Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • himi
    Zablokowany
    • 2006
    • 2638

Pytanie do użytkowników lowe stealth reporter d300, wlezie mi do niej 70-200/2,8?

Komentarz

• spuki
      Bywalec
      • 2006
      • 136

wlezie, tylko osłone musisz założyć odwrotnie
      ja mieściłem do niej na raz
      -135L z założoną osłoną
      -5d+17-40
      -35/2,0
      -50/1,8
      -ex 580II
      -małą torebkę z bateriami.
      W sumie lowepro d300 jest pojemna tylko wydaje mi się, że problem może być gdy włożysz na raz 2x1D z zapiętymi szkłami (nie sprawdzałem, oszacowałem). Jak potrzeba coś więcej info to pisz
      edit:
      p.s. himi, stopki na raz możesz nie zmieścić
      Ostatnio edytowany przez spuki; 8035.
      zdjęcia

Komentarz

• maxon52
        Bywalec
        • 2007
        • 144

Adi.... miej litość , czekamy na te fotki zapakowanej torby ( chcę taką kupić)
        edynki iątki eki i duperelki

Komentarz

• Wats0n
          Uzależniony
          • 2006
          • 996

Zamieszczone przez himi
          Pytanie do użytkowników lowe stealth reporter d300, wlezie mi do niej 70-200/2,8?
          Jako że szkło to jest rozmiarowo podobne do Tamrona 70-200 - wlezie. Bez osłony oczywiście, chyba że odwrotnie podczepionej. No i nie ma mowy o wciśnięciu tego obiektywu z podpiętą puszką.

Generalnie, całkiem komfortowo mieści się w tej torbie 10-22, T17-35, T28-75, rzeczony T70-200, 85/1,8, lampa, puszka (podpięta do któregoś ze szkieł, poza długim Tamronem) i trochę drobnicy. Szerokie szkła (10-22 i 17-35) wchodzą bez osłon.
          Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• himi
            Zablokowany
            • 2006
            • 2638

Jednak odpuściłem. Stopka by nie wlazła, a małą torbę na część rupieci już mam.

Komentarz

• ap85
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 15

Witam!
              Co polecacie na taki zestaw:
              400d+grip z zapiętym 70-200/4, i żeby się zmieścił jeszcze 17-50 oraz odwrotna konfiguracja, zapięty 17-50 a obok 70-200. Chodzi mi o torbę którą można nosić na ramieniu ale skośnie.

...a o lampie zapomniałem
              Ostatnio edytowany przez ap85; 24575. Powód: Automerged Doublepost
              Canon 400D, Tarmon 17-50/2.8, Canon 70-200/4 USM, Canon Speedlite 430EX II, M42: Pentacon 50/1.8, Tair 11A 135/2.8

Komentarz

• krzysztofr
                Bywalec
                • 2008
                • 233

Zobacz torbę Tamrac System 6. Twój zestaw w odwrotnej konfiguracji na pewno się zmieści. Z podpiętym tele może być trochę ciaśniej.
                Krzysztof Rogoziński | fotografia
                http://krzysztofr.deviantart.com/

Komentarz

• tom517
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 495

może ktoś wie gdzie można kupić taką miękką nakładkę na pasek od torby na ramię, np coś w stylu jak ma pasek do lowepro stealth reporter d550aw

Komentarz

• himi
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 2638

Ja mam taką miekką poduchę od mekko, nie używam, kolor piaskowy, zapinana na ,,napy'' i dodatkowo rzep, jak chcesz daj znać na PM, dogadamy sie jakos.

Komentarz

• Wats0n
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 996

No dobra, plecak na Meksyk został nabyty.
                      Ostatecznie padło na Naneu Sahara217.
                      Wcześniej przymierzałem się do Naneu Alfa-L, ale komora na sprzęt okazała się w rzeczywistości mikroskopijna.
                      Za to rzeczona Sahara jest plecakiem monstrualnym. Gargantuicznym. Kurde, muszę chyba dokupić trochę szkła, żeby to jakoś sensownie wypełnić
                      Fakt, że T 70-200 wchodzi z podpiętą osłoną coś już chyba oznacza...
                      No i jeszcze jeden fajny bajer - komora na sprzęt nie jest trwale zespolona z plecakiem - w zasadzie to taka torba w torbie. Po wymontowaniu można nadać plecakowi inny kształt (w sensie - odchudzić go) i wykorzystać w innych celach. Na przykład do noszenia ziemniaków. Albo pyrów. Zależy od regionu.
                      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Voith
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 198

Mam pytanko - czy w Domke F6 zmieszcze 2 body do tego 70-200 f/4 plus 24-105 f/4L plus 50mm f/1.8 ? Do tego lampa i troche klisz
                        Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• chocapik
                          • 2009
                          • 8

poszukiwałem torby biodrowej ponieważ kolega podsunął, że to będzie najlepsza do teporterki, znalazłem Lowepro Off Trail 1, cena bardzo przystępna, sama torba bardzo praktyczna i ładna raczej wezme jednak mam takie pytanie, w NEWSWEAR jest opcja dopięcia innych pokrowcy z obiektywami do paska, tutaj napisane jest, że można podpiąć inne pokrowce z systemem typu Sliplock, czy naprawdę da się podpiąć i czy pokrowce które w linku przedstawiam poniżej to są właśnie takie czy to jakieś inne

http://torbyfoto.pl/pokrowce-na-obie...k,84c-pokrowce na obiektywy

Jeśli to nie to był bym wdzięczny za podanie przykładu pokrowca na obiektyw z zapięciem Sliplock

Komentarz

• himi
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 2638

Zamieszczone przez Voith
                            Mam pytanko - czy w Domke F6 zmieszcze 2 body do tego 70-200 f/4 plus 24-105 f/4L plus 50mm f/1.8 ? Do tego lampa i troche klisz
                            Obawiam się, że nie zmieścisz. To jest f6

To, co chcesz upchać powinno wejść na dużym luzie do F1X i f2 - jeśli już musi być domke.

Komentarz

• najeli
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 992

Zamieszczone przez ap85
                              Witam!
                              Co polecacie na taki zestaw:
                              400d+grip z zapiętym 70-200/4, i żeby się zmieścił jeszcze 17-50 oraz odwrotna konfiguracja, zapięty 17-50 a obok 70-200. Chodzi mi o torbę którą można nosić na ramieniu ale skośnie.

...a o lampie zapomniałem
                              Mi podobny zestaw wchodzi na luzie w LowePro Nova 190. 70-200 bez osłony.
                              Ale za to tak wykombinowałam przegródki że spokojnie wchodzi aparat z zapiętym 18-50 lub 70-200.
                              Do tego jeszcze spokojnie z 5 pudełek filtrów, ładowarka, 50/1.8, gruszka itp.
                              Trochę kanciasta ta torba, ale się przyzwyczaiłam i sobie chwalę.

Jak chcesz to daj znać, mogę zrobić foty (komóką niestety tylko).
                              www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                              C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• banan82
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1165

a ja mam pytano takie: mianowicie potrzebuje torby do ktorej wstawie zgripowanego 5D z podpieta stalka i do ktorej wejdzie mi tez druga stalka oraz lampa. Taka mala poreczna, nie za wielka. Nie moge za chiny nic ciekawego wypatrzec do czego z gripem by puszka wchodzila. W gre wchodzi tylko tamrac i lowepro - moze ktos ma torbe wlasnie taka mala zgrabna do ktorej 5D+grip by wszedl bez problemu?
                                Tamrac system 6 jest ogromny, wyglada jak torba podrozna, a na jakichs okazjach gdzie sie bedzie focilo to jest po prostu zbyt "bulky".
                                5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                                Crazy Apple Fanboy
                                Ex Linux User

Komentarz

Pracuję...