Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merauder
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1092

Zamieszczone przez Jago
    Merauder torba pojemna ale chyba do niej takpoprostu się nie zmieści
    Tutaj do końca bym pewien nie był. Wiem po sobie, że torbę trzeba przymierzyć na miejscu, to co widać na zdjęciu często odbiega od tego co można zrobić w praktyce.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    2 szkła na body+3 obok. 1 lampa też obok, 2-3 piętro niżej. Aczkolwiek wszystko zależy od długości i szerokości szkieł, orgniazacja nie musi być taka jak na fotce.
    Ostatnio edytowany przez Merauder; 18254. Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Jago
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Zamieszczone przez Merauder
      .........Wiem po sobie, że torbę trzeba przymierzyć na miejscu, to co widać na zdjęciu często odbiega od tego co można zrobić w praktyce....................
      Masz oczywistą rację. To co jest pokazane na zdjęciach reklamowych nie zawsze jest praktyczne w użyciu.
      C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• enter
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1201

ta fota z Hamą defender 200 to na max wypchana a gdzie dekielki osłony mocowania cokinów itd......

ja na taką ilość sprzętu jak podaje takpoprostu kupiłem Tamraca 13 na spód wchodzą mi 3 szkła pod korpusami z gripami po środku kolejne dwa szkiełka typu 24-105 19-35 zostają 2 przegrody na lampy i dwie przegrody na szkła typu 135mm 70-200
        do korpusów jeszcze można podpiąć ze dwa szkła - opis pro 13 tamraca w Testach sprzętu zamieściłem

dodatkowo laptak12" 2x blenda 80 w kieszenie baterie ładowarki kable cokiny można jescze podpiąc 4x Lenscase i monopod

Komentarz

• Heilsberg
          Początki nałogu
          • 2009
          • 274

Sam się przymierzam do nowej dużej torby i tak właściwie poza Tamracami to dużego wyboru nie ma. A na fotkach jak widzę co tam w mniejszych torbach poupychane niby to nie wiem jak ludzie to wyjmują nie rozpakowując wszystkiego na stół.
          EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• Bartek_902
            Uzależniony
            • 2010
            • 690

Witam.

Mam pytanko,ostatnio doszedłem do wniosku ze jednak warto by było mieć dodatkowo oprocz torby na codzień plecak w którym bedę mógł wrzucić sprzęt i wyruszyć na dłuższy wypad powiedzmy w trudnych warunkach gdzie torba nie daje pełnego komfortu.

Upatrzyłem ciekawy plecak BURTON ZOOM PACK 28L podoba mi sie wygląd który nie przypomina typowych twardych ,,kufrów" lowepro i dodatkowo trochę wolnej przestrzeni na własne graty a nie tylko sprzęt foto,ale ciekawi mnie najbardziej ten insert na sprzęt który jest wyjmowany,co da się tam upchnąć? czy nie jest on strasznie mały?

Moze mamy tu jakiegoś użytkownika tego plecaka? Bo troche mało opini na necie o tym plecaku,zresztą ta linia plecaków zmienia sie co 1 czy 2 lata i o tym najnowszym modelu nie ma aż tak dużo info.
            EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• Kosmo
              Początki nałogu
              • 2006
              • 312

Kiedyś na forum widziałem torbę (tylko nie pamietam jak się nazywa ta firma), która jest tak zrobiona, że tak jakby przystosowuje się do kształtu biodra. Nie jest zrobiona tak na sztywno tylko jest elastyczna Może ktoś skojarzy o co mi chodzi i podpowie jaka firma ???
              www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• BigDog
                Coś już napisał
                • 2008
                • 75

Może chodzi Tobie o Mekko albo Domke. Te firmy robą takie szmaciaki bawełniane które są miękkie i ładnie się układają.
                ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Komentarz

• E.3
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 141

Zamieszczone przez BigDog
                  Te firmy robą takie szmaciaki bawełniane
                  to Ty chyba domke czy mekko nie widziałeś.. to określenie totalnie nie pasuje do tych firm
                  ten materał przetrwa więcej niż nie jedna hama czy inna podobna firemka

...a żeby nie było, to mówi to osoba posiadająca mekko r3x i domke f1
                  Moje graty: EOS 350, 50 f/1.8 (plastik fantastik) i IT

Komentarz

• Bartek_902
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 690

Ja posiadam domke f2 i potwierdzam to co mówi kolega E.3 ale domke to tak naprawde są szmaciaki tyle że jedynie z wygladu bo jesli chodzi o materiały czy wykonanie to są na bardzo wysokim poziomie i służa wiele wiele lat,to jest moja ulubiona firma jeśli chodzi o torby
                    EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• strideer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1905

Z reporterskich "miękkich" toreb polecam Think Tank Retrospective http://www.thinktankphoto.com/catego...ling-bags.aspx.
                      Sam używam modelu 10 - po przebraniu różnych Lowepro, Kat, etc. powiem, że nie ma lepszych.

Komentarz

• Kosmo
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 312

Dzięki za info Zdążyliście zanim usunięto post (do końca nie wiem czemu ale niech będzie)
                        www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• lukasz5DmkI
                          Bywalec
                          • 2011
                          • 223

Lowepro Fastpack 100 na spacer a do pracy Nova 200AW fajne torby ma też Kata

Komentarz

• strideer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1905

Zamieszczone przez LLL
                            To już nikt nie używa Lowepro? mam pare modeli i jestem zadowolony. Duża torba reporterska jest naprawde pojemna
                            Lowepro było naprawdę dobre za czasów Computrekkera. Później wyrosła bardzo silna konkurencja z Katą i niestety nieznanym w Polsce TTP na czele, a same nowe projekty Lowepro przestały być w porównaniu tak atrakcyjne (pomijając kwestię wątpliwych pomysłów w nosidłach profesjonalnych - takich jak na przykład kieszeń na laptopa w serii Vertex umieszczona na zewnątrz, a nie przy plecach gdzie jest bezpieczniej).

Komentarz

• enter
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1201

Zamieszczone przez LLL
                              To już nikt nie używa Lowepro? mam pare modeli i jestem zadowolony. Duża torba reporterska jest naprawde pojemna
                              w porównywalnej cenie w Tamracu zmiescisz o 1/3 więcej
                              masz 5 lat gwarancji a nie wieczystą
                              ale ja nie mam zdrowia żeby tyle nosić na ramieniu

jak targasz codziennie Lowepro to warto bo po 3 latach wymienisz na nową bo się albo przetrze na łączeniu albo suwak rozwalisz

ja wybrałem większą pojemność a przez 5 lat i tak jej nie zniszczę w bagażniku

Lowe noszę małą prawie codziennie: w lowepro pro mag 2 wchodzi wszystko co powinno na wszystkie niespodziewane potrzeby

Komentarz

• Szpakos
                                Dopiero zaczyna
                                • 2011
                                • 24

koledzy szukam torby podobnej do tej:

Zalezy mi na kolorze takim piaskowym i podobnym wzorcu. Rozmiar nie wiem, taki abym mogl zmiescic 60D + 17-50 / 50 / 70-200 / 85 / 2 Blyskotki + jakies duperele =
                                Znacie cos co moglibyscie mi polecic? Tej ze zdjecia nigdzie nie moge znalesc w polsce i w uk. Tylko w USA.
                                EOS 60D + 10-22/3.5 + 24-105/4L + 80/1.8 + 430EX II + Sherpa 600R & DF-50 + Domke F-2 & Lowepro Flipside 400

Komentarz

Pracuję...