Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arjast
    Bywalec
    • 2006
    • 121

Zamieszczone przez borkomar
    Myślałem właśnie o Lowepro Off Trail Lub TopLoader.
    Ktoś tego używa Może się wypowiedzieć
    Używam Lowepro Off Trail 2.
    Zakupu nie żałuję, torba sprawdza się wyśmienicie. Duża jej zaleta to to, że
    idealnie leży w niej 350D z grip plus podpięty 70-200. Jeden z bocznych pokrowców wykorzystuję na 580 EX drugi na obiektyw lub dwa "małe",
    browar też idealnie się mieści Dostęp do sprzętu jest szybki i wygodny. 80 % czasu torbę noszę na ramieniu. Trzyma się pewnie i wygodnie
    (zasługa dobrze wykonanego paska). Jak trzeba się trochę "pogibać" zapinam pas biodrowy a wtedy to już bajka. Łapki wolne z ramienia nic się nie zsuwa
    ciężaru sprzętu już tak nie czuć, przylega w miarę wygodnie i pewnie dostęp nadal rewelacja chyba, że na d**ę torbę się przekręci ale ta pozycja to na rower się nadaje.
    Osobiście jestem z niej bardzo zadowolony i mogę polecić. 8)

Komentarz

• borkomar
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1083

Zamieszczone przez Arjast
      Używam Lowepro Off Trail 2.
      Zakupu nie żałuję, torba sprawdza się wyśmienicie. Duża jej zaleta to to, że
      idealnie leży w niej 350D z grip plus podpięty 70-200. Jeden z bocznych pokrowców wykorzystuję na 580 EX drugi na obiektyw lub dwa "małe",
      browar też idealnie się mieści Dostęp do sprzętu jest szybki i wygodny. 80 % czasu torbę noszę na ramieniu. Trzyma się pewnie i wygodnie
      (zasługa dobrze wykonanego paska). Jak trzeba się trochę "pogibać" zapinam pas biodrowy a wtedy to już bajka. Łapki wolne z ramienia nic się nie zsuwa
      ciężaru sprzętu już tak nie czuć, przylega w miarę wygodnie i pewnie dostęp nadal rewelacja chyba, że na d**ę torbę się przekręci ale ta pozycja to na rower się nadaje.
      Osobiście jestem z niej bardzo zadowolony i mogę polecić. 8)
      Fajnie dzięki za info.
      To jeden z głównych moich typów.
      Pomacam sobie ją w niedziele w Stodole - jak będzie ok to pewnie wezmę.
      Nie dopatrzyłem nigdzie ma ona pokrowiec AW
      5D +

Komentarz

• Arjast
        Bywalec
        • 2006
        • 121

Fajnie dzięki za info.
        To jeden z głównych moich typów.
        Pomacam sobie ją w niedziele w Stodole - jak będzie ok to pewnie wezmę.
        Nie dopatrzyłem nigdzie ma ona pokrowiec AW
        Pokrowca niestety nie ma Łatwo też nie przemięka :-D
        Swoją kupowałem także w Stodole.
        Jeśli mówisz o tej niedzieli to najprawdopodobniej też będę.

Komentarz

• krzysp
          Bywalec
          • 2006
          • 133

Myślałem właśnie o Lowepro Off Trail Lub TopLoader.
          Ktoś tego używa Może się wypowiedzieć
          Używam TopLoadera 75, tego największego. Spokojnie mieści się w nim korpus z podpiętym gripem oraz np sigmą 100-300 f4 z odwróconą osłoną przeciwsłoneczną. Teraz mieści korpus z canonem 100-400, co nie stanowi wyjątku bo wspomniany canon jest krótszy od sigmy.

Mam do niej szelki, które są całkiem wygodnym (do noszenia na klatce piersiowej) rozwiązaniem. Dzięki temu uzyskuje się szybki dostęp do sprzętu.

AHa. Szelki mam w dwóch egzemplarzach bo zamówiłem je oddzielnie a okazało się, że dostałem razem z torbą. Mogę je odsprzedać.
          link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• zjawa
            Coś już napisał
            • 2007
            • 67

wszystkie torby w jednym temacie i łatwo zostać tu przekrzyczanym

Komentarz

• FELER

Jeśli masz zamiar kupić torbę to polecam LOWEPRO EX180. W niecie kosztuje już od 130 PLN. Dobra cena za dobrą jakość.

Komentarz

• Buster

u mnie za to zaczyna sie robic ciasno .... zniknal tamron 28-200 a na jego miejsce weszla sigma 400 i filtry musialy sie wyprowadzic do zewnetrznych kieszeni na bokach plecaka
                troche mi sie to nie podoba bo musze teraz bardziej uwazac jak go gdzies opieram ale nie ma wyjscia niestety ....

Komentarz

• swnw
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 275

Apollo Adventure 4

Witam,

Czy ktoś zna firmę Apollo? Znalazłem w Pstryku torbę "http://www.pstryk.pl/szukaj.php?search=Apollo+Adventure+4&submit.x=6&su bmit.y=10"
                  ale nie mogę doszukać sie czegoś o firmie.
                  Może ktoś już ma coś tej firmy i wie więcej?

swnw

Komentarz

• januszP.
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 634

ja kupiłem plecak dual firmy Apollo. Tani i porządnie zrobiony. Nie rzuca się w oczy a dość pojemny jest! zobacz tez w Foto-net oni tez maja te torby i plecaki.
                    janusz

Komentarz

• BAKS
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 106

Media Marct handluje torbami Apollo głównie do kompaktowych aparatów cyfrowych - torby sa małe ale b. ładnie wykonane i tanie - no ale to masówka

Komentarz

• swnw
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 275

Dzięki za odzew, widziałem dziś małe Apollo na kompakt - dobrze zrobione, bardzo zachecająco, jutro ruszam na poszukiwania.

Pozdrowienia, swnw.

Komentarz

• greg7878
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 219

Witam. Mam pytanie do użytkowników plecaka LOWEPRO SlingShot 100 - czy będą klopoty z wygodnym zmieszczeniem w nim zestawu 350D+grip+Tamron 28-75 ? Mimo uważnej lektury nie znalazłem dotąd opinii kogoś , kto by w tej torbie nosił 350D z gripem. Bardziej od teoretycznych rozważań interesuje mnie opinia praktyka.
                          Ostatnio edytowany przez greg7878; 9202.
                          6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

• Earl Grey
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 147

greg7878 -> zestaw się zmieści, ale nie złożony w całości. Polecam www.cambags.com - zobacz sam jak to wygląda w praktyce.

Komentarz

• greg7878
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 219

Dziękuję Earl Grey za podesłanie ciekawej stronki. Wychodzi wg. niej , że zakup SlingShota 100 do 350D z gripem dla mnie mija się z celem. Pozdrawiam.
                              Ostatnio edytowany przez greg7878; 9202.
                              6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

• merger
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 619

a jak sie ma ten slingshot 100 aw do 5d?
                                5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                                430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

Pracuję...