Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • januszP.
    Uzależniony
    • 2006
    • 634

Przepatrz to:http://www.fomei.pl/akcesoria/torby.html
    Mam plecak, mam druga torbę i byłem i jestem zadowolony.

Komentarz

• airhead
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2495

chyba jestem zmuszony Was prosić o radę
      dumam na torbą, dumam i jeszcze nic nie wymyśliłem

no więc potrzebuję torby na:
      -2 korpusy bez gripa
      -ok. 5 krótkich szkieł (to jest chyba największy problem - większość toreb jest tak robiona, żeby zmieścić 70-200/2,8, to ja chyba musiałbym tam stawiać szkła piętrowo
      -książkę/segregator a4 (najłatwiej chyba znaleźć torbę do notebooka, nie?)
      -mającej fajne zapięcie biodrowe (jak pasek w Lowepro)
      -najlepiej firmy Lowepro

myślałem o Lowepro Classified 200, ale chyba będzie za głęboka, tj. szkieł będę szukał gdzieś na samym dnie
      Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• michal.s
        Początki nałogu
        • 2007
        • 271

Potrzebuje Waszej pomocy!
        Miał ktoś doczynienia z plecakiem CaseLogic SLRC-206 ?

"Macałem go dzisiaj w sklepie dla idiotów* wygląda bardzo fajnie, zgrabny, dobrze wykonany, funkcjonalny, podoba mi się patent "ładowania" aparatu z góry poprzez odsunięcie kawałka klapy, ale czy tam wejdzie piątka z gripem?

Producent podaje głębokość 11cm, w sklepie wydawało się że jest więcej, na zdjęciach w sieci body wielkości xxD mają jakby dużo miejsca.

Ktoś zna odpowiedź ma moje pytanie?
        Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• radradish
          Bywalec
          • 2009
          • 123

Zamieszczone przez michal.s
          Ktoś zna odpowiedź ma moje pytanie?
          Patrząc na same zdjęcia na stronie producenta nie wygląda aby ta forma, w której leży body była przystosowana do gripa. Ale dlatego, że to dość oczywiste, zakładam, że nie zrozumiałem problemu.

Komentarz

• michal.s
            Początki nałogu
            • 2007
            • 271

Mówiąc forma masz na myśli kształt plecaka, czy tą czarną gumę na której leży body?

Miedzy czasie w sieci znalazłem w którejś opinii na temat tego plecaka takie oto zdanie:
            My 20D even fits perfect with a battery grip attached, It is totally universal, BEAUTIFUL!

Wynikałoby, że body z gripem się jednak mieści.

Komentarz

• diplo
              Początki nałogu
              • 2005
              • 298

Airhead ja mam Hama defender 220 i wejdzie Ci tam wszystko. Co do głębokości to można zastosowaćblokadki na rzepach (mocne i nie odstają) i krótkie szkiełka nie lądują na samym dnie torby.
              5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• misieek
                Bywalec
                • 2009
                • 176

Chciałbym Torbę na sprzęt w podpisie. Obecnie lampe, lustro+ obiektyw, obiektyw nosze w Vanguard Padova ... trochę jest za mała już
                GG: 538295
                SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Komentarz

• airhead
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2495

Zamieszczone przez diplo
                  Airhead ja mam Hama defender 220 i wejdzie Ci tam wszystko. Co do głębokości to można zastosowaćblokadki na rzepach (mocne i nie odstają) i krótkie szkiełka nie lądują na samym dnie torby.
                  dzięki, obaczę
                  Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                  Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• jkl8
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 274

Zamieszczone przez michal.s
                    CaseLogic SLRC-206 ?
                    "Macałem go dzisiaj w sklepie dla idiotów*
                    Najlepszym rozwiązaniem jest udanie się do tego sklepu wraz z aparatem, na wejściu mówisz, że wchodzisz ze sprzętem foto w celu przymiarki do plecaka. Na miejscu mierzysz, wkładasz, przekładasz i na końcu podejmujesz decyzję czy pasuje czy też nie pasuje. Kupujesz tam gdzie Ci wygodnie.

Komentarz

• checiu
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 170

dokładnie któryś z defenderów powinien Ci leżeć - jak kupowałem swoją to w Saturnie mieli taniej niż na allegro - co i tak jak kupiłem wydawało mi się wtedy niezłą ceną.
                      Spory wybór też jest w "czerwonym" Saturnie - czyli w Media Markt.
                      Poprzymierzaj
                      ja mam 220 - i mi wchodzi w nią wszystko co mam - a trochę tych gratów jest - miałem wcześniej lowepro compact - i hama porównywalna - a wieksza torba to wiekszy luz i nie trzeba wciskać sprzętu na ścisc;

Komentarz

• michal.s
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 271

Zamieszczone przez jkl8
                        Najlepszym rozwiązaniem jest udanie się do tego sklepu wraz z aparatem...
                        Właśnie nie chcą mnie wpuścić z sprzętem foto na sklep, no nic może jeszcze coś wykombinuje.

Kupić u nich nie kupie bo cenią go sobie na 500zł, gdzie na allegro można wyrwać nówkę za 300zł :razz:

Komentarz

• diplo
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 298

michal.s to przymiez sprzet sklepowy
                          5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• checiu
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 170

z mojej wypowiedzi jasno to nie wynika - kupilem z allegro - (w sklepie na Nowym Swiecie w Warszawie) i cena była spoko (niżej niż u innych sprzedawców).
                            Jakie potem było moje zdziwienie jak w Saturnie potem zobaczyłem te torbę kolejne 50 pln taniej ;/

Co do wnoszenia sprzętu - nigdy mi nie kazali zostawić - po prostu powiedziałem, że nie zostawię go i na tym się kończyła rozmowa i wszedzie mnie wpuszczają.

Komentarz

• najeli
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 992

Mi w MM dali kiedyś jakiś świstek z losowo spisanymi numerami ze sprzętu i wpuścili. Ale chyba wchodziłam tylko z body+sigma.
                              www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                              C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• diplo
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 298

W MM przynajmniej w Rzeszy i w Lublinie było tak, że nakleili swoją naklejkę i tyle.

Komentarz

Pracuję...