Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hamtaro
    Coś już napisał
    • 2008
    • 60

kiedys przegladajc allgro rzucil mi sie w oczy taki duzy plecak wlasnie, chyba bylo to Naneu K5. http://www.foto-beta.pl/sklep.cgi?se...a=12&subkat=54 tylko plecak jest jak dla mnie mega duzy i strasznie ciezki- 85l, 4.6kg ale to jako taka ciekawostka na dlugie podroze z wiekszym sprzetem powinien sie nadawac, ale jak wiadomo wtedy kazdy kiloram sie liczy...

swoja droga tez sie musze rozejrzec za plecakiem na +/- tygodniowe wypady w tatry z aparatem. Jakich plecakow uzywacie na takie wyprawy?
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez liquidsound
      Hehe nie bedzie o tym jaki obiektyw zabrac (...)

Problem polega na tym: gdzie to trzymac?
      Doklejam do właściwego wątku. Bo się posypały teksty "który plecak kupić" .

Komentarz

• himi
        Zablokowany
        • 2006
        • 2638

Znalazłem jeszcze coś o domke F3X, mała, a ile mieści http://www.cambags.com/camera_mainpa...x_frames.htm&2

Komentarz

• banan82
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1165

himi - dzieki za info, niestety biore pod uwage raczej tylko tamraca lub bardziej lowepro - powod - zamykane to na zamek szczelnie, mam PEWNOSC ze nic nie wyleci jak zamkniete, no i wysciolka w srodku. Patrzylem na domke i ta druga torbe - niestety nie podoba mi sie Wiem ze to nie rewia mody z torbami foto ale to tez musi jakos zgrabnie wygladac. Co do inwerse - jednak bardziej torba niz taki wynalazek bo np majac garniaka i trzymajac to na biodrze? Chyba jednak pojde na kompromis i wezme Lowepro Nova 180 AW. Myslalem na Nova 4 ale 180tka ciut mniejsza a to samo wchodzi. Ma byc male i miescic dokladnie to co wczesniej napisalem
          Dzieki za pomoc.

ps: swoja droga to w UK taka 180tka kosztuje 100zl wiecej jak w polsce. Masakra
          5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
          Crazy Apple Fanboy
          Ex Linux User

Komentarz

• david_szczepaniak
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 17

swoja droga tez sie musze rozejrzec za plecakiem na +/- tygodniowe wypady w tatry z aparatem. Jakich plecakow uzywacie na takie wyprawy?
            Witam
            Ostatnio byłem na 4-dniowym urlopie nad morzem. Mnóstwo spacerów po większych pagórkach. Lowepro Vertex 200AW spisał się fantastycznie. W środku 5d z gripem + 3 obiektywy i jeszcze miałem mnóstwo miejsca. Na upartego upakowałbym się na tygodniowy wypad w góry. Polecam.
            Ciemna puszka i jasne słoiki
            ------------------------------------------------------

Sugerujesz, że kokosy migrują?

Komentarz

• banan82
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1165

himi, a czy do domke f-5x wszedlby zgripowany 5D z 35tka na nim? Chodzi mi o szerokosc. To chyba jedyna torba domke ktora ma zamek i jest mala Dosc fajna ale droga.
              Crazy Apple Fanboy
              Ex Linux User

Komentarz

• kizior
                Coś już napisał
                • 2007
                • 75

Plecaki Foto

Witam mam zamiar kupić plecak jak wiadomo nie jest to tania impreza myśląc o firmie tarmac lub lowepro dlatego nasuwa mi się pytanie czy taki plecak będzie ok ktoś ma lub używa http://allegro.pl/item612558309_jpa_...sony_alfa.html
                2x40D,2x300D,Canon 28-80,2xCanon Kiciarz,Sigma 70-300 Apo Dg Macro,Metz 48 AF-1,Canon 90-300

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

F3X - ja mam taką - tak wejdzie. U mnie w mekko R3X - to ta sama torba włazi 1d z założonym 17-40 lub 35mm na luziku.

Domke z zasady nie mają zamka, tylko spowalnia dostęp do sprzętu. Nic ci nie wypadnie, spokojnie. Mnie się tam lowe, tamrac i inne takie nie podobają. Domke i mekko to bardziej worek (bag) i to jest w nich genialne. Z nimi jest tak: póki nie kupisz to nie wiesz co to. Jak masz jedną, nie chcesz innych. Są świetne. Pracowałem mekko w ulewie.Ja byłem mokry do gaci. Sprzęt - suchy - tzn ten, którego nie wyjąłem z ,,worka''
                  Ostatnio edytowany przez himi; 5321.

Komentarz

• banan82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1165

spoko, po przegladnieciu recenzji w necie zaczynam rozumiec o co chodzi z tym typem toreb
                    Dlatego teraz moje rozterki oscyluja wokul wersji F5X bo latwiej mozna ja dostac. Reszty praktycznie nie ma nigdzie. Na ebayu cisza, na allegro tak samo. Wydaje mi sie jednak ze do wersji 5 grip nie wejdzie niestety.
                    Crazy Apple Fanboy
                    Ex Linux User

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Na alle masz f2 za 400 pln, świetny stan, sam się czaiłem, ale mam te dwie mekko, odpowiedniki f3X i f1X więc f2 mi się nie nada. Ta f5x to taki saszel raczej, mało miejsca - grip nie wlezie, chyba, że bez szkła.

Komentarz

• banan82
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1165

wyglada na to ze zarowno domke jak i mekko praktycznie ciezko znalezc. W UK ceny Domke kosmiczne. Czy te torby w standardzie maja te komory z wysciolka wkladane?
                        Crazy Apple Fanboy
                        Ex Linux User

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

Tak, ale zależy od modelu. F3x nie ma insertu, ma takie szmaciane wszywki, które akurat dla mnie są lepsze od insertu, nie zabierają tyle miejsca. Sam mam tę mekko r3X, ona ma insert, w bliźniaczą domke wsadziłbym może o jedno szkło więcej. Większe modele, np. f2 np mają insert na szkła, puszkę wkładasz osobno, ale na miękkie podłoże. Domke i mekko to nie są puchate torby do rzucania. To typowe worki - transportówki, ale są wygodne, wyyyytrzymałe i chronią sprzęt - naprawdę. Sam nie pieszczę się z zabawkami, a niczego nie rozwaliłem...no przepraszam spadła mi f3x ostatnio i strzaskałem UV na 70-200 (opisywałem już) - ale to samo miałoby miejsce pewnie w miękkim tamracu. Po prostu lot był z wysokości metra....wymsknęła mi się jakoś dziwnie Szkło nietknięte. W torbie stało poza insertem, teraz stawiam je na jednym kawałku insetu - małym - taka dodatkowa poduszka.

Mam chwilę czasu, pstrykam ci wnętrze tej F3X, za 5 minut fotki...

Komentarz

• banan82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1165

haha, no wlasnie
                            To jest po prostu inny rodzaj toreb tylko nie rozumiem tej ceny Domke niestety za kawalek materialu w stylu jeansow (tak w recenzjach ludzie pisali na fredmiranda np). Najlepsze chyba w tym rodzaju toreb jest to ze zmiescisz tam wiele a i tak wyglada na mala torbe, w odroznieniu od tamracow i lowepro.
                            Crazy Apple Fanboy
                            Ex Linux User

Komentarz

• himi
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 2638

Płacisz za lata użytkowania trwałej na maksa torby. Ten materiał wytrzyma więcej niż niejednej lowe. Upload-uje właśnie 9 zrobionych przed sekundą fotek mojej R3X - obejrzysz sobie.

voila http://img253.imageshack.us/gal.php?g=mek2.jpg

Komentarz

• ap85
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 15

Używa ktoś może Lowepro Slingshot 300 AW. Zastanawiam się na tym rozwiązaniem. Chce tam zmieścić sprzęt jak w stopce. Czy można ją nosić wygodnie na ramieniu, nie tylko jako plecak?
                                Canon 400D, Tarmon 17-50/2.8, Canon 70-200/4 USM, Canon Speedlite 430EX II, M42: Pentacon 50/1.8, Tair 11A 135/2.8

Komentarz

Pracuję...