Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woyd
    Początki nałogu
    • 2005
    • 488

Szybki feedback.. odebrałem dzisiaj Compudaypack'a Lowepro. Plecak rewelacyjny jako torba na laptopa i plecaczek turystyczny: bardzo mocno usztywniona komora laptopa, duże miejsce na bagaż podręczny, ale część fotograficzna... żenada.. Nie wiem, jaki aparat zapakowano by zrobić szkic do reklamówki, ale 40D z 17-40 albo tamronem 28-75 wchodzi sesnownie dopiero, jak się wyjmie 2/3 przegródek. Wciśnięty na siłę na środek wypiętrza się na spodzie plecaka. Trochę kiszka. Ale część laptopowa i bagażowa zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• mathom
      Początki nałogu
      • 2007
      • 428

Witam, poszukuję torby typu topload, w stylu Lowepro Topload XX AW, ale takiej do której zmieści mi się 40d z tamronem 17-50, C70-200 f4/L i 430ex. Nie za dużej, nie za małej.

mam w tej chwili plecak, który jest świetny, ale na krótkie wypady do miasta i okolic średnio się sprawdza.

byłbym wdzięczny zapomoc

ps. czy np. Lowepro Stealth Reporter 100AW zmieści 40d z zapiętym 70-200 f4 ?
      Ostatnio edytowany przez mathom; 10745.
      FF + L
      Moje stocki
      Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• BuRton
        Uzależniony
        • 2008
        • 675

Wczoraj sprzedałem 100 AW. Ciasno ale wchodziło. Z zapiętym 70-200 nie wejdzie Ci nic więcej. Ja nosiłem 30d z gripem i podpiętym 17-40. 70-200 obok lub 50/1,4 i lampa. Ciasnawy ten Reporter 100 AW.
        Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• mathom
          Początki nałogu
          • 2007
          • 428

A czy do któregoś lowepro toploader'a wejdzie 40d z zapiętym 70-200 + np. tamron 17-50 ?
          FF + L
          Moje stocki
          Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• AmatorKrak
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 43

Zamieszczone przez Portal
            no niestety tam gdzie ja mieszkam to jest tylko fotojoker , mediamarkt i kilka hipermarketow w ktorych nic ciekawego z tej dziedziny nie ma
            Ja polecam cos takiego http://www.g15.pl/torba-samsonite-tr...70-p-2909.html Torba jest naprawdę dobrze wykonana (10 lat gwarancji) był moja pierwszą, spokojnie mieści 400D + kit + 55-250 dodatkowe baterie, szmatki pedzelki i filtr polara w pudełku. Posiada pokrowiec przeciw deszczowy, a klapa jest taką zmyłką dla amatorów cudzego bo otwieranie jest od strony noszącego. Ponadto posiada mocowania do pasa biodrowego i nie daje po oczach napisem (firmy rozpoznawanej jako "fotograficzna" ).
            EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Komentarz

• MarRek
              • 2008
              • 10

Zamieszczone przez JaBlam
              Hamato - zobacz sobie Naneu Pro Lima , Tango i Sierra (ta ostatnia to tez pomiesci laptoka 15") ... ja mam teraz Lime, wchodzi mi do niej 5D z gripem, 580, 24-105 (podpiete) 501 .4 lub 85 1.8 do tego 70-200 4 IS... oczywiscie bez oslonek. Ale torba w ogole nie sprawia wrazenia foto, a do tego niewiele osob w ogole wiedzialo ile rzeczy mam w srodku. Do tego masz mase kieszonek i porzadne szwy. Polecam! Zeby nie to ze musze dorzucic duza Sigme 12-24 , to dalej bym ją nosil.
              JaBlam lub inny użytkownik Naneo Tango - mam małe pytanko - napisałeś, że do Sierry mieści się laptok 15 pomimo, że w opisie torby mowa jest o 13.

Czy w takim razie do Tango pomieści sie laptop 17?

Komentarz

• HuleLam
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1641

Zamieszczone przez woyd
                Szybki feedback.. odebrałem dzisiaj Compudaypack'a Lowepro. Plecak rewelacyjny jako torba na laptopa i plecaczek turystyczny: bardzo mocno usztywniona komora laptopa, duże miejsce na bagaż podręczny, ale część fotograficzna... żenada.. Nie wiem, jaki aparat zapakowano by zrobić szkic do reklamówki, ale 40D z 17-40 albo tamronem 28-75 wchodzi sesnownie dopiero, jak się wyjmie 2/3 przegródek. Wciśnięty na siłę na środek wypiętrza się na spodzie plecaka. Trochę kiszka. Ale część laptopowa i bagażowa zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie.
                Miałem szczęście przymierzyć się (jeszcze z Trabantem z gripem) do CompuDaypacka... i właśnie dlatego wybrałem Tamraca Adventure 9. No, ale Tamrac ma mniejszą część "turystyczną" . Coś za coś. Gdyby ktoś się nad tymi dwoma (CompuDaypack i Adventure 9) zastanawiał, to polecam "obadać" także Tamraca Aero 80.
                Fotograf platoniczny

Komentarz

• danielo_18
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 63

Witam Wszystkich

Ja tez podłończe sie do tematu bo szukam plecaka do mojego sprzetu , co prawda mam torbę tamrac pro 8 ale nie mam juz siły a na wycieczki lub dalsze podróze to nie sie nadaje .

mój sprzet widoczny w stopce.
                  Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin

Komentarz

• jac+
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 842

Miałem kupić torbę, skończy się jednak najprawdopodobniej na plecaku. Jeszcze się trochę waham. W grę wchodzi Naneu Pro K4L, Kata DR 467 i w wersji ekono - torba Mekko P202 i przekładanie czasem jej insertu do mojego starego, sprawdzonego plecaka.
                    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• BuRton
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 675

Polecam

Zamieszczone przez danielo_18
                      Witam Wszystkich

Ja tez podłończe sie do tematu bo szukam plecaka do mojego sprzetu , co prawda mam torbę tamrac pro 8 ale nie mam juz siły a na wycieczki lub dalsze podróze to nie sie nadaje .

mój sprzet widoczny w stopce.
                      Witaj.
                      Najczęściej używam Lowepro Flipside 400 AW . Dla mnie to plecak w sam raz do codziennej pracy.
                      Przede wszystkim jego budowa jest zwarta, stosunkowo niewielka (jak na ilość sprzętu, którą może pomieścić). Jest wygodny, przemyślany i praktyczny. Ważna dla mnie jest peleryna przeciw deszczowa chowana na spodzie.
                      Jego górna część jest głębsza - wchodzi 5D z gripem (który planujesz kupić) i jest jeszcze miejsce u góry. Na dole pakuję 30D (z gripem też się mieści). Do tego dwie grubsze stałki, szeroki zoom, długi też wejdzie (np.70-200). Lampa 580EX i reszta ważnych drobiazgów dopełniają całości.

Zastanawiam się tylko nad odcięciem (bo niestety nie jest wyciągany jak w Lowepro Compu Trekker Plus AW) pasa biodrowego. Solidny, miękki od wewnętrznej, z szuflekami ale za duży i mnie to mierzi ;-).

Zewnętrzne, regulowane paski z klamrami na zapięcie np. kurtki, wysuwana kabura na statyw, kieszonki na karty to kolejne udogodnienia.
                      Średnia cena ok. 350 zł. z przesyłką.

Mój sprzęt nie jest widoczny w stopce - wstydliwy jestem :-D ;-).

Proszę ! Nie pytajcie, czy się plecy pocą :-D . Przecież to się zdarza nawet chodząc bez plecaka :-P .

Pozdrawiam Marcin
                      Ostatnio edytowany przez BuRton; 14923.
                      Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• Garnett
                        Coś już napisał
                        • 2004
                        • 79

Co do plecaczka na duza ilosc sprzetu to polecam Mekko C41 , uzywalem go do systemu nikona (ktory mi ukradli ) z mojej stopki i wszystko sie miescilo + jeszcze TC , Cokiny , ładowarki. Naprawde dobry plecaczek za ok 160-200zł.
                        Teraz uzywam Naneu Alfa i tez jest swietny ale narazie mam mniej sprzetu
                        Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
                        ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Komentarz

• resu

Topload lub coś podobnego na 40d i EF 400 5.6 L

Witajcie,
                          Czy ktoś zna jakiś model torby typu topload (kabura) lub jakiegoś podobnego rozwiązania do noszenia Canon 40d z założonym obiektywem EF 400 5.6 L?
                          Próbowałem szukać na forum ale nic nie znalazłem.

Pozdrowienia

Komentarz

• MM-architekci
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2227

A jak wyglada sprawa sztywnosci przegrodek ( np http://www.allegro.pl/item463775309_...pokrowiec.html ) itp , trzyma sie to jakos i sa w miare sztywne tak zeby sprzet sie nie przemieszczal ?
                            no comment...

Komentarz

• Garnett
                              Coś już napisał
                              • 2004
                              • 79

MM-architekci
                              Mialem do niego spakowane wszystko co w stopce ( z systemu nikona ) i nic sie nie przemieszczalo. Dopinałem tez do niego z boku pokrowce na same obiektywy i bylo ok.
                              Naprawde polecam ten plecaczek. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to pokrowiec p/deszczowy , w sumie wedlug mnie z lepszego materialu niz te LP ale nie jest na gumke tylko na sciagacz ale w sumie dzieki temu jak mialem przypiety z boku pokrowiec do obiektywu ( 400/5,6 ) to tez moglem go pokrowcem przykryc
                              Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
                              ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Komentarz

• axk
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2027

Swoją drogą jest to wierna kopia plecaka Lowepro MiniTrekker AW (może z wyjątkiem szelek i taśm mocowania statywu), a sprzedawca sugeruje dyskretnie iż zgadza się tylko wielkość.
                                Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                                EOS + Speedlite

Komentarz

Pracuję...