

• oszczepnik
              Początki nałogu
              • 2008
              • 279

Też szukałem torby , i nabyłem Lowepro Comapct AW , mieszczę w niej dwa body z gripami, plus 17-40; 24-70 i 70-200 2.8 a i 580, ale żeby nie było za kolorowo to body są odpięte od szkieł. Jednakże torba bardzo mocna i doskonale wykonana, w przegródkach i dodatkowych kieszeniach zmieści się mnóstwo rzeczy. Torba bardzo mocna i godna polecenia, choć skłaniam się już ku większemu modelowi.
              Tak trochę nie w tym dziale, ale może ktoś zainteresowany zakupem?
              "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• serbio
                Bywalec
                • 2005
                • 243

Zamieszczone przez mushi
                Na co dzień Tamrac System 3, przyjemna i mieści tyle ile powinna.
                Na rower i na dłuższe wypady plecak Burka o którym sporo ludzi napisało w innym wątku.

Tamrac był by idealny, gdyby posiadał pas biodrowy (moja druga połowa ma Lowepro i trochę jej tego zazdroszczę, bo po dłuższych spacerach jednak czuć najmniejszy ciężar)
                Burek mieści na prawdę sporo sprzętu, ale to jednak bydle spore.
                Co to za plecak Burka?

Komentarz

• sztywny
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 40

przemyślałem sprawe w torbie będę nosił tylko 40d z podpietym 17-40/4l oraz 50/1,8 i 85/1,8 więc ten crumpler mi starczy
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  jeszcze pytanie jedno dotyczące plecaka co polecacie aby zmieściło się to wszystko co wyżej napsiałem ale żeby plecak był2 komorowy i miał u góry komore na jakieś rzeczy ??
                  Ostatnio edytowany przez sztywny; 20430. Powód: Automerged Doublepost
                  30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2

Komentarz

• mushi
                    • 2008
                    • 7

Zamieszczone przez serbio
                    Co to za plecak Burka?
                    Burek = Burton

Komentarz

• BuRton
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 675

Zamieszczone przez mushi
                      Burek = Burton
                      Niski Twój poziom. Ja Cie nie obrażałem w żadnym poście więc o co chodzi ? Mam swoje imię i różni się ono od podanego przez Ciebie przykładu.

Podaj informacje, gdzie można coś poczytać o plecaku Burek-Burka.

Marcin
                      Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• Krzychu
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3611

Zamieszczone przez BuRton
                        Niski Twój poziom. Ja Cie nie obrażałem w żadnym poście więc o co chodzi ? Mam swoje imię i różni się ono od podanego przez Ciebie przykładu.

Podaj informacje, gdzie można coś poczytać o plecaku Burek-Burka.

Marcin
                        Może chodziło o plecak firmy Burton (tej od snowboardów) ?
                        Pozdrowienia,
                        KZ
                        KZ Aviation Photography

Komentarz

• mushi
                          • 2008
                          • 7

Panie Marcinie, mój post w żaden sposób nie miał na celu obrażać Pana.

Na firmę Burton potocznie mówi się Burek. Szczerze po raz pierwszy spotykam się z sytuacją w której ktoś nie zrozumiał. Mea culpa...

A test konkretnego modelu tutaj:

Komentarz

• BuRton
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 675

Niewłaściwie odebrałem intencje. Zbieg okoliczności.

Przepraszam kolegę Mushi i pozdrawiam Marcin vel BuRton (nie od plecaków) .
                            Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• mushi
                              • 2008
                              • 7

Miał Pan do tego prawo, nie jest to przecież forum snowboardowe, wina więc leży po mojej stronie.

Ktoś wyżej pytał jaki plecak pomieści dużo. Burton jest moim zdaniem idealny.
                              Do komory na sprzęt (która jest po wyjęciu samodzielną torbą) wchodzą: 5D, 40D, 24-105, Tamron 20-40, speedlight 580 i kilka stałek. Po bokach jest miejsce na dwa lekkie statywy. Do przedniej kieszeni wepchniemy laptopa 15,4". Jest jeszcze górna kieszonka z wydzielonym miejscem na sprzęt grający, zmieści się w niej trochę rzeczy osobistych (40D z podpiętym Tamronem wchodzi bez problemu i jest jeszcze miejsce na drobiazgi).

Komentarz

• rauf
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 371

Może ktoś porównać tego Burtona do modelowo podobnego Lowepro? Faktycznie są jakieś super hiper udogodnienia na narty?

I z innej beczki, czy robi ktoś plecak foto profilowany ale tak bardziej na rower niż narty??
                                papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

Pracuję...