Ja ostatnio sprawilem sobie Lowepro Rolling CompuTrekker AW Backpack for DSLR and Laptop i bardzo sobie chwale. Najwieksza wada to cena.
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
ja właśnie kupiłem Crumplera Sevenfifty Daily XXL.
Ogólnie to chciałem pierwotnie XL - ale crumpler skończył już produkcję tej serii i nie mogłem dostać tej XL-ki w cenie jakiej zakładałem i w jakiej były XXL.
Ogólnie to jest ogromny kloc :-P Wypełniona sprzętem ze stopki jest ciężka i to nie mało :-P
Wykonanie: mówiąc porządnie to chyba za mało. Pas jest tak gruby, że nie da się go zgiąć :-P Materiał i szwy też wyglądają solidnie. Tutaj duży "+"
Pojemność: Crumpler twierdzi, że w komorze foto zmieszczą się 2puchy, 8szkieł i lampa. Hmm chyba 2body bez gripów i szkła nie większe od kitów czy standard zoomów :-P
(40D mam z gripem) i moja stopka czyli body + wszystkie 5szkieł + pożyczony 17-40 i lampa wchodzą i generalnie miejsce by się jeszcze znalazło na 1 szkło, ale na pewno nie na drugie body, tym bardziej z gripem(no chyba, że coś robię źle-nie wiem nie ma doświadczenia z torbami :-P) No i jeszcze takie zastrzeżenie, że te 17-40 + ew. jeszcze jedno szkło zakrywają 2szkła co są pod nimi no i lampa też zakrywa rybę i 50-tkę, a 70-200 zajmuje 1/4torby :-P(jak by zdjąć mocowanie statywowe to w to miejsce weszłaby lampa. Ogólnie będę miał zagwozdkę jak w końcu kupię upragnione 5DmkII chociaż już mam pewien pomysł.
Ogólnie to pewnie jak by pokombinować to weszłoby te 8szkieł, 2puchy i lampa ale na pewno nie byłoby do wszystkiego bezpośredniego dostępu(ja już teraz nie mam
)
Jednakże torba fajna, mieści i tak dużo sprzętu foto + laptop 15,4" z zasilaczem i sporo pierdółek(kable, karty, baterie, telefon, portfel, odtwarzacz MP3, kalendarz i jeszcze miejsca jest :-P) Tylko trzeba się liczyć, że z torbą z tylu wygląda się jak żółw:-D
P.S. jak ktoś by znalazł albo zna jakieś strony gdzie mogą być zdjęcia z rozmieszczeniem pakunku foto to będę wdzięczny
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
A ja z żalem oświadczam, że przestałem się mieścić w Domke F3X. Mając w zamyśle zamianę swojego 70-200/2,8 na mniejszy znacznie 135L sądziłem, że torba zostanie u mnie (włazi w nią spokojnie każda z jedynek z dopiętym szkłem) i 70-200 obok, ale wyjmuje się to z wyraźnym oporem. Gdy big zoom ustępuje miejsca takiej np. 85mm to jest miodzio. Sprzedaż 70-200 się nie finalizuje jakoś więc torbę cza zmienić. Pochopnie sprzedałem F6 i teraz mam moralną czkawkę
Myślę więc o lowepro SR 400 AW. Nie jest ogromna, a trochę wsadzę.
Komentarz
-
himi, co chwilę mieszasz ze szkłami, aparatami i torbami ;-)
Dopasowujesz szkła do torby?
))
5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580IIKomentarz
-
a co powieci o takim plecaku: http://www.allegro.pl/item702216355_...jektowany.htmlFotografia sportowa: http://www.marcinko.pl/sport, http://www.marcinko.pl/reportageKomentarz
-
Mam ten plecak już z 4-5 rok.
Plecak jest naprawdę świetny!
Bardzo mądrze zaprojektowany, wygodny i dość pojemny.
Niestety, sprzętu przybywa i plecak jest już trochę za mały (będę go musiał sprzedać).
Dodam jeszcze, że obecnie produkowane plecaki Naneu Pro Alpha są mniejsze niż te, które były na początku (wiem, bo sprawdzałem w sklepie swój i ten obecnie dostępny).
Jedynym udogodnieniem nowych wersji Alphy jest pokrowiec przeciwdeszczowy.
Jednak przez 5 lat użytkowania jeszcze nigdy nic mi nie zamokło, mimo iż pokrowca nie mam (a przetrwał naprawdę sporę ulewy).
Osobiście bardzo polecam, mądrze zaprojektowany, wygodny i pojemny!Komentarz
-
Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.
Docelowe wymagania:
2 body typu 5D/xxD
1 stałka tele (typu 300/4IS lub 400/5.6)
3-4 stałki typu 35L, 135L itp.
2 zoomy 24-70 i 70-200/4IS
1-2 lampy 580EX
zasilacze do powyższego, karty pamięci, itp.
Jedna kieszeń zewnętrzna na inne duperele.
Wymiary bagażu pokładowego (konieczne)
Ma ktoś może jakieś doświadczenie z upychaniem podobnego zestawu do jakiegoś plecaka?
Patrzyłem na Vertexy Lowepro i wydaje mi się że by (chyba) weszło wszystko, ale może jest coś tańszego?Komentarz
-
Z powodu bagażu pokładowego zostaje Ci Nature Trekker (w którym możesz mieć problemy z pomieszczeniem tego wszystkiego ale powinieneś dać radę jak pokombinujesz) albo Photo Trekker - większe już są ponadwymiarowe.Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.
Docelowe wymagania:
2 body typu 5D/xxD
1 stałka tele (typu 300/4IS lub 400/5.6)
3-4 stałki typu 35L, 135L itp.
2 zoomy 24-70 i 70-200/4IS
1-2 lampy 580EX
zasilacze do powyższego, karty pamięci, itp.
Jedna kieszeń zewnętrzna na inne duperele.
Wymiary bagażu pokładowego (konieczne)
Ma ktoś może jakieś doświadczenie z upychaniem podobnego zestawu do jakiegoś plecaka?
Patrzyłem na Vertexy Lowepro i wydaje mi się że by (chyba) weszło wszystko, ale może jest coś tańszego?
Jeden i drugi w mniejszych samolotach (CRJ, ERJ) i w większych ale starszych (część schowków w 767-300 ER) i tak do schowka nie wchodzi ale przynajmniej na pokład Cie z nim wpuszczą... A plecaki są znakomite...Komentarz
-
Szkła do torby, torbę do szkieł i tylko zawartości portfela do własnych potrzeb nijak dopasować nie potrafię
Z innej mańki. Skoro nie mogę kupić lowepro 400 AW - tej starej miękkiej (a potrzebna mi jedna torba transportowa/domke są mało ,,ochronne'') to moja uwaga zwróciła się na moment ku czeskim Fomei Winer - ma ktoś doświadczenia z tymże?Komentarz
-
Owszem. Jak najbardziej polecam. Od dłuższego czasu używam modelu 962 oraz 965 i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. Test modelu 962 :
Większe modele serii 96x - analogicznie.Ostatnio edytowany przez axk; 16601.EOS + SpeedliteKomentarz
-
Wbiłem w szukajkę, nie wyskoczyły...Zamki całe? miałem kiedyś plecak fomei i nie było dobrze. Słabe materiały.Komentarz
-
Mam plecak dwukomorowy tej firmy. Wykonanie jest dosyć marne - jeden z naramienników już się prawie całkiem odpruł (moja wina, trochę za mocno docisnąłem swojego czasu). Na pewno nie kupiłbym tego ponownie.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Mam właśnie duuuży dystans do takich firm. Nie upieram się w sumie na torbę. Coraz bliżej mi do plecaka, pewnie mini albo compu trekker ponownie. Klamoty na ślub zapakuję wszystkie do auta, a potem tylko wyjmę to, co mi potrzebne i całość zabiorę na salę weselną. Na codzień i tak biegam z domke.Komentarz
-
A to ja powiem, ze kupiłem ostatnio Crumpler PrettyBoy (5500) XXL, która miała być kompromisem między wyglądem na normalną torbę (nie przepadam za wyglądem jak wędkarz-fotograf), a pojemnością.
Jakość wykonania - wzorowa. Kupiłem używaną i mogliby mi powiedzieć, że nówka a uwierzyłbym. Pojemność...kupiłem obliczając wymiary na kartce papieru i..jest na styk ;-) Wkładam deesa z zapietym 16-35, obok 70-200 (ale z powodu oslony przeciwslonecznej musze wkladac przodem do dolu) i jeszcze upakuje jakas mala stalke tam. Miesci sie, bo sie miesci, ale lekko nie jest, rzepy juz nie dochodza, i zamykam na zapinke co generalnie nie przeszkadza, ale liczylem ze tak "na styk" nie bedzie.
Mysle czy jakiegos plecaka nie dokupic choc ostatnio ugnilem w domu i malo poruszam sie po miescie itd wiec jeszcze musze przetestowac co i jak w praniu.Komentarz
-
Komentarz
Komentarz