Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kr4nkEd
    Bywalec
    • 2005
    • 119

Zamieszczone przez diplo
    Przymierzam się do kupna plecaczka na sprzecik, 5DMk2+Grip + C24-70 f2.8L, C70-200+ ewentualnia 430EX. Nie musi być jakiś wypas, byle miał ta fajną funkcję, że nie trzeba zdejmować z pleców a wystarczy przesunąć. Macie jakiegos typa
    Z mojej strony - coś z linii 3N1 Katy.
    Możesz użyć jako slinga (czyli tak jak chcesz) albo zapiąć oba paski i używać jako standardowego plecaka.

Ja używam 3N1-22 i jest optymalny.
    Twój zestaw wejdzie z duzym zapasem miejsca.
    Jest wersja 3N1-20 (bez części na netbook) i mniejszy model 3N1-10,
    ale tutaj nie wejdzie body z zapiętym 70-200.
    Do 22 wchodzi z odwróconą osłoną.
    kalibracja monitora
    fotografia i film ślubny
    targi ślubne łódź / warszawa
    fotografia × kolarstwo

Komentarz

• koraf
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1748

Zamieszczone przez diplo
      Przymierzam się do kupna plecaczka na sprzecik, 5DMk2+Grip + C24-70 f2.8L, C70-200+ ewentualnia 430EX. Nie musi być jakiś wypas, byle miał ta fajną funkcję, że nie trzeba zdejmować z pleców a wystarczy przesunąć. Macie jakiegos typa
      Proponuję Lowepro flipside :http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...00-czarny.html , osobiscie mam wersję 400 i jestem zachwycony łatwoscią dostepu do sprzętu, i wykonaniem,przy tym plecak bardzo dobrze sie nosi, jest taki kompaktowy:-D.

Komentarz

• agupio
        • 2010
        • 7

Ja również dołączę się o prośbę. Szukam plecaka na 7d z gripem+ póki co 17-50 (później coś na kształt 24-70) + 70-200 f/4 i lampa.
        Dotychczas miałem c350d z kitem i 70-300 w torbie Lowepro nova 2aw i jestem nią zachwycony. Zmieniam gdyż nowy zestaw jest obszerniejszy ale chyba chciałbym pozostać przy Lowepro.
        Najbardziej pasował by mi plecak posiadający dodatkową niefotograficzną komorę, mocowanie na statyw i koniecznie płaszcz AW.

A tak marudząc czy jest jakikolwiek plecak którego dolną część można odpiąć i używać jako torbę czy to już fanaberia?

Komentarz

• x-mac
          Początki nałogu
          • 2009
          • 285

Zamieszczone przez agupio
          [...]chyba chciałbym pozostać przy Lowepro.[...]plecak posiadający dodatkową niefotograficzną komorę, mocowanie na statyw i koniecznie płaszcz AW.[...]plecak którego dolną część można odpiąć i używać jako torbę czy to już fanaberia?
          W takim razie może Orion AW?
          Kiedyś to przymierzałem i mocowania statywowego chyba nie miał, na fotce też tego nie widać.

1 2 3

Komentarz

• agupio
            • 2010
            • 7

Orion wydaję się być ok z tym że torba biodrowa to takie sobie rozwiązanie.
            W sumie to w grę wchodzi tylko Rover AW II, ww Orion lub Primus.
            Czym różnią się wersję tego ostatniego Primus AW od Minimus?
            Czy do obu zmieści się 7d z korpusem z gripem?

A jeżeli chodzi o inne firmy jest coś godnego polecenia w podobnej jakości?

Dzięki za pomoc

Komentarz

• diplo
              Początki nałogu
              • 2005
              • 298

@Kr4nkEd, @koraf

Obydwa fajne, Kata nawet chyba ładniejsza ale ten Lowepro ponad 100 tańszy
              Dzięki za pomoc.
              5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• bob_
                Bywalec
                • 2010
                • 150

Zamieszczone przez Kr4nkEd
                Z mojej strony - coś z linii 3N1 Katy.
                ....
                Jest wersja 3N1-20 (bez części na netbook) i mniejszy model 3N1-10,
                ale tutaj nie wejdzie body z zapiętym 70-200.
                Do 22 wchodzi z odwróconą osłoną.
                Używam 3N1-20, który wielkościowo nie rożni się chyba niczym oprócz braku przegrody na netbooka. Ciekaw jestem w jaki sposób nosisz w nim body z zapiętym 70-200? Ja muszę zmieniać układ przegródek - dość upierdliwe, i wyciąganie aparatu jest trochę utrudnione. Chodzi o to że używając jedenej z bocznych pokryw aparat mieści się wsunięty "pionowo" kiedy zapięty jest 17-55. Z 70-200 muszę kłaść "na boku" gdzie body jest wciśnięte u dołu plecaka, a przód obiektywu trochę ciasnawo wchodzi pod górną przegrodę głównej komory.
                piątka, trochę szkła i gadżety

Komentarz

• Jacky_K
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 21

Witam do działu Testy wrzuciłem swoje opisy
                  Torby Lowepro Nova 190 i Plecaka Fastpack 250
                  S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250

Komentarz

• x-mac
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 285

Czym różnią się wersję tego ostatniego Primus AW od Minimus?
                    Zasadniczo - wielkością i ceną
                    Primus Minimus AW
                    Primus AW
                    Czy do obu zmieści się 7d z korpusem z gripem?
                    Zmieści, ale, w miarę możliwości, przymierz JAK się to zmieści i jaki będzie komfort użytkowania (np. wyciąganie sprzętu).
                    Znana stronka z nosidłami >i Primus AW. Możesz obejrzeć tam różne konfiguracje sprzętu.
                    A jeżeli chodzi o inne firmy jest coś godnego polecenia w podobnej jakości?
                    Nie wypowiem się z braku doświadczenia z nimi (używam tylko LP) - niezłe torby i plecaki robi Kata i ThinkTank - ten ostatni w PL chyba oficjalnie niedostępny.

1 2 3

Komentarz

• agupio
                      • 2010
                      • 7

Wiem że primus jest większy i pakowniejszy ale i niestety prawie o 200zł droższy

Chętnie obyłbym się Minimusem tylko mam obawę jak on się ma do 7 grip +70-200 i drugi szeroki obiektyw.
                      Na zdjęciu jest niby fotka Minimusa z jasnym obiektywem ale..

Komentarz

• ch4rli3
                        Coś już napisał
                        • 2010
                        • 43

Wiem że primus jest większy i pakowniejszy ale i niestety prawie o 200zł droższy

Chętnie obyłbym się Minimusem tylko mam obawę jak on się ma do 7 grip +70-200 i drugi szeroki obiektyw.
                        Na zdjęciu jest niby fotka Minimusa z jasnym obiektywem ale..
                        Pomyśl nad plecakiem pro runner od lowepro naturalnie. Bardzo pakowne i do tego możliwość wrzucenia laptopa (nawet do 17cali). Ja swego czasu używałem lowepro nova 3 teraz mam pro runnera i jestem w niebowzięty , bo chociaż nie mam go wypchanego po brzegi spokojnie coś jeszcze dokupię i nie będę po raz kolejny myślał nad zmianą plecaka.

Pomyśl kolego

Pzdr

Komentarz

• agupio
                          • 2010
                          • 7

Runner jest ekstra z tym że o ile jest taka możliwość chciałbym mieć jeszcze przedział na niefotograficzne graty.
                          Ma ktoś może któregoś z Primusów z zapakowanym body z 70-200? Pomieści się?

Komentarz

• MaciekCi
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 149

Witam, krótkie pytanie.

Lowepro Slingshot 350 AW czy Kata 3N1-33 ?

-5D,7D,5 obiektywów, lampa, laptop 14".

Aktualnie używam Lowepro 200 AW i jest zdecydowanie za ciasny. Za Katą przemawia możliwość noszenia w dowolnym układzie : na prawym ramieniu / na lewym / normalnie / w X. Już teraz przy 200AW przy długich przemarszach zaczyna mnie boleć ramię, a nawet piec przy wyższych temperaturach, na pewno podwójne szelki czy możliwość zmiany ramienia by się przydała.

Za Lowepro przemawia jedynie cena, ale jak pomyślę o tym braku komfortu przy długich przemarszach na 200AW ...

Są jeszcze inne modele wykorzystujące typ "sling" ? Coś ciekawego ? Koniecznie typ "sling", bo korzystam z tego już kilka lat i jest to cudowne rozwiązanie. Z góry wielkie dzięki za zaangażowanie.
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Jako, że nie widzę opcji "Edytuj", dopiszę jako drugi post :

Chciałbym, żeby 100-400 jakoś sensownie się mieściło. Kata da radę ?
                            Ostatnio edytowany przez MaciekCi; 4413. Powód: Automerged Doublepost
                            -| Canon 5D | Canon 7D |
                            -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Komentarz

• przemek75
                              • 2010
                              • 2

Cześć, przewertowałem ten wątek szukając sensownej torby.Do tej pory organizuję się w dwóch torbach - hama canbera 140 (nosze w niej body z podpiętym kitem na rodzinnych spacerach) oraz w jakimś no name w którym mogę schować tele, 50, lampę i parę pierdółek. Nie mniej dojrzałem do zakupu jednej torby. Nie ukrywam, że dysponuję budżetem max 220 pln Czytając różne recenzje toreb w tym wątku wyszło mi, że najodpowiedniejszym modelem byłby Tamrac System 6. Czy użytkownicy tego modelu mogą potwierdzić że upchnę tam zgripowanego 500d z kitem z osłoną, (w przyszłości może 17 -55 2.8) + tele 70-300 z osłoną w drugą stronę i 50 z osłoną, lampę metz 48, ładowarkę i jakieś dodatki. Nie ukrywam, fajnie by było, żeby torba była choć trochę przyszłościowa i mogła ewentualni pomieścić jeszcze jeden obiektyw. Będę wdzięczny za info.A może polecicie coś innego?
                              500D+BG-E5; EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS;EF 50 mm f/1.8 II;EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM;METZ 48AF-1

Komentarz

• Jacky_K
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 21

7 postów wyżej jest link do opisu Lowepro nova 190. Tam wciśniesz to wszystko bez problemu, a cena jest w zasięgu.
                                S1 IS, 5DII + BG-E6, C24-105/4 L, C70-300/4-5.6 IS USM, C50/1.4, C28/1.8, Metz 58 AF1, LowePro Nova 190, LowePro FASTPACK 250

Komentarz

Pracuję...