Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • serbio
    Bywalec
    • 2005
    • 243

Miałem kiedyś okazje porówniać Domke 3x z Mekko 3x wizualnie wyglądaja podobnie w Mekko jest insert w Domke nie ma.W Mekko jakość użytego materiału,wykonanie ,szycie daleko odbiega od ideału i perwowzoru jakim jest torba Domke.
    Wolałbym kupić używke Domke ( ta torba się nigdy nie starzeje ) niż nówke Mekko.

Komentarz

• takpoprostu
      Początki nałogu
      • 2009
      • 394

Zamieszczone przez takpoprostu
      a co byście polecili jeżeli chce coś mega ogromnego ? chciałbym się zmieścić z dwoma korpusami 40d i 5d + grip, 5 szkieł, 4 lampy błyskowe, wyzwalacze, 3 ładowarki, 4 baterie, grucha do dmuchania, pokrowiec przeciw deszczowy na aparat... chciałbym upchnąć wszystko w jedną torbę i by się zamykała normalnie a nie wyglądała jak balon.
      a co mówicie o tym ?

43cm wewnątrz to chyba dość sporo nie ?
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      http://allegro.pl/marbo-torba-foto-n...462688225.html o albo to to
      Ostatnio edytowany przez takpoprostu; 23168. Powód: Automerged Doublepost
      *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

• basala
        Uzależniony
        • 2008
        • 615

Takpoprostu, bez macania się nie obejdzie. Jedź do Poznania i np. w tych sklepach: digital24.pl i foto-raj wypróbuj poszczególnych modeli toreb.

Komentarz

• matlog
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 32

Zamieszczone przez Szpakos
          heh stronka bomba, faktycznie jest w czym przebierac. Tym bardziej ze potrzebna mi troba z szybkim dostepem i latwa obsluga :P teraz biegam z plecakiem, i choc chwale go jak lece w gory/las to jednak przy wypadzie na miasto brakuje mi szybkiego dostepu do puszki stad tez szukam dobrej i wytrzymalej torby ktora wyglada normalnie a nie jak typowa torba foto ot co
          Zerknij na Vanguarda up rise ja mam 33. Wykonana bardzo dobrze. Moja mieści spokojnie 7d z zapiętym 17-55, lampe, 70-300, 50 1,4 i spokojnie jest jeszcze miejsce na jeden obiektyw rozmiarów c 17-55. W kieszeni zewnętrznej wchodzi ipad a jak rozepne zamek to mieści mi się jeszcze laptop 13,3.

Rozwiązanie z zamkiem u góry jest rewelacyjne i łatwo wyciągnąć aparat.

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

Zamieszczone przez serbio
            Miałem kiedyś okazje porówniać Domke 3x z Mekko 3x wizualnie wyglądaja podobnie w Mekko jest insert w Domke nie ma.W Mekko jakość użytego materiału,wykonanie ,szycie daleko odbiega od ideału i perwowzoru jakim jest torba Domke.
            Wolałbym kupić używke Domke ( ta torba się nigdy nie starzeje ) niż nówke Mekko.
            Jakość materiału w obu torbach wcale nie tak bardzo odbiega od siebie, Miałem okazje widzieć te torby w trakcie używania ( o dziwo obie z insertem ). Używka zawsze będzie nieco przyciuchrana, a nówka też się przybrudzi, ale jak będziesz dbał, to się nie zniszczy tak szybko. Głownym czynnikiem decyzyjnym jest jednak cena 500 :sad:/ 200zł :razz:
            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• bris
              Coś już napisał
              • 2007
              • 70

Zamieszczone przez Bolek02
              Właśnie zamówiłem MEKKO Reporter R4 w kolorze beżowym w Lublinie
              Do moich potrzeb wydaje sie wprost idealna ( jest chyba największa w swojej klasie )
              Od pół roku użytkuję Rover RV250 http://www.fotto.lublin.pl/allegro/rv250/index.html pierwsze co zwróciło moją uwagę to różnica w wadze niestety cięższa (metalowe uchwyty, klamry, gruba bawełna) od syntetycznych polyestrów, sama klapa słabo chroni przed kurzem, rączka mogła by być jednocześnie paskiem biodrowym bo są uchwyty a ta jest zszyta na stałe. (mocowania są) reszta zdecydowanie na plus można wyciągnąć insert wszyte są cztery kieszenie na wewnętrznych ścianach wygląda bardziej jak chlebak niż torba foto co ważne bez insertu nie "łamie się" POLECAM:-D
              opti

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Generalnie MEKKO jest cięższa, ale mnie to nie przeszkadza. Wygląd nie powinien przyciągać uwagi - to istotna zaleta. Ja torby nie kupuje dla lansu, tylko do noszenia gratów Jedynie co bym zmienił to mocowanie tej odpinanej rączki do noszenia - wolałbym wszytą na stałe.
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• koraf
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1748

Jak czytam o tym zachwycającym lansie plecaków, toreb to od razu mam skojarzenie - bardzo dobry cel dla potencjalnych złodzieji. A później smutek po utraconym sprzęcie .
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Złodziei
                  Ostatnio edytowany przez koraf; 7603. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zamieszczone przez koraf
                    Jak czytam o tym zachwycającym lansie plecaków, toreb to od razu mam skojarzenie - bardzo dobry cel dla potencjalnych złodzieji. A później smutek po utraconym sprzęcie .
                    Niektóre plecaki gwarantują prawie 100% ochronę przed kradzieżą zawartości.
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• koraf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1748

Zamieszczone przez axk
                      Niektóre plecaki gwarantują prawie 100% ochronę przed kradzieżą zawartości.
                      Co Ci po ochronie zawartości jak skradną cały plecak z zawartością ? :-D A tak z ciekawości jakie to ?

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez koraf
                        Co Ci po ochronie zawartości jak skradną cały plecak z zawartością ?
                        Miałem na myśli sytuację w której plecak z zawartością masz na plecach.

Zamieszczone przez koraf
                        A tak z ciekawości jakie to ?
                        Lowepro Flipside.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Zamieszczone przez axk

Lowepro Flipside.
                          A co będzie jak sie zmęczysz i zdejmiesz plecak ? Zresztą kiedyś i tak trzeba

Komentarz

• koraf
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1748

Zamieszczone przez axk

Lowepro Flipside.
                            O nawet nie wiedziałem, że mam plecak (flpiside 400) z ubezpieczeniem zawartości ;-)

Komentarz

• user07
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 21

Cześć,

Szukam stosunkowo małego plecaka, który zmieści statyw (48cm po złożeniu) i aparat (ważne, aby miał dedykowane przegrody (pomieszczenia) dla aparatu i dodatkowego obiektywu).

Z góry dzięki.

Komentarz

• sbogdan1
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 359

Helo
                                najlepiej określ się co posiadasz chodzi o sprzęt, czyli puszka, szkła, bowiem wielkości są różne, a wtedy łatwiej doradzić.
                                EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

Pracuję...