Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adso
    Początki nałogu
    • 2007
    • 310

...w plecaku
    galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• TomS
      Uzależniony
      • 2006
      • 880

Mam pytanko mam mini trekkera aw i zastanawiam się żeby dokupić do niego plecak day pack ale znalazłem gdzieś zdjęcia że jeśli je połączę to nie podepnę już statywu. Jak to jest w praktyce?

Komentarz

• Buster

a ja mam inny problem teraz ... potrzebne mi cos w czym bede mogl nosic drugi korpus ze szklem .... na przyklad eos5 lub 20d ze srednim zoomem na przyklad 70-200 ..... najlepiej by bylo gdyby dalo sie to nosic na pasie

Komentarz

• tmaciak
          Uzależniony
          • 2006
          • 610

Zamieszczone przez greg7878
          Witam. Mam pytanie do użytkowników plecaka LOWEPRO SlingShot 100 - czy będą klopoty z wygodnym zmieszczeniem w nim zestawu 350D+grip+Tamron 28-75 ? Mimo uważnej lektury nie znalazłem dotąd opinii kogoś , kto by w tej torbie nosił 350D z gripem. Bardziej od teoretycznych rozważań interesuje mnie opinia praktyka.
          Zamieszczone przez Earl Grey
          greg7878 -> zestaw się zmieści, ale nie złożony w całości. Polecam www.cambags.com - zobacz sam jak to wygląda w praktyce.
          Zamieszczone przez greg7878
          Dziękuję Earl Grey za podesłanie ciekawej stronki. Wychodzi wg. niej , że zakup SlingShota 100 do 350D z gripem dla mnie mija się z celem. Pozdrawiam.
          No więc, ponieważ dziś dojechał do mnie grip, mogę stwierdzić, że zmieści się złożony, aczkolwiek na ścisk i w innej pozycji niż do tej pory wkładałem aparat.
          Pozdrawiam, Tomek
          Canon S-120PC II

Komentarz

• Arek Piekarz
            Początki nałogu
            • 2006
            • 334

Firma Pacsafe wypuściła torby, plecak i paski fotograficzne, które mają zabezpieczenia przed kradzieżą - http://www.pacsafe.pl/viewallproducts.html#fot oraz http://fotopolis.pl/index.php?n=5862. Wyglądają ciekawie, nie mają żadnego logo, są czarne (prócz torby na laptopa), więc mniej się rzucają w oczy.
            Ostatnio edytowany przez Arek Piekarz; 6492.
            40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
            Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
            Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
            Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• HuleLam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1641

Lowepro numeracja, 100, 200, 300...

Hej,
              czy numerki przy torbach Lowepro mają jakieś "obiektywne" / "porównawcze" znaczenie? Tzn. wiem, że np. Reporter 200 jest większa niż Reporter 100, ale jak np. mają się wielkości Slingshot 200 <-> Stealth Reporter 200 ?
              Ostatnio edytowany przez HuleLam; 7754. Powód: poprawki
              Fotograf platoniczny

Komentarz

• plodz1

Jaka torba na 2 lustrzanki z obiektywami?

Witam.
                Jaka torba na 2 lustrzanki z obiektywami będzie w miarę porządna w/g was?

Do tej chwili używałem torby chińskiej -
                i sobie chwalę, ale za mała jest na 2 lustrzanki.

Zastanawiałem się nad http://allegro.pl/item192445217_bogu...ndent_400.html
                za 134 zł

albo http://allegro.pl/item194681154_prof...ba_unomat.html
                za 195 zł

Trochę mi się w tym Unomacie kolory nie podobają, ale to w sumie nie najważniejsze. Unomat chyba wygrywa jeśli chodzi o wykonanie i wyściełanie środka itp. Dodatkowym minusem Correspondenta jest chyba brak zamka błyskawicznego? Tak się w każdym razie dopatruję na zdjęciach, że jest tylko zapinanie na 2 klamry?

Co myślicie. Kwota na to torbę to max 200 zł

Pozdro
                Plodz1

Komentarz

• Krzychu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3611

To ja dodam swoje dwa grosze na temat Nature Trekkera - jako że dodałem swój review do www.cambags.com to zamieszczam przy okazji zdjęcie które zrobiłem (kompaktem Nikona ;-) ). Na 70-200/f4 kładę jeszczę 420 EX w pokrowcu, na 50/1.4 soczewkę Raynoxa DCR250 i jej całkiem sporym pudełku i nic nie wystaje ponad przegródki. 350D jest oczywiście z gripem, wydawało mi się to tak oczywiste że nie przyszło mi do głowy zaznaczyć to na zdjęciu ;-) Oprócz tego co na zdjęciu, mam jeszcze trochę różnorakich rzeczy (akumulatory, baterie, karty) w wewnętrznych kieszeniach pokrywy plecaka. Cały plecak nosi się świetnie pod warunkiem zapięcia pasa biodrowego i piersiowego - targałem go ostatnio po górach z zapiętym Manfrotto 055ProB/486RC2 i było spoko...

Małe info dla latających - niestety nie wszedł (mimo zdemontowania uchwyty statywowego) do schowków na środkowym rzędem w dość leciwym 767-300ER Delty (podejrzewam że LOT ma dość podobną konfigurację) a akurat miałem miejsce środkowym rzędzie siedzeń - po prostu nie dawało się zamknąć schowka... Do bocznych wchodził bez problemu (tak samo jak bez problemu wszedł do schowka w A320), tak więc odpowiednia taktyka wsiadania jest tutaj podstawą

Ostatnio edytowany przez Krzychu; 475.
                  Pozdrowienia,
                  KZ
                  KZ Aviation Photography

Komentarz

• Zaku
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 108

Ostatnio przygotowuję się do zakupu plecaka na sprzęt, padło na firmę Lowepro, modele:
                    - Mini Trekker
                    - Micro Trekker 200.

Nie mam w okolicy nigdzie możliwości przypasowania się do takiego plecaka, czy może ktoś z forumowiczów, ma któryś z wymienionych plecaków i mógłby zrobić zdjęcia wnętrza. Jak to wygląda z wyposażeniem i podesłać na PW :grin:

Odnośnie Micro Trekker 200 ostatnio na allegro pojawił się model z końcówką "F", w atrakcyjnej cenie. Może ktoś wie coś na temat tej wersji plecaka, czy jest to to samo co wersja bez "F"?
                    Ewentualnie jakieś zdjęcia tego modelu, bo z tych załączonych do aukcji niewiele można wyciągnąć
                    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Zaku
                      czy może ktoś z forumowiczów, ma któryś z wymienionych plecaków i mógłby zrobić zdjęcia wnętrza.
                      Rety... przeciez post wyzej masz link gdzie masz takie zdjecia .

Komentarz

• banan82
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1165

Witam, mam sprzecior jak w podpisie. Jak sadzicie co byloby lepsze dla noszenia tego sprzetu - Rover AW II czy Compu Rover AW ?
                        5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                        Crazy Apple Fanboy
                        Ex Linux User

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez banan82
                          Witam, mam sprzecior jak w podpisie. Jak sadzicie co byloby lepsze dla noszenia tego sprzetu - Rover AW II czy Compu Rover AW ?
                          Chyba roznia sie tylko tym ze jeden ma komore na latopa a drugi nie ma.

Komentarz

• banan82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1165

Vitez, orientujesz sie czy ten plecak Rover AW II jest duzy? Bo na zdjeciach reklamowych Lowepro wyglada na potezny..
                            Crazy Apple Fanboy
                            Ex Linux User

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez banan82
                              Vitez, orientujesz sie czy ten plecak Rover AW II jest duzy? Bo na zdjeciach reklamowych Lowepro wyglada na potezny..
                              A co rozumiesz przez duzy?
                              Dla jednych 400D jest duze nawet bez gripa, dla innych dopiero seria 1D sie kwalifikuje jako duze aparaty.
                              Dla jednych 50 1.8 to juz duzy obiektyw, dla innych dopiero 400 5.6 L.
                              Itd itp.
                              Subiektywnie - wyglada na to ze jest porownywalnych rozmiarow co moj Compu Rover, czyli jak dla mnie za duzy na codziennie noszenie np do pracy czy na 2-3 godzinne spacery do parku, nad Wisle itp, za to idealny na calodzienny wypad np do lasu czy na weekendowy wyjazd.

Komentarz

• banan82
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1165

Vitez, spokojnie
                                wlasnie o to mi chodzilo, wyglada na to ze na takie codzienne spacery potrzebna bedzie torba, a tak w gorki/plener to na pewno plecak. DZieki

ps: nie sadzilem ze kupno opakowania na aparat to tez moze byc takie problem, jak zwykle za duzy wybor
                                oj nie ma w zyciu latwo
                                Crazy Apple Fanboy
                                Ex Linux User

Komentarz

Pracuję...