...w plecaku
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Mam pytanko mam mini trekkera aw i zastanawiam się żeby dokupić do niego plecak day pack ale znalazłem gdzieś zdjęcia że jeśli je połączę to nie podepnę już statywu. Jak to jest w praktyce?Komentarz
-
a ja mam inny problem teraz ... potrzebne mi cos w czym bede mogl nosic drugi korpus ze szklem .... na przyklad eos5 lub 20d ze srednim zoomem na przyklad 70-200 ..... najlepiej by bylo gdyby dalo sie to nosic na pasie
Komentarz
-
Witam. Mam pytanie do użytkowników plecaka LOWEPRO SlingShot 100 - czy będą klopoty z wygodnym zmieszczeniem w nim zestawu 350D+grip+Tamron 28-75 ? Mimo uważnej lektury nie znalazłem dotąd opinii kogoś , kto by w tej torbie nosił 350D z gripem. Bardziej od teoretycznych rozważań interesuje mnie opinia praktyka.No więc, ponieważ dziś dojechał do mnie grip, mogę stwierdzić, że zmieści się złożony, aczkolwiek na ścisk i w innej pozycji niż do tej pory wkładałem aparat.greg7878 -> zestaw się zmieści, ale nie złożony w całości. Polecam www.cambags.com - zobacz sam jak to wygląda w praktyce.Pozdrawiam, Tomek
Canon S-120PC IIKomentarz
-
Firma Pacsafe wypuściła torby, plecak i paski fotograficzne, które mają zabezpieczenia przed kradzieżą - http://www.pacsafe.pl/viewallproducts.html#fot oraz http://fotopolis.pl/index.php?n=5862. Wyglądają ciekawie, nie mają żadnego logo, są czarne (prócz torby na laptopa), więc mniej się rzucają w oczy.Ostatnio edytowany przez Arek Piekarz; 6492.40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.plKomentarz
-
Lowepro numeracja, 100, 200, 300...
Hej,
czy numerki przy torbach Lowepro mają jakieś "obiektywne" / "porównawcze" znaczenie? Tzn. wiem, że np. Reporter 200 jest większa niż Reporter 100, ale jak np. mają się wielkości Slingshot 200 <-> Stealth Reporter 200 ?Fotograf platoniczny
Komentarz
-
Jaka torba na 2 lustrzanki z obiektywami?
Witam.
Jaka torba na 2 lustrzanki z obiektywami będzie w miarę porządna w/g was?
Do tej chwili używałem torby chińskiej -
i sobie chwalę, ale za mała jest na 2 lustrzanki.
Zastanawiałem się nad http://allegro.pl/item192445217_bogu...ndent_400.html
za 134 zł
albo http://allegro.pl/item194681154_prof...ba_unomat.html
za 195 zł
Trochę mi się w tym Unomacie kolory nie podobają, ale to w sumie nie najważniejsze. Unomat chyba wygrywa jeśli chodzi o wykonanie i wyściełanie środka itp. Dodatkowym minusem Correspondenta jest chyba brak zamka błyskawicznego? Tak się w każdym razie dopatruję na zdjęciach, że jest tylko zapinanie na 2 klamry?
Co myślicie. Kwota na to torbę to max 200 zł
Pozdro
Plodz1Komentarz
-
To ja dodam swoje dwa grosze na temat Nature Trekkera - jako że dodałem swój review do www.cambags.com to zamieszczam przy okazji zdjęcie które zrobiłem (kompaktem Nikona ;-) ). Na 70-200/f4 kładę jeszczę 420 EX w pokrowcu, na 50/1.4 soczewkę Raynoxa DCR250 i jej całkiem sporym pudełku i nic nie wystaje ponad przegródki. 350D jest oczywiście z gripem, wydawało mi się to tak oczywiste że nie przyszło mi do głowy zaznaczyć to na zdjęciu ;-) Oprócz tego co na zdjęciu, mam jeszcze trochę różnorakich rzeczy (akumulatory, baterie, karty) w wewnętrznych kieszeniach pokrywy plecaka. Cały plecak nosi się świetnie pod warunkiem zapięcia pasa biodrowego i piersiowego - targałem go ostatnio po górach z zapiętym Manfrotto 055ProB/486RC2 i było spoko...
Małe info dla latających - niestety nie wszedł (mimo zdemontowania uchwyty statywowego) do schowków na środkowym rzędem w dość leciwym 767-300ER Delty (podejrzewam że LOT ma dość podobną konfigurację) a akurat miałem miejsce środkowym rzędzie siedzeń - po prostu nie dawało się zamknąć schowka... Do bocznych wchodził bez problemu (tak samo jak bez problemu wszedł do schowka w A320), tak więc odpowiednia taktyka wsiadania jest tutaj podstawą
Ostatnio edytowany przez Krzychu; 475.Komentarz
-
Ostatnio przygotowuję się do zakupu plecaka na sprzęt, padło na firmę Lowepro, modele:
- Mini Trekker
- Micro Trekker 200.
Nie mam w okolicy nigdzie możliwości przypasowania się do takiego plecaka, czy może ktoś z forumowiczów, ma któryś z wymienionych plecaków i mógłby zrobić zdjęcia wnętrza. Jak to wygląda z wyposażeniem i podesłać na PW :grin:
Odnośnie Micro Trekker 200 ostatnio na allegro pojawił się model z końcówką "F", w atrakcyjnej cenie. Może ktoś wie coś na temat tej wersji plecaka, czy jest to to samo co wersja bez "F"?
Ewentualnie jakieś zdjęcia tego modelu, bo z tych załączonych do aukcji niewiele można wyciągnąć
40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EXKomentarz
-
Komentarz
-
Witam, mam sprzecior jak w podpisie. Jak sadzicie co byloby lepsze dla noszenia tego sprzetu - Rover AW II czy Compu Rover AW ?
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux UserKomentarz
-
Komentarz
-
Vitez, orientujesz sie czy ten plecak Rover AW II jest duzy? Bo na zdjeciach reklamowych Lowepro wyglada na potezny..5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux UserKomentarz
-
A co rozumiesz przez duzy?
Dla jednych 400D jest duze nawet bez gripa, dla innych dopiero seria 1D sie kwalifikuje jako duze aparaty.
Dla jednych 50 1.8 to juz duzy obiektyw, dla innych dopiero 400 5.6 L.
Itd itp.
Subiektywnie - wyglada na to ze jest porownywalnych rozmiarow co moj Compu Rover, czyli jak dla mnie za duzy na codziennie noszenie np do pracy czy na 2-3 godzinne spacery do parku, nad Wisle itp, za to idealny na calodzienny wypad np do lasu czy na weekendowy wyjazd.Komentarz
-
Vitez, spokojnie
wlasnie o to mi chodzilo, wyglada na to ze na takie codzienne spacery potrzebna bedzie torba, a tak w gorki/plener to na pewno plecak. DZieki
ps: nie sadzilem ze kupno opakowania na aparat to tez moze byc takie problem, jak zwykle za duzy wybor
oj nie ma w zyciu latwo
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux UserKomentarz

Komentarz