Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Używam już z rok do wszystkiego i jest spoko. Do przedniej kieszonki wchodzi A4 albo kurtka albo sok 1L i bułki, w zależności od typu wycieczki

Komentarz

• wiktor2323
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1290

A może naneu alpha? Plecak jest spory, ma sporo miejsca na jakieś jedzenie itp., a w wersji z laptopem pomieści duży zeszyt
      Facebook

Komentarz

• Azahiels
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 18

Sęk w tym że on jest za spory i za przekombinowany

Komentarz

• josif
          Początki nałogu
          • 2008
          • 380

Mini test praktyczny FOMEI WINNER 966

Torba jest bardzo pakowna. 5D z gripem, Eos 1N, Canon 17-35 L, Sigma 50 mm, Canon 580 EX, filmy, baterie, ładowarki, akumulatory duperele i jeszcze wszedłby jakiś 70-200 spokojnie. Torba jest bardzo lekka w porównaniu do np porównywalnej Lowepro (ta Fomei to kopia bodajże Lowepro 550). Wiedziałem że będę dużo deptał i dlatego szukałem czegoś lekkiego. Na dodatek ma świetne solidne i funkcjonalne ścianki działowe.

Generalnie torba jest super, tylko pasek rzeźnia. Po tygodniu noszenia torby (zwykle na plecach, zwykle tylko z jednym body) po kilka kilometrów dziennie, obicie naramienne paska zwyczajnie pękło. Teraz po czterech tygodniach noszenia i wożenia na sobie na rowerze, część tego obicia się oderwała i pod spodem widzę jakąś ordynarną folię. W żaden sposób niczym nie naruszyłem struktury tego szlachetnego materiału - pękło samo z siebie.

Na dodatek miejsca styku metalu na zaczepach paska do torby wyglądają jak koń po westernie - farba zdarta jak po roku użytkowania. A jedno z zapięć paska dodatkowego z tyłu (widać go na fotach z testu na swiatobrazu.pl) wygięło się po podniesieniu torby za ten pasek.

Generalnie jest to świetna torba, pakowna i funkcjonalna (poza zabawkami foto mam w niej jeszcze zwykle HP mini 10 cali w grubym etui), tylko ten pasek od razu do reklamacji albo trzeba wziąć dobry z jakiejś starej torby.

U mnie prawdopodobnie oba paski polecą do jabbafotto (tam kupiłem) a nawet gdy dostanę nowe, torby będę używał ze starym paskiem od torby DELL, który obsłuży już trzecią torbę.

Jeszcze drobna uwaga. Torba ma niezbyt wiarygodnie wyglądający pokrowiec przeciwdeszczowy. Zapomniałem o nim i przetestowałem szczelność torby kilka razy na ostrym deszczu w kilku i kilkunastokilometrowych wycieczkach rowerowych. Torba moknie ale w środku suchutko i pięknie. Bardzo dobra reakcja. Można zapomnieć o pokrowcu : )

I jeszcze jedna uwaga: torba jest bardzo funkcjonalnym plecakiem jednoramiennym. Przerzucamy przez szyję na drugie ramię pasek i rower czy dłuższy spacer to nie problem. A praktyczność w stosunku do plecaka (torba ma zamek szybkiego dostępu na pokrywie, jest ogromna.
          Ostatnio edytowany przez josif; 14807.

Komentarz

• axk
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2027

Osobiście używam modelu 962 i uważam że stosunek cena/jakość ma nie do pobicia (oczywiście w swojej kategorii "rozmiarowej"). Praktycznie każdy model Winera serii 9xx to kopia odpowiednika Lowepro.
            EOS + Speedlite

Komentarz

• Montano
              Bywalec
              • 2009
              • 124

Cześć wszystkim, i ja zapytam jak torba byłaby dobra dla:
              1000D
              sigma 18-55
              sigma 70-300
              sigma 10-20
              nissin 866
              i trochę drobiazgów?

Myślałem nad Tamraciem system 6, lub co innego polecicie w cenie do około 230zł?
              70D+grip;1000D;T150-600ver1;T10-24,3.5-4.5;c50 1.8STM;C55-250STM;C100 2.8L IS USM; Lampa YN-600EX-RTII; NISSIN Di866; statyw Camrock evo tactic T80; plecak Lovepro Pro Trekker 450AW
              https://500px.com/montanoclimb

Komentarz

• Azahiels
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 18

Szukając tak trochę po stronach różnych i tutaj natrafiłęm na gąbki od Naneu pro Tango. Myślicie że można je dostać gdzieś osobno?

Komentarz

• radradish
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 123

Zamieszczone przez Azahiels
                  Szukając tak trochę po stronach różnych i tutaj natrafiłęm na gąbki od Naneu pro Tango. Myślicie że można je dostać gdzieś osobno?
                  Napisz do dystrybutora - powinni mieć w serwisie tutaj lub w Niemczech.

Komentarz

• Azahiels
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 18

Zamieszczone przez radradish
                    Napisz do dystrybutora - powinni mieć w serwisie tutaj lub w Niemczech.
                    Tak zrobiłem a może macie pomysł na inne gąbki albo jakieś DIY? Zamierzam to wsadzić do swojego codziennego plecaka i zobaczyć jak to będzie się sprawowało.

Komentarz

• radradish
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 123

Zamieszczone przez Azahiels
                      Tak zrobiłem a może macie pomysł na inne gąbki albo jakieś DIY? Zamierzam to wsadzić do swojego codziennego plecaka i zobaczyć jak to będzie się sprawowało.
                      No generalnie bierzesz karimatę - jakiej tam grubości chcesz i w ile warstw złożoną, obszywasz tkaniną, rzepami i masz :]

Wyobrażam sobie to jako prostopadłościenne pudełko z rączką, aby szybko wyciągnąć z plecaka i klapą stanowiącą największą ścianę tego prostopadłościanu.

Komentarz

• Azahiels
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 18

Zamieszczone przez radradish
                        No generalnie bierzesz karimatę - jakiej tam grubości chcesz i w ile warstw złożoną, obszywasz tkaniną, rzepami i masz :]

Wyobrażam sobie to jako prostopadłościenne pudełko z rączką, aby szybko wyciągnąć z plecaka i klapą stanowiącą największą ścianę tego prostopadłościanu.

Eeee, dobre, dobre- nie powiem. Też tak to sobie trochę wyobrażam. Skonstruuje to i może tutaj umieszczę jakiś teścik.

Komentarz

• Montano
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 124

Zamieszczone przez Montano
                          Cześć wszystkim, i ja zapytam jak torba byłaby dobra dla:
                          1000D
                          sigma 18-55
                          sigma 70-300
                          sigma 10-20
                          nissin 866
                          i trochę drobiazgów?

Myślałem nad Tamraciem system 6, lub co innego polecicie w cenie do około 230zł?
                          No i wczoraj zostałem posiadaczem torby Canona 10EG, już zaliczyła test podczas popołudniowego focenia, choć pogoda nie nastrajała do opuszczania domu. Jak dal mnie bardzo wygodna, pojemna i można podpiąć do niej statyw ( wygodne rozwiązanie).
                          70D+grip;1000D;T150-600ver1;T10-24,3.5-4.5;c50 1.8STM;C55-250STM;C100 2.8L IS USM; Lampa YN-600EX-RTII; NISSIN Di866; statyw Camrock evo tactic T80; plecak Lovepro Pro Trekker 450AW

Komentarz

• ElSor
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 504

Czy ktos z was uzywa torby premium 2 ktora mozna nabyc np tutaj i moze powiedziec cos wiecej o jej wytrzymalosci i praktycznosci ?
                            Ew czy ktos moze polecic jakas inna torbe w cenie do 150zl ktora pomiesci body xxD z gripem oraz 4 obiektywy wielkosci 50 / 85mm oraz lampe i inne akcesioria jak akusy, filtry, karty itp
                            A490+SDK
                            Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• wiktor2323
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 1290

Montano możesz zrobić zdjecia jak wygląda z załadowanym sprzętem?
                              Facebook

Komentarz

• Montano
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 124

Zamieszczone przez wiktor2323
                                Montano możesz zrobić zdjęcia jak wygląda z załadowanym sprzętem?
                                Jasne, nie ma sprawy ale wrzucę je jutro, bo sprzęt mam w aucie w garażu.

Komentarz

Pracuję...