Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JiNN
    Zablokowany
    • 2007
    • 220

No ja też się przymierzam do zakupu plecaczka i również jak kolega wyżej mam pytanie. Czy Lowepro Fastpack 200 pomieści 40D z zapiętym C 70-300 IS USM + miejsce na jakies 2 obiektywy krótsze?Chyba,że macie jakieś inne propozycje na taki zestawik.Idąc w góry lub na wycieczke kilkukilometrową nie chciałbym dzwigać za dużo sprzętu foto + napoje ( voda ) jakieś jadło+inne duperele.

Thx all za odpowiedz z góry

Komentarz

• m_o_b_y
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1095

Doradźcie, co kupić do jednoczesnego noszenia 30D + 24-105 + 70-200 ???
      Mam już kilka toreb kupowanych w miarę powiększania się dobytku i wszystko na nic.
      Mam Lowepro: AW 2 - za mała, AW4 - za duża, topload - mieści tylko aparat z jednym szkłem.
      AW2 jest poręczna i wygodna, ale mieści tylko puszkę z jednym małym i jednym średnim szkłem.
      AW4, kupiona w tym miesiącu, mieści wszystko, co mam i jeszcze zostaje miejsce, ale torba wielka, ciężka i nieporęczna, chyba będę musiał sprzedać prawie nówkę.
      A może jakiś topload z doczepionym futerałem na drugie szkło?
      Albo jakiś slingshot?
      Trudna sprawa.
      m_o_b_y
      --------------------------------------------------------

Komentarz

• czajna
        Początki nałogu
        • 2005
        • 401

Może poszukaj coś od Crumpler, pod Twój sprzęt np. Pretty Boy XXXL, sam się nad nią zasatanawiam, fajny design, nie wygląda na foto i dobrze wykonana...

Komentarz

• KMV10
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2320

Zamieszczone przez JiNN
          No ja też się przymierzam do zakupu plecaczka i również jak kolega wyżej mam pytanie. Czy Lowepro Fastpack 200 pomieści 40D z zapiętym C 70-300 IS USM + miejsce na jakies 2 obiektywy krótsze?Chyba,że macie jakieś inne propozycje na taki zestawik.Idąc w góry lub na wycieczke kilkukilometrową nie chciałbym dzwigać za dużo sprzętu foto + napoje ( voda ) jakieś jadło+inne duperele.

Wersja 350 zmieści swobodnie.

Komentarz

• m_o_b_y
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1095

Zamieszczone przez JiNN

Jeśli lubisz focić w górach, to osobiście radziłbym Ci raczej kupić jakiś plecak typu AW.
            Już raz się ratowałem pokrowcem AW, gdy piękna pogoda nagle zmieniła się w ulewę. Bez AW aparat byłby zagrożony.
            POzdrówka
            m_o_b_y
            --------------------------------------------------------

Komentarz

• szysz.pl
              Coś już napisał
              • 2005
              • 57

Zamieszczone przez tombas
              T szukam czegoś co pomieści 30D z gripem i 17-55 z osłoną.
              dodam do tego 70-300 IS

Mam ten sam kłopot
              noszenie 650d - "wszędzie" już mnie męczy
              Sprzęt -->

fotografia ślubna --> www.slub.e-fotografik.pl
              świnoujście --> www.e-swinoujscie.pl

Komentarz

• speedo
                • 2008
                • 7

mam pytanie z troche innej beczki

czy ma znaczenie w jakiej pozycji nosimy aparat w torbie? wiekszosc konstrukcji toreb to oczywiscie aparat w pozycji pionowej obiektywem w dol ale czy jesli na przekor umieszczam aparat bokiem (jak dla mnie wieksza wygoda przy wkladaniu i wyjmowaniu) istnieja jakies przeciwskazania przeciwko takim praktykom?

Komentarz

• nomad_fh
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 37

ja sie podlaczam do pytania, czy mocno zaszkodzi aparatowi, jesli jest w torbie umieszczony bokiem - w dodatku do gory nogami?
                  Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
                  Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci

Komentarz

• Kubak82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2348

Zamieszczone przez speedo
                    czy ma znaczenie w jakiej pozycji nosimy aparat w torbie?
                    zdecydowanie tak - noszac bokiem matryca moze przesunac sie do uchwytu i wtedy na zdjecia bedzie duzy BF (boczny focus) ;-)

sory, nie moglem sie powstrzymac ;-) .. mozesz spokojnie nosic aparata tak jak Ci wygodniej - to naprawde nie ma zadnego znaczenia ;-)
                    Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• LukaszU
                      • 2007
                      • 12

a co powiesz na model Tamrac Pro 12 ? potrzebuję czegoś do bezpiecznego przenoszenia i przechowywania 2 lustrzanek z gripami, około 5 szkieł (w tym 70-200 i możliwe, że 200mm Carl Zeissa), lampy błyskowej i kilkunastu pierdółek.. laptop odpada..
                      LukaszU

|aparat na zęby|

Komentarz

• oskarkowy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2513

Miałem tę torbę. Bardzo wygodna, nawet przy takim obciążeniu jak wypisałeś. Musisz tylko zdawać sobie sprawę, że przy takim obciążeniu będzie Ci się lekko wyginała na biodrze, ale dzięki temu będzie wygodniejsza. I jeszcze jedno: nie podniesiesz jej za uchwyt na górnej klapie bez zapięcia suwaka.
                        Z zalet - możesz ją nosić na ramieniu z otwartą klapą, nie ma najmniejszych tendencji do przechylania.
                        Ja ją zmieniłem dopiero na Commercial AW, przyczyny chyba oczywiste.
                        Jarek

Komentarz

• LukaszU
                          • 2007
                          • 12

dzięki wielkie, myślę sobie, że na początek będzie w sam raz. dobrze usłyszeć to ok Ciebie, torba będzie mi potrzebna do podobnych sytuacji w jakich ty jej używałeś (fotografia ślubna, plenery)..
                          pozdrawiam
                          LukaszU

|aparat na zęby|

Komentarz

• TomS
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 880

oskarkowy możesz dać zdjęcie ja ci się to wszystko mieści do Commerciala ? Bo pro 12 jest ok ale zaczyna być trochę ciasny

Komentarz

• oskarkowy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2513

Dziś już nie, ale jutro oczywiście wrzucę jakąś fotkę. Od razu jednak zaznaczę, że Commerciala możesz kształtować bardzo dowolnie. Czyli moje ustawienie będzie jednym z wielu możliwych. A wewnętrznych ścianek i tak zostanie jeszcze na wyciszenie PCta ;-)
                              Jarek

Komentarz

• TomS
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 880

Oglądałem go w Łodzi i mi się spodobał :-) I weszło by do niego pewnie to co mam i jeszcze druga lampa i ze dwa szkła. A ścianek to mam jeszcze pełno z photo trekkera więc mógłbym tym wtedy handlować tym

Komentarz

Pracuję...