Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tanto
    Coś już napisał
    • 2007
    • 94

Mógłby ktoś podać dokładne wymiary 30D i 5D z gripami? Planuję uszycie podręcznej kieszeni/torby na Canona F1 New, a przy okazji chciałbym uwzględnić pojawienie się w niej cyfrowego body.

Komentarz

• michal.s
      Początki nałogu
      • 2007
      • 271

Szukam plecaka dla siebie, przerabiałem już plecaki Mekko i nie leży mi to w ogóle...

Najlepsze rozwiązanie dla mnie to, 2 komorowy plecak (sprzęt foto + coś jeszcze)

Zastanawiam się nad Tamrac Adventure 7 i Lowepro Orion Trekker II.
      Oriona miałem ostatnio w ręce, bardzo fajny, ale docelowo komora na sprzęt jest chyba minimalnie za mała.

Do plecaka chce załadować, 400D + grip, C10-22 + C24-105L podpięty do body + C50 1,8 + możliwe że jeszcze jakieś tele typu C70-200L 4 lub C70-300 IS.
      Tele nie koniecznie musi się mieścić w komorze na sprzęt.

Wiem że do Oriona na styk w pionie mieści się 300D z T28-75, C24-105L jest minimalnie dłuższy i możliwe że będzie wystawać.

Tamrac Adventure 7 według producentów ma minimalnie wyższą komorę na sprzęt od Oriona Lowepro i 400D z 24-105L powinien się zmieścić, w przyszłości z 30D/40D też nie powinno być problemów.

Tamraca nie miałem w ręce, Oriona II miałem i wiem że jest miękki i fajnie się go nosi. Przerabiałem już strasznie twarde plecaki Mekko i wiem że to nie dla mnie :-)

Ktoś może mi powiedzieć jak wygląda twardość plecaka Tamrac Adventure 7 ? Jest bardziej sztywny niż Orion II Lowepro ? Jak się nosi Tamraca A7 jest równie wygodny jak Orion II ?
      Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• staryjabol
        • 2006
        • 8

Hej
        Nie mam porównania w stosunku do Oriona, ale kiedyś miałem Rovera, a teraz mam CompuTrekkera i właśnie Adventure 7, moje wrażenia w porównaniu z Roverem to przede wszystkim twardsze paski, poza tym przegrody nie są tak twarde jak niektórzy uważają, osobiście nosze w nim 350D z gripem i podpiętym T17-50 oraz lampę - mieści się bez problemu. Przymierzam się również do zakupu C24-105,i z tego co widzę to podpięty pod body powinien mieścić się na styk... Górna komora nie jest zbyt obszerna, ale spokojnie można włozyć sweter i jakąś książke- do Rovera wchodził C 300 LIS schowany w LensCase4 , ale w sumie to trochę inna klasa plecaków....
        Canon EOS 40D;TC 1.4;Canon 400 f5.6;Tamron 17-50 f2.8;Canon 24-105 f4.0; 580EX;Computrekker Plus;Nature Trekker AW II;Manfrotto 679; Velbon DX60;

Komentarz

• michal.s
          Początki nałogu
          • 2007
          • 271

A jak oceniasz wygodę noszenia, Lowepro i Tamraca ?

Komentarz

• Bingant
            Uzależniony
            • 2006
            • 507

Obawiam się, że było, ale mógłby ktoś w trzech słowach napisać czym różnią się od siebie Lowepro Mini Trekker Classic od Lowepro Mini Trekker AW? Z góry wielkie dzięki.
            6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• TomS
              Uzależniony
              • 2006
              • 880

W Mini Trekker AW masz pokrowiec na deszcz i statyw mocujesz po środku a nie po boku tak jak w Mini Trekker Classic

Komentarz

• staryjabol
                • 2006
                • 8

Zamieszczone przez michal.s
                A jak oceniasz wygodę noszenia, Lowepro i Tamraca ?
                Lowepro ma szersze szelki i pas biodrowy, dlatego pod obciązeniem dużo lepiej się z nią chodzi, ale przypominam że Rover jest większy od Adventure 7, więc konstrukcja jest trochę inna....
                Canon EOS 40D;TC 1.4;Canon 400 f5.6;Tamron 17-50 f2.8;Canon 24-105 f4.0; 580EX;Computrekker Plus;Nature Trekker AW II;Manfrotto 679; Velbon DX60;

Komentarz

• michal.s
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 271

Dzięki za odp.

Zamówiłem Tamraca Adventure 7 mam nadzieje że nie będę żałował

Przerabiałem już wcześniej 2 plecaki Mekko i pod względem wygodny noszenia kompletna kicha...

Komentarz

• Obiektyw
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 157

...kontynuujac stary temat:
                    czy ktos z was "mial w rekach" plecak Delsey PROBACKPACK 33?

Caly czas szukam czegos na komp+aparat z gratami i trafilem na ten plecak w sieci. Niestety sklepy "naziemne" oferuja tylko standardowe torby i walizki tej firmy.

Idealnym rozwiazaniem bylby dla mnie plecak,ktory po wyjeciu kompa stanie sie wygodnym placakiem z szybkim dostepem korpusu z obiektywem i gripem...niestety nie widze na razie zadnego modelu w rozsadnej cenie mieszczacego 30Dz gripem.
                    ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

• mala_mi

z pokorą chylę głowę przed moderatorem - nieprzejrzałam dokładnie wszystkich wątków
                      Zgodnie ze wzkazówkami ponawiam pytanie:
                      Poszukuję ostatnio plecaka który zarówno pomieści aparat fotograficzny z osprzetem i komputer - ma być to prezent więc nie chciałabym aby kupić jakiś bubel.
                      Przeglądając oferty natknęłam się na model Adventure 9 Tamraca - wydaje się być pojemny i praktyczny.
                      Czy ktoś może miał z nim styczność?
                      Z góry dzięki za pomoc

Komentarz

• joshua
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 128

1. ile i jaki to sprzęt
                        2. jak duży laptop
                        | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• fmagik
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 334

czy ktos uzywa MEKKO TL20 jest tansza od Lowepro Topload Zoom AW ale czy podobna jesli chodzi o wykonanie i materialy ????
                          Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

• sal
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1071

Czy ktoś z Was używa Rolling Computrekker albo Computrekker Plus? Wymiarami niby się mieszczą w wytycznych IATA odnośnie bagażu podręcznego, ale jak to jest w praktyce jeśli chodzi o przyjmowanie na pokład w różnych liniach?
                            Zastanawiam się nad zmianą plecaka, coby nie musieć wozić plecaka+torby na laptopa.
                            Ewentualnie czy możecie polecić plecaki innych producentów?
                            Czy ktoś produkuje np. plecak foto na sprzęt + 2 laptopy? :-)
                            Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• senner
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 328

[mały offtop - coś dla fotorgafów z poczuciem humoru]

wczoraj w stodole widziałem piękną dyskretną rzecz..
                              a mianowicie torbę foto na ramię wielkości ok. ~45 cm x 30 cm x 25 cm..
                              a dyskrecję zapewniało ubarwienie torby - całość wyglądała jak KODAK GOLD 400 iso tylko powiększone jakieś 10 razy :] idealna kostka ze starym desginem opakowań kodaka.. oczojebny żółty kolor - obowiązkowy :]
                              ma ktoś zdjęcie tego cuda?

in film we trust

Komentarz

• Buster

jak widziales to nie mogles cyknac? :-P
                                a swoja droga to faktycznie maskujaca ... od cholery i troche

Komentarz

Pracuję...