Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _fiolek
    Coś już napisał
    • 2010
    • 85

Zamieszczone przez krystian123
    mój statyw to velbon sherpa 600 ważący jakieś 3 kilo, więc chyba powinienem poszukać czegoś innego, tylko czego?:/ nie mam gdzie pooglądać i pomacać, bo olsztyn to zabita dziura. ten benro na prawdę jest świetny i gdyby nie to mocowanie to bym się chwili nie zastanawiał. doradźcie coś podobnego z innym mocowaniem statywu i kwocie nie przekraczającej 3 setek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

może ktoś ma coś takiego, wygląda podobnie, mocowanie na środku, tylko ciekaw jestem jak z jakością

zakupiles moze? da rade 2x body + 2 stalki i 1 tele pomiescic ?

btw: ktos cos poradzi do 300 stowek maks na 2 body + 3szkla i lampka ?

Komentarz

• krystian123
      Bywalec
      • 2008
      • 164

nie kupiłem, ale na 90% kupię benro 200 lub benro 300n, jak będę w Trójmieście to sobie popatrzę jak to się nosi ze statywem z boku, fanciera nie mam gdzie obejrzeć, nie mogę też znaleźć żadnej opinii o nim więc oleje tą opcję. W Twojej sytuacji poszukałbym czegoś większego, bo przy 2 puchach może być problem z miejscem

Komentarz

• Azahiels
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 18

Witam. Macie może panowie jakiś pomysł na torbę, tylko że dosyć niecodzienną. Chodzi mi żebym mógł zmieścić canon 400D z gripem + tamronika 17-50 (ewentualnie potem jakieś tele) + rzeczy osobiste- znaczy się kindle, w przyszłości lapka 12. Jeszcze jestem studentem i nosze ze sobą zeszyty a4, teczki itp. Myślałem żeby zaadaptować jakąś torbę zwykłą, zrobić jakąś wyściółkę czy coś w tym stylu. Większość Toreb jednak jest mało "szeroka"- 400d z gripem wchodzi na wcisk, jeśli w ogóle wejdzie. Zarzucicie może jakimiś torbami z allegro, sklepów? (to ma być codzienna torba, na wyprawy mam plecak kata dr426)

Komentarz

• apb
          • 2010
          • 4

witam

Poszukuję jakieś dobrej, solidnej torby do 40d. Zestaw jaki ma być w niej przechowywany:

-C40d + grip (który dojdzie w przyszłości),
          -17-85 IS USM f/4-5.6,
          -70-200 L f/4 USM,
          -helios 44m-4 (zostanie zamieniony przez 50mm (jak poniżej)),
          -50mm - dojdzie w przyszłości i będzie to C 1.8 albo C 1.4 albo sigma 1.4,
          -jakiś inny obiektyw, który też dojdzie w przyszłości - może będzie to Samyang 8mm, może coś innego. Jeszcze nie wiem - zależy na co środki w przyszłości pozwolą,
          -lampa,
          -akcesoria takie jak: baterie, karty, jakiś filtr, akku do lampy, czasem ładowarka, kabel USB lub inny, wężyk spustowy (bezprzewodowy albo przewodowy), osłony przeciw słoneczne (założone na obiektywy) i inne .......

Z którym obiektywem będzie aparat w torbie podpięty nie wiem - wszystko zależy od miejsca w torbie. Do podpięcia na stałe w grę wchodzą tylko 70-200 albo 17-85.

Mieszkam w dosyć małym mieście i w grę wchodzi tylko zakup przez internet, więc mam do Was pełne zaufanie

Z góry dziękuję za pomoc.

Komentarz

• Kuzio
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 18

Zamieszczone przez Azahiels
            Witam. Macie może panowie jakiś pomysł na torbę, tylko że dosyć niecodzienną. Chodzi mi żebym mógł zmieścić canon 400D z gripem + tamronika 17-50 (ewentualnie potem jakieś tele) + rzeczy osobiste- znaczy się kindle, w przyszłości lapka 12. Jeszcze jestem studentem i nosze ze sobą zeszyty a4, teczki itp. Myślałem żeby zaadaptować jakąś torbę zwykłą, zrobić jakąś wyściółkę czy coś w tym stylu. Większość Toreb jednak jest mało "szeroka"- 400d z gripem wchodzi na wcisk, jeśli w ogóle wejdzie. Zarzucicie może jakimiś torbami z allegro, sklepów? (to ma być codzienna torba, na wyprawy mam plecak kata dr426)
            Witam, moze cos takiego: klik
            50D

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Zamieszczone przez Kuzio
              Witam, moze cos takiego: klik
              Objawiła sie kolejna podróbka wyrobów DOMKE i MEKKO. Te torby są dość wygodne i co najważniejsze nie przypominają toreb FOTO
              Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• abyss
                Dopiero zaczyna
                • 2011
                • 40

Pytanie do użytkowników plecaka Naneu Military Ops Alpha L.
                Jak się wam sprawdza używanie plecaka z tym typem dostępu - wymagającego zdjęcia plecaka, by dostać się do aparatu - nie drażni po jakimś czasie?
                Ile szpeju wchodzi do komór nie-fotograficznych i czy noszenie w uchwycie przy nim jeszcze statywu Manfrotto 055+141RC jest w miarę realne przy wędrówkach powiedzmy rzędu kilku km?
                Z przyzwyczajenia Canon

Komentarz

• wiktor2323
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 1290

Prawie każdy plecak trzeba zdjąć żeby wymienić szkło... Ja mam Bez L ale do górnej komory wchodzi naprawdę dużo... Kiedyś nosiłem tam Pentacona sixa ze szkłem 80 lub 120, kominkiem ttl i było sporo miejsca. Próbowałem też upchnąć małą torbę fotograficzną w którą wchodzi na styk 50d+ 18-55 lub 85 1,8 i też nie było problemu.
                  Facebook

Komentarz

• abyss
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 40

Zamieszczone przez wiktor2323
                    Prawie każdy plecak trzeba zdjąć żeby wymienić szkło... Ja mam Bez L ale do górnej komory wchodzi naprawdę dużo... Kiedyś nosiłem tam Pentacona sixa ze szkłem 80 lub 120, kominkiem ttl i było sporo miejsca. Próbowałem też upchnąć małą torbę fotograficzną w którą wchodzi na styk 50d+ 18-55 lub 85 1,8 i też nie było problemu.
                    No właśnie dziś z rana łaziłem po takim bagnistym terenie co się zapadał i cholera mnie brała, że nie mam wygodnego plecaka, a statyw w łapkach ciągnę i jak gdzieś polecę to nie dosyć, że cały mokry to jeszcze sprzęt można poniszczyć i paluch połamać (bo statyw za jedną rurkę - paska do nie mam, a kolejnej torby nie chce mi się ciągnąć). Jedno, co mnie teraz martwi w Alpha, to czy przypinając statyw do takiego bocznego uchwytu da się z tym sensownie chodzić bez odczucia ciągnięcia pasków na jedną stronę.
                    Z przyzwyczajenia Canon

Komentarz

• wiktor2323
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 1290

Łaziłem z Alphą 3 dni po górach i było mega wygodnie... A plecak był pełny. Co do statywu to przy moim chińskim jest ok ale przy cięższym plecak może przeginać, chociaż wątpię żebyś to odczuwał.
                      Facebook

Komentarz

• najeli
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 992

A używa ktoś może plecaków Benro?
                        Ostatnio byłam w cyfrowych, mieli Benro Beyond i jestem pod wielkim wrażeniem wykonania (Tamrac i Naneu jakoś tak blado wypadły ;-)).
                        No i aktualnie skłaniam się ku Quickenowi (ze względu na "prawdziwy" pas biodrowy).

W necie opinii nie znalazłam w żadnym znanym mi języku, tu cisza...
                        Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?...
                        www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                        C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• krystian123
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 164

najeli- odniosłem dokładnie takie same wrażenie jak Ty, benro beyond b200 zagości niedługo na moich plecach

Komentarz

• abyss
                            Dopiero zaczyna
                            • 2011
                            • 40

Chiny górą!!!
                            Kod:
                            english.benro.cn
                            Z przyzwyczajenia Canon

Komentarz

• najeli
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 992

@krystian123 -- no ja się zdecyduję albo w ciągu 2 tygodni, albo potem nie wiem kiedy... Tylko ja pewnie wezmę 500tkę ;-)
                              www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                              C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• krzysd
                                Dopiero zaczyna
                                • 2005
                                • 42

Zamieszczone przez apb
                                witam

Poszukuję jakieś dobrej, solidnej torby do 40d. Zestaw jaki ma być w niej przechowywany:

-C40d + grip (który dojdzie w przyszłości),
                                -17-85 IS USM f/4-5.6,
                                -70-200 L f/4 USM,
                                -helios 44m-4 (zostanie zamieniony przez 50mm (jak poniżej)),
                                .....
                                mam podobny zestaw i Tamrac System 6 sprawdza sie doskonale
                                www.foto-action.pl
                                Galerie zdjęć z wyścigów: WSMP DSMP WPP

Komentarz

Pracuję...