Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damlip

nie krzyczcie, ale czytam was od ponad roku i w końcu się zarejestrowałem bo potrzebuje rady w temacie torby bądź plecaka -
    w związku ze zmianą 100-300 USM na 70-200 L i 380ex na 580ex dotychczasowa torba jest za płytka,
    co radzicie szybko kupić bo szkoda mi uroków jesieni i chcę iść focić i przetestować nowy sprzęt

Komentarz

• McKane
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2015

Moze Lowepro Stealth Reporter 300 AW (czy tam jej odpowiednik bez tego otworu na klapie) ? Nie jest ogromna ale spokojnie miejsci w moim przypadku 300D z gripem, Sigme 70-300 Apo z osloną zalozona odwrotnie, Tokine 12-24 z osłoną, 430EX ze stofenem, Sigme 50/2.8 z oslona, komplet filtrow cokina, ladowarke, dodatkowe baterie itp.

Co do glebokosci to Sigma 70-300 na max wyciagu zooma ma niecale 200 mm dlugosci (ze skala odwzorowania 1:2 chyba 215 mm). Przy tych 200 mm wchodzi bez problemu ale gdyby miala wiecej bylby juz problem. Nie napisales jaki masz ten 70-200 (2.8 czy 4) ale bez wzgledu na to wejda obydwa (przy czym wersja f4 glebiej bo jest gdzies 20-25 mm mniejsza).

Plusem tej torby oprocz wykonania sa pokrowce. Zdarzylo mi sie raz zapomniec w czasie ulewnego deszczu o torbie ... stala na dworze z 15 min i nic sie nie stalo. W przypadku gdy masz obawy o wymiary zawsze mozesz wziac wersje 400.
      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• damlip

dzięki, kupiłem wersję 400 AW oraz plecak Lowepro SlingShot 200 AW - idealny na rower czy narty , polecam

Komentarz

• merger
          Uzależniony
          • 2006
          • 619

na narty to polceam burton 'zoom pack' lub da-kine 'sequence'. mam ten pierwszy, wiec moge pare fotek zapodac, jesli kogos interesuje.

slowa kluczowe dla tych plecakow, to: dostep tylko od plecow.
          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• scooter
            Uzależniony
            • 2005
            • 856

daj jakieś namiary z opisami i sklepami do tych plecaków ...

Komentarz

• Diabeł
              Początki nałogu
              • 2004
              • 356

a co polecicie z toreb Crumplera, najlepiej zeby weszło do niej 30d z podpietym 70-200 f4, dodatkowa 10-22 i 24-70 plus lampa błyskowa.

Rzoglądałem się za torbą Bunny Man, ale trudno tak ocenić ze zdjęć na stronie producenta. Czy może ktoś wie gdzie w Warszawie mozna obejrzec torby Crumplera?
              Moje zdjęcia
              Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• merger
                Uzależniony
                • 2006
                • 619

http://www.cambags.com/canon/300d_10...ack_frames.htm -> burton
                http://www.cambags.com/canon/300d_10...nce_frames.htm -> da-kine

da-kine jest latwiej dostepny niz burton. burton wlasnie wszedl do sklepow (sklepy snowboardowe) i podejrzewam, ze bedzie krotko dostepny, bo ma ostre branie oba w cenie 120€

powiem, ze mi sie do burtona miesci 350d z wpietym tamronem +oslona. sigma, kit, zenitar, 430ex, plus mam miejsce na jeszczer jeden zoom i jeszcze jedno szklo..
                5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• frikmen
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 158

Hannah Phase, plecak górski z insertem!

Dwa lata temu kupiłem plecak Hannah Phase z przeznaczeniem na jednodniowe wyjścia w góry (zwykle z nie zabieram ze sobą ani kawałka aparatu... kiedyś musi być wolne od fotografowania ... ale któregoś dnia wpakowałem do sroka insert z Lowepro Stealth Reporter 400 i dostałem prawie idealny dla mnie plecak fotograficzny.
                  Sam plecak jest lepiej wykonany od produktów lowepro (Cordura, extra grube zamki YKK, bardzo dobre klamry, dobre szycie, dobry pas biodrowy i wygodne plecy) plecak jest lekki, Najwiekszy plus to że sprzet jest ułożony tak jak w torbie fotograficznej. Dwa lata temu plecak kosztował 250 zł teraz na promocji hannaha widziałem za ok. 130 zł. Jeżeli nie ma się gotowego insertu tak jak u mnie to przy tej cenie warto samemu zrobic wklad. Jest nie do zdarcia polecam.

Komentarz

• mkwiek
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 862

a co sądzicie o tym:
                    I am FX

Komentarz

• shaqi
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 448

ja sie zastanawialem nad zamiennikami
                      ale postawilem na lovepro i jest git
                      Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
                      Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
                      A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Komentarz

• zanzibar
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 79

Solidny plecak

Czy ktoś miał plecak Case Logic Pro? Czy można w nim zmieścić 20D z założonym obiektywem EF 85/1.2 II? Szukam bezpiecznego plecaka do jazdy na MTB, ale nie wiem w którym zmieszczę swój komplet.

Komentarz

• Pierrefr

KATA! Wskazuję na produkty tej firmy ze względu na wyjątkowo pancerne i jednocześnie finezyjne wykonanie, które cieszy oko. Ponadto gwarantują ponad przeciętną funkcjonalność. Posiadam plecak R103 oraz torbę T214. Pomimo wysokiej ceny rozważam zakup jeszcze innych "drobiazgów".

Komentarz

• oskarkowy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2513

Zamieszczone przez Pierrefr
                            KATA! Wskazuję na produkty tej firmy ze względu na wyjątkowo pancerne i jednocześnie finezyjne wykonanie, które cieszy oko.
                            Widziałem dwie różne torby na kamery tej firmy. Wszelkie tamrac, lowepro czy inne, wyglądają przy nich jakoś mało solidnie. Raz przy takiej torbie postawiłem mojego tamrac'a 12pro, choć 2x większy, wyglądał na niedopracowanego (a nie zamieniłbym tej torby na żadną inną).
                            Solidność i jakość to dwie rzeczy, które od razu można powiedzieć o produktach KATA.
                            Jarek

Komentarz

• K2_verti
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 214

Zamieszczone przez zanzibar
                              Czy ktoś miał plecak Case Logic Pro? Czy można w nim zmieścić 20D z założonym obiektywem EF 85/1.2 II? Szukam bezpiecznego plecaka do jazdy na MTB, ale nie wiem w którym zmieszczę swój komplet.
                              http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4825
                              Czyli od razu trzeba było że chodzi o SLRC-4.
                              20D z takim szkłem to będzie problem. 20D z BG-E2 podczepionym zapomnij. Jak chciałem włożyć z czymś większym np. z 24-70 2.8 L zaczynają sie problemy.
                              Do MTB to ja bym wymierał coś z Lowepro Rover, kate itp.
                              D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• zanzibar
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 79

Zamieszczone przez K2_verti
                                Czyli od razu trzeba było że chodzi o SLRC-4.
                                20D z takim szkłem to będzie problem. 20D z BG-E2 podczepionym zapomnij. Jak chciałem włożyć z czymś większym np. z 24-70 2.8 L zaczynają sie problemy.
                                Do MTB to ja bym wymierał coś z Lowepro Rover, kate itp.
                                Może jakieś sugestie z Kata? Najlepiej coś niezybyt dużego.

Komentarz

Pracuję...