Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wiktor2323
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1290

Ok, będe bardzo wdzięczny Z góry dziękuje za foty
    Facebook

Komentarz

• pawciolbn
      Uzależniony
      • 2010
      • 653

hejka.
      Się pochwalę.. właśnie upakowałem wczoraj plecak LowePro Flipside 400AW, który nabyłem TU.

Moja opinia?... REWELACJA!! Na razie siedzi tam zestaw ze stopki, ale z czasem spokojnie dojdzie jeszcze jedno bodu + dwie stałki. Plecak wykonany bardzo dobrze, porządny materiał, ergonomiczne kieszenie, duża kieszeń na kanapkę, sok, ewentualnie jakieś akcesoria. Komora na sprzęt obszerna i zapewnia możliwość dowolnej kombinacji przegród. Otwierana od pleców chroni sprzęt przed osobami trzecimi. Plecak posiada pokrowiec przeciwdeszczowy (AW), mocowanie na statyw (i tu mały minus - moja Szerpa 600R musi pozostać w pokrowcu, bo mało stabilnie się zachowuje podpięta do plecaka). Posiada pas biodrowy, dodatkowe pasy na przypięcie, np. kurtki. Zakupiłem go z przeznaczeniem turystyczno-wypadowym, ma również zastąpić dotychczas używaną torbę Lowepro Nova 180AW. Mam zamiar wykorzystywać go jako główny środek transportu.
      5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Komentarz

• lu5asz
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 19

A do czego sie zmeisci 40d z gripem i tamronikiem 17-50?

Komentarz

• deejay24h
          Bywalec
          • 2007
          • 168

Macie może jakieś przykłady walizek na sprzęt foto? z tego co widzę to na alledrogo sam marnej jakości .Chodzi mi taka walizka po głowie do której mógł bym wrzucić baterie , osłony może jakieś szkła itp.
          Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery

Komentarz

• HuleLam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1641

Zamieszczone przez lu5asz
            A do czego sie zmeisci 40d z gripem i tamronikiem 17-50?
            Do dowolnego większego "trójkącika" (Np TopLoader)
            zdRAWki
            Fotograf platoniczny

Komentarz

• januszP.
              Uzależniony
              • 2006
              • 634

Zamieszczone przez Montano
              Jasne, nie ma sprawy ale wrzucę je jutro, bo sprzęt mam w aucie w garażu.
              Zamieszczone przez pawciolbn
              hejka.
              Się pochwalę.. właśnie upakowałem wczoraj plecak LowePro Flipside 400AW, który nabyłem TU.

Moja opinia?... REWELACJA!! Na razie siedzi tam zestaw ze stopki, ale z czasem spokojnie dojdzie jeszcze jedno bodu + dwie stałki. Plecak wykonany bardzo dobrze, porządny materiał, ergonomiczne kieszenie, duża kieszeń na kanapkę, sok, ewentualnie jakieś akcesoria. Komora na sprzęt obszerna i zapewnia możliwość dowolnej kombinacji przegród. Otwierana od pleców chroni sprzęt przed osobami trzecimi. Plecak posiada pokrowiec przeciwdeszczowy (AW), mocowanie na statyw (i tu mały minus - moja Szerpa 600R musi pozostać w pokrowcu, bo mało stabilnie się zachowuje podpięta do plecaka). Posiada pas biodrowy, dodatkowe pasy na przypięcie, np. kurtki. Zakupiłem go z przeznaczeniem turystyczno-wypadowym, ma również zastąpić dotychczas używaną torbę Lowepro Nova 180AW. Mam zamiar wykorzystywać go jako główny środek transportu.
              Właśnie dzisiaj oglądałem ten plecak w necie. jak działa- czy jest dość wygodne- przy upakowanym sprzętem plecaku wyjmowanie go?. Oczywiście chodzi o wyjmowanie bez zdejmowania plecaka z wykorzystaniem "patentu obracania"

Komentarz

• wiktor2323
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1290

Deejay mój znajomy robił sobie walizke do kamery pod wymiar na podstawie zdjęć kamery i podpisania wymiarów. Walizka z jego relacji taka, że można "czołgiem: przejechac. Zrobiona naprawde dokładnie. Jeżeli byś chciał jakieś namiary to napisz do mnie na Pw, załatwie.
                Facebook

Komentarz

• canonier530
                  • 2007
                  • 2

Plecak Delta SX 2

Witam.Poszukuję ew. użytkowników takiego plecakahttp://www.europa-foto.com.pl/index....t&prod_id=1105Zależy mi na informacji jak się sprawdza w użyciu,czy np. przegrody są sztywne i sprzęt się nie przemieszcza itp.Będę wdzięczny za informację........

Komentarz

• Azahiels
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 18

Wbrew tym zdjęcia, jest duży. Macałem go tylko chwilę, nie wydawał się aż taki "g***iany". Na dłuższą metę jak? nie wiem.

Komentarz

• wiktor2323
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 1290

A ja mam pytanie: Czy ktoś zna pewny sklep gdzie mają naneu pro alpha L tą starszą wersje gdzie sprzęt foto leżał w takim mechatym materiale? Te starsze są większe a każdy cm się przyda.
                      Facebook

Komentarz

• Grzesiek_PL
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 834

Zamieszczone przez canonier530
                        Witam.Poszukuję ew. użytkowników takiego plecakahttp://www.europa-foto.com.pl/index....t&prod_id=1105Zależy mi na informacji jak się sprawdza w użyciu,czy np. przegrody są sztywne i sprzęt się nie przemieszcza itp.Będę wdzięczny za informację........
                        Mam ten plecak od kilku dni, duży, wykonanie dobre. Za tę cenę polecam.
                        Zamek coś tam się lekko zacina niekiedy ale to się pewnie wyrobi, bo jest już coraz lepiej :-D

Komentarz

• wiktor2323
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1290

Naneu pro alpha

No i w końcu kurier do mnie dojechał
                          Miała być alpha z komorą na laptopa, ale niestety nie było a dzwoniłem do kilku sklepów. Przejdźmy do rzeczy:
                          Komora na aparat- dość spora i pojemna, można wkładać szkła piętrowo. Wszystko siedzi sztywno, chociaż to nie do końca plus, bo ciężko wyjąć aparat, a dwie "nośne" przegródki, które w środku mają coś w rodzaju kartonu nie pozwalają na dobranie odpowiedniego miejsca (body trzy i cztero cyfrowe nie powinny mieć problemu z ciasnotą.) Ja zmieściłem w niej body 50D z zapiętym 18-55 Is (można do tego przypiąć gripa bo komora jest naprawdę głęboka), body praktica mtl5b bez obiektywu, dwa obiektywy m42( pentacon 29/2,8 i 50-1,8) które spokojnie mieszczą się piętrowo. Jeżeli układać piętrowo to zmieściłyby sie jeszcze ze dwa obiektywy lub/i lampa(kwestia wielkości), jest jeszcze do tego miejsce na dodatkową baterie do Canona i czytnik kart pamięci "All In one".
                          Komora na rzeczy osobiste jest dość spora i mieści zwiniętą bluzę, z tym, ze plecak nie jest ani trochę napięty- powinno jeszcze cos wejść. Komora na drobnice jest dość duża i spokojnie pomieści najpotrzebniejsze rzeczy. W tej kieszeni brakuje mi kieszonek na karty pamięci, bo jako takich nie ma.
                          Z pisanie to chyba na tyle, jeżeli macie pytania to piszcie.
                          Teraz kilka zdjęć.
                          Facebook

Komentarz

• Azahiels
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 18

To jest zeszyt b5? nie A4? ja się zastanawiam nad K3L, o wiele większa ta komora osobista niż w alfie.

Komentarz

• deejay24h
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 168

Czy orientuje się ktoś może gdzie kupie walizkę Lowepro z serii Pro Roller??
                              Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery

Komentarz

• wiktor2323
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 1290

Tak to zeszyt b5.
                                Facebook

Komentarz

Pracuję...