Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lulu1988
    Uzależniony
    • 2007
    • 522

lukasz b - włącz PM albo prześlij maila
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• SergioM
      Coś już napisał
      • 2010
      • 81

Zamieszczone przez paradigm
      A ja z kolei polecam Cale Logica. O tego...
      The Case Logic design philosophy is simple: to create a balance of style and performance that makes life easier. Our bags, backpacks, cases help keep you organized.

25 lat gwarancji, wygodny, bardzo dobrze zabezpiecza sprzęt i dużo się w nim mieści. Miałem parę toreb i plecaków- hama, fomei, loewepro, tamrac i z tego jestem chyba najbardziej zadowolony. Mam nadzieję że za parę lat nie będzie wyglądał jak szmata (miałem torbę tamraca i tak wlaśnie wyglądała).
      Posiadam ten sam, jestem z niego bardzo zadowolony
      EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
      PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
      SergioM

Komentarz

• enter
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1201

opisałem torbę którą posiadam

Tamrac ultra pro 13

jak kogoś interesuje
        pzdr.

Komentarz

• bartorux
          Bywalec
          • 2009
          • 137

Witam
          Poszukuję jakiejś małej torby, tak do spacerowania po mieście. Musiała by zmieścić 5d + grip, z zapiętym 50 1.4, do tego 430 EX II oraz coś typu 85 1.8, 28 1.8, bo 70-200 zabierać do już dużą torbę, a chciał bym mieć coś małego i niepozornego. Do tego jakaś kieszeń na zapasowe baterie i karty. Myślę nad Kata DB-453 lub DC-441, choć bardziej skłaniam się do tej pierwszej, ponieważ podoba mi się jej konstrukcja, ta taka duża klapa, a nie otwierana góra. Co o nich myślicie nie będą za duże ??
          FF

Komentarz

• Bartek_902
            Uzależniony
            • 2010
            • 690

Chciałem jakiś czas temu kupić ten plecak który opisał kolega Lulu ale po ogledzinach w sklepie zrezygnował,powód był jeden strasznie cięzki,nawet sam pusty a gdy wejdzie trochę sprzętu to już w ogóle,tym bardziej że jest to sztywna konstrukcja,taka bardziej teczka a nie plecak...
            No ale muszę powiedzieć że jest super wykonany i napewno długo posłuży
            EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• Hubolsky
              Coś już napisał
              • 2010
              • 57

Ja od niedawna jestem właścicielem plecaka Tamrac Evolution 8. Pomieścił wszystko co mam w stopce + grip i kilka drobiazgów- zostaje miejsce na wodę i kanapki . Wykonanie jest więcej niż OK (co do trwałości to się wypowiem za kilka lat). Mnie przekonał możliwością szybkiego wyjęcia body z obiektywem - co możecie zobaczyć na stronie producenta http://www.tamrac.com/Evolution_Video.htm
              EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Komentarz

• bartorux
                Bywalec
                • 2009
                • 137

Zamieszczone przez bartorux
                Witam
                Poszukuję jakiejś małej torby, tak do spacerowania po mieście. Musiała by zmieścić 5d + grip, z zapiętym 50 1.4, do tego 430 EX II oraz coś typu 85 1.8, 28 1.8, bo 70-200 zabierać do już dużą torbę, a chciał bym mieć coś małego i niepozornego. Do tego jakaś kieszeń na zapasowe baterie i karty. Myślę nad Kata DB-453 lub DC-441, choć bardziej skłaniam się do tej pierwszej, ponieważ podoba mi się jej konstrukcja, ta taka duża klapa, a nie otwierana góra. Co o nich myślicie nie będą za duże ??
                Wracają co mojego postu, a co myślicie o Crumpler Muffin Top 4000 ?? Zmieści się to wszystko co napisałem powyżej ??
                FF

Komentarz

• flagus
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 15

FYI
                  Nie wiem czy wszystkim to wiadomo czy nie, ale zapytawszy o fajne plecaki w swoim ulubionym sklepie foto (gdyz aktualny plecak pragne zmienic) dowiedzialem sie ze w listopadzie na rynek z plecakami i torbami ma wejsc Benro - podobno maja byc w dobrej cenie (kilkadziesiat zlotych taniej) i lepszych materialach niz analogiczne konkurencji.
                  Flagus
                  -----------------------------------------------
                  C 5Dmk2; C EF 24-105mm f/4L IS USM;C SpeedLite 430EX
                  Velbon Sherpa 600R+glowica PH-157Q;Kata D-3N1-30

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

Zamieszczone przez flagus
                    FYI
                    Nie wiem czy wszystkim to wiadomo czy nie, ale zapytawszy o fajne plecaki w swoim ulubionym sklepie foto (gdyz aktualny plecak pragne zmienic) dowiedzialem sie ze w listopadzie na rynek z plecakami i torbami ma wejsc Benro - podobno maja byc w dobrej cenie (kilkadziesiat zlotych taniej) i lepszych materialach niz analogiczne konkurencji.
                    za kilkadziesiąt zł taniej od lowepro mogliby dać wieczystą gwarancję

Komentarz

• dziobolek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2634

Zamieszczone przez flagus
                      ...podobno maja byc w dobrej cenie (kilkadziesiat zlotych taniej) i lepszych materialach niz analogiczne konkurencji.
                      Aż się prosi by napisać - "To tylko w erze" ;-)
                      No, ale... pożyjemy, zobaczymy.

Pozdrówka!
                      "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                      Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                      tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• amroz
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 772

Mam prośbę do fotografów ślubnych o podpowiedz w sprawie torby. Szukam czegoś wygodnego ale w miare pojemnego na śluby. Musze zmieścić 5dII z podpiętym np.16-35, 2x580ex, fish 15mm, 85, 35, dodatkowe body, akcesoria. Ważne żeby było łatwe dojscie do sprzętu więc dwuwarstwowe pakowanie szkieł chyba odpada. Co stosujecie przy tego typu zleceniach?

Komentarz

• Bartek_902
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 690

domke f-1x jest fajna opcją bardzo pakowna,dobrze wykonana i dyskretna w sensie bez zbednych bajerów przyciągających wzrok na ulicy,bardziej przypomina jakąś torbe podróżną

Komentarz

• Kr4nkEd
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 119

Zamieszczone przez amroz
                            Mam prośbę do fotografów ślubnych o podpowiedz w sprawie torby. Szukam czegoś wygodnego ale w miare pojemnego na śluby. Musze zmieścić 5dII z podpiętym np.16-35, 2x580ex, fish 15mm, 85, 35, dodatkowe body, akcesoria. Ważne żeby było łatwe dojscie do sprzętu więc dwuwarstwowe pakowanie szkieł chyba odpada. Co stosujecie przy tego typu zleceniach?
                            Zastanów się nad opcją pasa z pokrowcami.
                            Jak dla mnie - mega wygodne rozwiązanie.

Używam Katy, po przejściu przez kilka marek znalazłem coś co mi w pełni odpowiada. Świetne pokrowce, wygodny pas. Jest pokrowiec na body, który spokojnie można zapiąć z tyłu i się nie martwić.
                            Ew. RStrap/ReporterStrap i praca na 2 body.

Wdg. tego co piszesz potrzebujesz 5 pokrowców (3 szkla, flash i body)
                            Mniej wiecej z takim zestawem zawsze chodze i nie używam już torby w przypadku tego typu zleceń. Oczywiście czasem lepsza jest torba...innym razem plecak...a jeszcze innym maly sling.
                            kalibracja monitora
                            fotografia i film ślubny
                            targi ślubne łódź / warszawa
                            fotografia × kolarstwo

Komentarz

• Bartek_902
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 690

No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu... to się sprawdzi dobrze ale w opcji gdy mamy wrazie czego torbe i do niej przekładamy rzeczy z pasa gdy idziemy na plener np

Komentarz

• amroz
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 772

Zamieszczone przez Bartek_902
                                No dobra pas i pokrowce dobrze się sprawdzą w czasie pracy ale jak sobie wyobrazasz przewożenie czy transport tego? będziesz w tym ciągle na sobie paradował ? czy w samochodzie zdjemował i kładł na siedzenie z tyłu? trochę bez sensu...
                                no właśnie, póki co to odrzucam opcję pasa i pokrowców. Szukma wygodnej torby żeby przenosić wszystko z miejsca na miejsce i mieć dobry i szybki dostęp do wszystkiego. Aktualnie mam jedną ciasną torbę i dodatkowo plecak foto i nie jest to zbyt wygodne.

Komentarz

Pracuję...