Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • najeli
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 992

Mam 190AW, zawsze polecałam, ale w tym poście zmieniłam o niej zdanie. Niby wszystko super ale po drugim "zrzucie" to nie wiem co o tym myśleć. Na razie mam pasek na karabinki, ale straciłam jego obracalność.

Jak pierwszy raz zobaczyłam 190 to się zdziwiłam, że taka duża. Z czasem jednak się "zmniejszyła optycznie". Ogólnie jestem zadowolona, ale te karabinki są fatalne...

Acha - ja mieszczę w niej wszystko ze stopki, + raynoxa, obiektyw z zenita, z 6 pudełek filtrów, gruchę, portfel, ładowarkę i jeszcze jest trochę luzu. Myślę, że 2xbody ze szkłami + 2 szkła + 2xlampa by weszło do 190. Ale głowy nie dam, nie mam lampy ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• mini21
      Bywalec
      • 2007
      • 125

A ja mam pytanko.
      Czy jest ktoś, kto miał okazję używać plecaka Naneu Pro Sahara i Lowepro Flipside 400?

Zastanawiam się nad jednym z nich i nie wiem, który wybrać.

Mam obecnie Naneu Pro Alphę już od 3-4 lat i jestem z niego bardzo zadowolony, ale zrobił się za mały.

Nie wiem. czy Flipside 400 dla takiego brzuchacza jak ja (187 cm wzrostu i 1.. kg żywej wagi) będzie dobrym rozwiązaniem.
      Obawiam się, czy brzuszek nie będzie przeszkadzał przy "flipowaniu".

Komentarz

• blum
        Uzależniony
        • 2006
        • 509

Mam Flipside 300 a tego całego flipowania nie używam. Zrzucam zawsze plecak na podłoże i wyjmuje zawartość.
        Brzuchaczem nie jestem ;-)

Komentarz

• tweety
          • 2009
          • 5

Skoro masz Naneu pro alpha, zostań przy naneu. Sam mam sahara 217F od ponad roku i wiernie mi służy. Miejsca na dwie puchy, kilka słoików, lampę. Statyw jak trzeba można przytroczyć. To oczywiście na większe wędrówki w górach czy gdzie tam cie oczy poniosą.
          Wcześnie lowe, ale jakoś cena... imo nie do przełknięcia czasami.

Na mniejsze wypady: mała torba Fomei natural, głównie ze względu na kolor i nie rzucający się w oczy design. Taka kostka trochę, ale mieści body 40Dz gripem i dwie elki. Niestety rozmontowane, czyli trzeba zdjąć torbę, wyjąć puchę, dokręcić szkiełko i dopiero pstryk. To trochę niewygodne, ale po kilku koncertach nie mam z tym większego problemu.

Fajny patent do tej torby to ładownica do M16 do asg. Dopinasz takie coś do pasów mocujących z boku torby i oto jest poręczny schowek na lampę i kabel OSC. Mieści 430 bez problemów z 540... trochę na siłę, ale po pewnym czasie gumy w ładownicy się naciągają i wchodzi i wychodzi elegancko

Pozdrawiam

Komentarz

• mini21
            Bywalec
            • 2007
            • 125

Osobiście plecaka używam zawsze.
            Nie lubię toreb.
            Miałem już kilka i zawsze wracałem do plecaka.

Trochę się obawiam, czy Sahara nie będzie za duża (body + 70-200 + 4 szkła i lampa).
            Może jeszcze z 1 szkło kiedyś dojdzie.

Nie widziałem go na żywo, bo coś wymiotło ten model z Warszawy.
            Flipside przymierzałem i powiem szczerze, że jakoś mnie nie powalił.

Komentarz

• tweety
              • 2009
              • 5

Fakt, duża jest. Czasami aż za duża jak chcesz się przecisnąć gdzieś w ciaśniejszych miejscach. Ale to kwestia przyzwyczajenia się.

To mój pierwszy plecak, wczesniej używałem tylko toreb ale jak to bywa trochę szkieł doszło, drugie body.. i po kilku godzinach ze sprzętem ramię nadawało się do wywalenia. A co dopiero utrzymać puchę z jakimś tele.

jak szukasz czegoś uniwersalnego ale jednocześnie zdolnego pomieścić wszystkie szkiełka, puszki i chcesz mieć jeszcze miejsce na jakiś "rozwój"... no ciężko będzie. Zainwestowałem w Saharę... nie żałuję. Spisuje się świetnie, chociaż ostatnio służy głównie jako wielki schowek na cały sprzęt

Komentarz

• Teo
                Początki nałogu
                • 2004
                • 474

Hej, a czy ktoś z Was miał do czynienia z torbą Lowepro Classifieds 160? Czy zmieści się do niej C20D z gripem (w przyszłości C50D z gripem) i zapiętym EF-S 17-55/2.8?

Komentarz

• arrow
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 637

Dzisiaj zakupilem toploader 75 AW polecam kazdemu kto chce miec przy sobie cos w co zmiesci body z gripem i podpietym szklem w moim przypadku zestaw canon 5 d mark 2 + grip + tamron 70-200 f/2.8 wlazi, dodakowo jest boczna kieszen na lampe i 2 mniejsze na podreczne *******y, calosc dodakowo wyposazona w pokrowiec przeciwdeszczony, dzieki kompletowi zaczepow mozna nosci na plecach jak plecak (wszyty material dzieki czemu plecy nie beda sie tak pocic) lub na ramieniu, specjalne szelki i paski w komplecie. Toploader wykonany jest bardzo dobrze i teraz przetestuje go w boju
                  Canon FF

Komentarz

• mini21
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 125

Właśnie wróciłem ze sklepu foto.
                    I porażka!

Przymierzyłem Flipside 400 i o mało mój sprzęt nie znalazł się na ziemi.
                    Wsadziłem sprzęt do plecaka, zapiąłem, założyłem, przypiąłem pas i do dzieła....

Odwróciłem go, żeby znalazł się na brzuchu, rozpiąłem (z pewnym trudem, bo przeszkadzały mi "motylki", albo ten kawałek materiału który je zasłania) i nagle, prawie cała zawartość wyleciałaby mi na podłogę.

Plecak znalazł mi się prawie przy kolanach, zamiast (tak, jak jest to pokazane) trzymać się pionowo, umożliwiając wyjęcie sprzętu.

Nie wiem, czy coś źle zrobiłem (??), ale podziękowałem od razu.

Drugi był CompuTrekker AW.

Plecak nawet fajny, choć niczym specjalnym się nie wyróżnia, ale niestety, też odpasł.
                    Jest po prostu za płytki.
                    Body z gripem wystaje i to całkiem sporo.

Ciekaw jestem, jak z głębokością Sahary, bo jeśli jest tak samo, to będę miał poważny problem z wyborem plecaka.

Komentarz

• tweety
                      • 2009
                      • 5

Głębokość Sahary? Mieści puszkę z gripem, wsadzonym szkłem w dół. Puszka standardowo 40D ale nawet 1dmk2 wlazł.

takie coś wygrzebałem. co prawda to materiały producenta ale w sumie przydatne.

no i to jeszcze:

Komentarz

• DominikD
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 41

Niestety nie dam rady przejrzeć wszystkich tych postów bo jest ich 229 stron. Czytając ostatnich kilka stron nie natknąłem się na takie pytanie więc sam je teraz zadam.

Czy wie ktoś gdzie można dostać takie obudowane/"troche pancerne" skrzynie/walizy na sprzęt studyjny? Chciałbym w środku zmieścić 2 lampy, generator i jakies kabelki... ewentualnie generator moge sobie odpuścić i zapakować gdzie indziej.

Komentarz

• sebcio80
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2655

Zamieszczone przez DominikD
                          Czy wie ktoś gdzie można dostać takie obudowane/"troche pancerne" skrzynie/walizy na sprzęt studyjny? Chciałbym w środku zmieścić 2 lampy, generator i jakies kabelki... ewentualnie generator moge sobie odpuścić i zapakować gdzie indziej.
                          szukaj na Allegro i nie tylko walizek firmy - Peli

przykladowo: http://www.allegro.pl/item717425741_..._z_pianka.html
                          Moje wątki na forum: sport | fashion
                          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• APP
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 664

A choćby na cyfrowych szukałeś?
                            W dziale "Torby i pokrowce" > "walizki/skrzynie".
                            Generalnie nie jest to chyba taki problem jeśli tylko jest $, chyba, że chodzi o coś bardziej egzotycznego (?).

Komentarz

• himi
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 2638

mini21 - Na jakie body z gripem Lowe Compu jest za płytki dla ciebie? Ja w nim nosiłem jedynki, które są z natury wysokie. Dwie za każdym razem i pięknie śmigał.

Komentarz

• mini21
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 125

No to nie wiem. Jak włożyłem D200 z gripem to po zamkięciu klapy kawałek wystawał.

Komentarz

Pracuję...