Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mastercheat
    Początki nałogu
    • 2008
    • 477

no właśnie czytałem już (szkoda że nie ma fotek)
    czytałem też o 180, całkiem dobrze wypadły, ale chciałem jakąś alternatywę żeby sobie porównać.
    40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Zamieszczone przez Mariusz_C
      Jeśli chodzi o duże plecaki to ja polecam mekko:

Mam podobny model (tylko chyba starszy) i bardzo mi się podoba. Mieści mi się w nim cały sprzęt i jeszcze więcej. Solidnie uszyty, nie rzuca się specjalnie w oczy (no może rozmiar tylko) i jest bardzo praktyczny.
      Ten plecak wygląda naprawdę bardzo interesująco. Na razie po sprzedaży computrekkera nie myślę o nosidle na plecy (niepraktyczne w pracy), ale z czasem planując jakiś długi górski wypad (latem na Słowacji używałem minitrekkera i był w miarę ok) chyba skieruję się znów ku chińskiej ofercie, bo to mekko coraz bardziej mi pasuje.

Komentarz

• Mariusz_C
        Uzależniony
        • 2007
        • 577

Jest tylko jeden mały problem, ten plecak jest na prawdę bardzo duży i człowiek do noszenia plecaka też musi mieć słuszne rozmiary, bo jeśli plecak jest cały załadowany to ciężko jest go dźwigać. Ja mogę w nim zmieścić wszystko co mam i jest jeszcze luz. Na dalekie wyjazdy, gdzie zabiera się wszystko, jest jak w sam raz. Na bliższe spacery jest nieco za duży. Oprócz niego mam jeszcze mały plecak na 4 szkła plus body w oddzielnej komorze. Do kościoła i na samochodowe wycieczki mam dwie torby, jedną większą, drugą nieco mniejszą.
        5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

• darekk1
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 33

Malutka torba

Witam serdecznie
          Poszukuję (już od miesiąca ) małej torby lub kabury. Chodzi o jak najmniejszy rozmiar, niestety przy tym musi wejść body z gripem i oczywiście obiektyw. Wszystkie torby jakie dotychczas oglądałem, mierzyłem i robiłem inne czary , mieszczą body plus obiektyw ale niestety bez gripa. Dużą torbę mam, plecak również i teraz przyszła pora na coś małego. Może któremuś z kolegów rzuciło się coś takiego w oczy to proszę o namiar
          Pozdrawiam

Komentarz

• bundy
            Uzależniony
            • 2006
            • 760

Przeraził mnie nieco rozmiar tego wątku, więc nawet nie próbuję lektury całości :-) Trochę mi się ostatnio zestaw zmienił gabarytowo i trzeba w czymś graty nosić :-) Całość graciarni mam spakowane w plecak Naneu Urban Gear U220 (baaardzo duży plecak), a na "małe wyjścia" pakowałem 30-kę z 24-105 + jakieś aku i karty w zgrabnego toploadera od Tamraca. Nastały czasy "jedynki" i w Tamraca już się tego nie upcha :-) (nie mówiąc już o podpięciu 70-200). W którego toploadera wejdzie bez problemu 1D + max. 70-200 (ale częściej 24-107 albo 50-ka)? Lowepro Toploader 75 da radę? Muszę coś kupić, bo wizja noszenia mojego "plecaczka" na pierwsze lepsze wyjście do parku wywołuje u mnie ból pleców :-) :-)
            1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• APP
              Uzależniony
              • 2006
              • 664

(...) W którego toploadera wejdzie bez problemu 1D + max. 70-200 (ale częściej 24-107 albo 50-ka)? Lowepro Toploader 75 da radę? (...)
              24-107 :cool: :wink:

Nie napiszę z własnej praktyki, ale TO i TO chyba rozwiewa większość wątpliwości 8)

A linki www.taschenfreak.de i www.cambags.com czas najwyższy jakoś przykleić wewnątrz wątku

Komentarz

• bundy
                Uzależniony
                • 2006
                • 760

Zamieszczone przez APP
                24-107 :cool: :wink:

Nie napiszę z własnej praktyki, ale TO i TO chyba rozwiewa większość wątpliwości 8)
                Dzięki :-) Faktycznie pierwszy link i fotki w nim rozwiały wszelkie moje wątpliwości
                1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• Hamtaro
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 60

ktos z was uzywal lub posiada plecak naneu sahara 217F? jezeli tak, to jak ogromny on jest? bylbym wdzieczny za jakies porownanie do normalnego czlowieka
                  C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Komentarz

• jac+
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 842

A co sądzicie o tego typu futerale? Widział może ktoś z Was to na żywo?

Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• BuRton
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 675

Zamieszczone przez jac+
                      A co sądzicie o tego typu futerale? Widział może ktoś z Was to na żywo?

http://www.allegro.pl/item514116521_...rypackiem.html
                      Widział i nawet używał . Miałem taki futerał do aparatu dalmierzowego z obiektywem. Wyrób jakiejś amerykańskiej firmy. B. dobre wykonanie, antystatyczny materiał, elastyczny i wygodny w użytkowaniu.

Polecam w 100% super sprawa do noszenia sprzętu w nie fotograficznej torbie - plecaku. Ochrona pewna - lepsze to od czapki itp. :wink: "zamienników.

Poza tym to nie widzę sensu kupować.

Pozdrawiam Marcin.
                      Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• jac+
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 842

Dzięki. Czyli w końcu czapkę będę mógł założyć na głowę
                        Właśnie mi chodziło o noszenie samego aparatu z gripem i jednym szkłem w mniej "zaangażowanych" torbach.
                        Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Zamieszczone przez bundy
                          Przeraził mnie nieco rozmiar tego wątku, więc nawet nie próbuję lektury całości :-) Trochę mi się ostatnio zestaw zmienił gabarytowo i trzeba w czymś graty nosić :-) Całość graciarni mam spakowane w plecak Naneu Urban Gear U220 (baaardzo duży plecak), a na "małe wyjścia" pakowałem 30-kę z 24-105 + jakieś aku i karty w zgrabnego toploadera od Tamraca. Nastały czasy "jedynki" i w Tamraca już się tego nie upcha :-) (nie mówiąc już o podpięciu 70-200). W którego toploadera wejdzie bez problemu 1D + max. 70-200 (ale częściej 24-107 albo 50-ka)? Lowepro Toploader 75 da radę? Muszę coś kupić, bo wizja noszenia mojego "plecaczka" na pierwsze lepsze wyjście do parku wywołuje u mnie ból pleców :-) :-)
                          Lowepro Toploader 75 AW.{Myślę że ten bez AW jest mniejszy} W Toploader
                          75AW po wyjęciu bocznych wkładek swobodnie wchodzi 1 Ds m III z podpietym 300 f4 IS L.Z wkładkami też swobodnie ale bez luzu.Ja nosze z wkładkami.Dłuższy obiektyw już nie.Krótsze oczywiscie tak.W komplecie szelki i jak nazwa wskazuje[All Wheather] plaszcz od deszczu czy kurzu.Najczesciej 24 105 a na dnie jeszcze pod wkladka drugie szkło.Idealne na szelkach do plecaka.Polecam. :smile:

Komentarz

• Tomek_P
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 106

In this episode Mark recommends a few camera bags.

Fotograf Mark Wallace przedstawia kilka ciekawych plecaków/toreb od Lowepro:
                            - Flipside 300
                            - Apec 140 AW
                            - Sling Shot 200 AW
                            - Cirrus TLZ 15
                            - Mini Trekker AW

Muszę przyznać, że Flipside to moim skromnym zdaniem ideał plecaka. Pakowany od zewnątrz, mały i pomieści body z gripem 70-200 + dwa mniejsze szkła. Z drugiej strony za identyczną kwotę (280zł) możemy dostać Mini Trekker AW i chyba co do niego skłaniam się bardziej. Chyba poczekam i upoluję używkę

Komentarz

• maki1000
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 148

A jaki plecak polecacie do zamiennego noszenia laptopa i sprzętu foto (40D + 70-200F4 + kit + lampa + 50mm )

Interesuje mnie tylko plecak w którym jest specjalna przegroda do laptopa.

Komentarz

• axk
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2027

Zamieszczone przez maki1000
                                A jaki plecak polecacie do zamiennego noszenia laptopa i sprzętu foto (40D + 70-200F4 + kit + lampa + 50mm )

Interesuje mnie tylko plecak w którym jest specjalna przegroda do laptopa.
                                Lowepro CompuTrekker AW lub CompuTrekker Plus AW.
                                EOS + Speedlite

Komentarz

Pracuję...