Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • najeli
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 992

Zamieszczone przez apb
    Poszukuję jakieś dobrej, solidnej torby do 40d. [..]

mój zestaw też jest dość podobny ;-)
    tylko jakby co bierz wersję z metalowymi karabinkami, ja swoją kupowałam w 2008, nie wiem czy to zmienili, ale plastikowe się otwierają...

Aktualnie mieszczę tam body, 70-200, sigmę, 50tkę, samyanga, lampę i "paczkę" filtrów. Załączone zdjęcia są stare, ale dają jakieś pojęcie o rozmiarach. Body wkładam tak dziwnie, żeby móc to zrobić niezależnie od podpiętego obiektywu -- na wysokość z 70-200 nie wejdzie.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• abyss
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 40

Zamieszczone przez najeli
      A używa ktoś może plecaków Benro?
      Ostatnio byłam w cyfrowych, mieli Benro Beyond i jestem pod wielkim wrażeniem wykonania (Tamrac i Naneu jakoś tak blado wypadły ;-)).
      No i aktualnie skłaniam się ku Quickenowi (ze względu na "prawdziwy" pas biodrowy).

W necie opinii nie znalazłam w żadnym znanym mi języku, tu cisza...
      Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?...
      Jak się mają poszczególne modele Benro do Naneu'a Alphy L co do wielkości całego plecaka i części NIE-fotograficznej?
      Z przyzwyczajenia Canon

Komentarz

• _igi
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2035

Witam, malutkie pytanko, a nóż ktoś się orientuje. Szukam dyskretnej torby na sprzęt foto, dosyć dyskretnej, ale wygodnej i wytrzymałej.

Znalazłem sobie serię Lowepro Classified w wersji brązowej która spełnia moje wymagania, tylko mam pewne wątpliwości. Jestem przekonany, że 200AW będzie ok., ale wolałbym jeszcze mniejszą.

Sprzęt jaki bym chciał tam ładować to zestaw 5D+17-40, 60D+70-200/4 (plus ewentualnie jakaś stałka) lub 5D z 24-70 i osłoną założoną normalnie z 60D+50L i lampą 430EX, i czy coś takiego dałoby się upchnąć do 160AW?
        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• yakuza144
          Bywalec
          • 2010
          • 163

Ja posiadam Tamraca System 6. Jest to na prawdę pojemna torba i myślę że przy odpowiedniej regulacji przegródek wszystko to co wymieniłeś wejdzie

Komentarz

• strideer
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1905

Zamieszczone przez _igi
            Witam, malutkie pytanko, a nóż ktoś się orientuje. Szukam dyskretnej torby na sprzęt foto, dosyć dyskretnej, ale wygodnej i wytrzymałej.

Znalazłem sobie serię Lowepro Classified w wersji brązowej która spełnia moje wymagania, tylko mam pewne wątpliwości. Jestem przekonany, że 200AW będzie ok., ale wolałbym jeszcze mniejszą.

Sprzęt jaki bym chciał tam ładować to zestaw 5D+17-40, 60D+70-200/4 (plus ewentualnie jakaś stałka) lub 5D z 24-70 i osłoną założoną normalnie z 60D+50L i lampą 430EX, i czy coś takiego dałoby się upchnąć do 160AW?
            Sprawdź serię Think Tank Photo Retrospective http://www.thinktankphoto.com/catego...ling-bags.aspx

Komentarz

• airhead
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2495

Zamieszczone przez _igi

jeśli jest wykończona jak 200, która jest duża tylko z zewnątrz, a w środku ma mało miejsca, to wątpię
              Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
              Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• _igi
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2035

Tylko właśnie nie chce dużej torby, ale mniejsza, zeby wziac na robote dwie puszki z dwoma szklami i lampa, albo sie przejsc i wrzucic jakis zestawik jaki mi sie bedzie podobac i walowke. Do transportu sporej ilosci sprzetu mam plecak computrekkera, wchodzi mi laptop, od pyty kabelkow, cztery puszki, szesc obiektywow i lampa a nie chce mi sie biegac z tym klockiem zapelnionym w 30% po miescie, zwlaszcza jak jest cieplo albo musze byc w marynarce
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Myslalem jeszcze nad torbami National Geographic, bo wygladaja fajnie, ale albo sa za male, albo za drogie. Potrzebuje to kupic najlepiej dzisiaj, wiec wybieram w tym co jest w warszawie (think tank, niestety, odpada)
                Ostatnio edytowany przez _igi; 15112. Powód: Automerged Doublepost
                5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• strideer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1905

Zamieszczone przez _igi
                  Tylko właśnie nie chce dużej torby, ale mniejsza, zeby wziac na robote dwie puszki z dwoma szklami i lampa, albo sie przejsc i wrzucic jakis zestawik jaki mi sie bedzie podobac i walowke. Do transportu sporej ilosci sprzetu mam plecak computrekkera, wchodzi mi laptop, od pyty kabelkow, cztery puszki, szesc obiektywow i lampa a nie chce mi sie biegac z tym klockiem zapelnionym w 30% po miescie, zwlaszcza jak jest cieplo albo musze byc w marynarce
                  Jak nie potrzebujesz mieć obu korpusów skręconych z obiektywami na raz, to Retrospective 10 spełni w zupełności Twoje wymagania. Torba przyjmie korpus z założonym 24-70, obok 70-200, w przedniej kieszeni drugi korpus bez szkła. Zostaje jeszcze dużo miejsca na lampę, trzeci obiektyw, puszkę z piwem czy co tam chcesz. A do tego torba w ogóle nie wygląda na fotograficzną, jest lekka i wygodna.
                  Zamieszczone przez _igi
                  Myslalem jeszcze nad torbami National Geographic, bo wygladaja fajnie, ale albo sa za male, albo za drogie. Potrzebuje to kupic najlepiej dzisiaj, wiec wybieram w tym co jest w warszawie (think tank, niestety, odpada)
                  Ah, no to klops.
                  Ostatnio edytowany przez strideer; 1739. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• wiktor2323
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1290

Igi a coś z mekko? Nie wiem czy w warszawie dostępne, ale ja też mam zamiar kupić dyskretną torbę i właśnie rozglądam się za mekko..
                    Facebook

Komentarz

• Lulu1988
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 522

Mam pytanie do użytkowników Tamraca Pro 12: czy da się do tej torby zmieścić zestaw składający się z 2 body+gripy, Samyanga 14mm, C 15/2.8, C 24L, C 50/1.4, C 85/1.8, C 135L, 2x 580EXII, ew. 24-70L ?
                      Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• _igi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2035

Zamieszczone przez strideer
                        Jak nie potrzebujesz mieć obu korpusów skręconych z obiektywami na raz, to Retrospective 10 spełni w zupełności Twoje wymagania. Torba przyjmie korpus z założonym 24-70, obok 70-200, w przedniej kieszeni drugi korpus bez szkła. Zostaje jeszcze dużo miejsca na lampę, trzeci obiektyw, puszkę z piwem czy co tam chcesz. A do tego torba w ogóle nie wygląda na fotograficzną, jest lekka i wygodna.

Ah, no to klops.
                        Poszukalem jeszcze czegos, i w koncu zamowilem tego classifieda, podpytalem sie ludzi i bedzie okej. Potrzebuje skitrac dwa korpusy skrecone z obiektywami i jakis rupiec obok. Znalazlem jedna tania w fotoformie i po dlugim weekendzie bedzie.

Komentarz

• enter
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1201

Zamieszczone przez Lulu1988
                          Mam pytanie do użytkowników Tamraca Pro 12: czy da się do tej torby zmieścić zestaw składający się z 2 body+gripy, Samyanga 14mm, C 15/2.8, C 24L, C 50/1.4, C 85/1.8, C 135L, 2x 580EXII, ew. 24-70L ?
                          jeśli w ogóle się uda to będziesz miał bardzo ciasno
                          ja bym nie liczył na upchanie tego w tą torbę
                          popatrz na foty z góry i jakie szkła wchodzą

Komentarz

• Jaca9
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 241

Co mówicie o plecaku Canon Deluxe Backpack 200eg

Komentarz

• niechcemisie
                              Początki nałogu
                              • 2010
                              • 277

Witam.
                              Jako że mój sprzęcik nie mieści się w torbie, zwracam się z prośbą o podrzucenie kilku modeli plecaków, który na pewno bardziej mi będzie leżał niż torba.
                              Wątek nieco czytałem, ale tak na prawdę nie do końca wiem czy podane tu modele pomieszczą mój niewielki sprzęt i w razie coś miałyby mały zapas.
                              Na dzień dzisiejszy- puszka, 70-400 4L, 50 1.8, 2szt Di622, na pewno dojdzie do tego krótszy zoomik i możliwe, że jeszcze 18-200 IS. Nie ukrywam, że chciałbym się zamknąć w 200-250zł. Da radę?
                              500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Komentarz

• h4ry
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 155

Mieszkasz w takiej wielkiej miejscowości to chyba nie problem znaleźć dystrybutora z tym modelem i wpakować do niego cały sprzęt ...
                                5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

Pracuję...