Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

Zamieszczone przez Kabu
    Witam wszystkich, mam takie zapytanie. Co byście polecili za plecak do którego zmieszczę np. 5D wraz z gripem, 20D wraz z gripem, szkiełka: 24-70, 50f1.4, 85f1.8, może kiedyś 70-200, 2 lampy 580exII + jakieś ładowarki, baterie, filtry, możliwość podpięcia statywu no i oczywiście miejsce na laptopa o wymiarach 40cmx30cm Dell Inspiron 1720.
    ja korzystam najczesciej z tamraca expedition 8 i mekko c36.. do obydwu podepniesz statyw, jedynie mekko nie jest przewidziany pod laptopa i jesli konieccznie trzeba go brac to trzeba tachac osobno

wymiary sa na stronach a w srodku wyglada to tak:

tamrac

mekko

edit: 40'tka jest z gripem oczywiscie..
    Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• albercikk
      Początki nałogu
      • 2006
      • 258

Oskarkowy jestem z Wawy, coś mi się już o uszy obiło z tym Ursusem.
      Macałem troche toreb w sklepach ale po pierwsze bez sprzętu a po drugie to tego Commerciala nie miałem jakoś okazji, pech w tych sklepach akurat nie mieli.
      Do tego sklepu w Ursusie będę musiał się przejechać ale to dopiero po zbliżających się zakupach jak już będę miał cały sprzęt który w tej torbie wyląduje.
      Na razie łapie info na sucho, od bardziej doświadczonych forumowiczów w temacie toreb (ja na razie miałem dopiero jedną) zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć albo nauczyć.

Pozdrawiam
      - lustra, szkła i błysk

Komentarz

• Kabu
        Początki nałogu
        • 2007
        • 370

Dzięki Kubak82 za informację, zdecyduję się na Tamraca choć pewnie nie zmieszczę tam laptopa bo wymiary trochę nie bardzo no ale w czymś jak co cały sprzęt nosić trzeba. Dzięki

Pozdrawiam

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

Zamieszczone przez Kabu
          Dzięki Kubak82 za informację, zdecyduję się na Tamraca choć pewnie nie zmieszczę tam laptopa bo wymiary trochę nie bardzo no ale w czymś jak co cały sprzęt nosić trzeba. Dzięki

Pozdrawiam
          tamrac ma w klapie calkiem duza kieszen (ktora byla dla mnie troche niespodzianka bo niespecjalnie sie tym chwalili na stronach ;-) ).. laptop na pewno sie zmiesci - ten plecak to calkiem spora kobyla

Komentarz

• Kabu
            Początki nałogu
            • 2007
            • 370

Oooo, no to super. Muszę zobaczyć na żywo. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Komentarz

• KMV10
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2320

Zamieszczone przez oskarkowy
              Pod Warszawą w Ursusie jest taka fajna hurtownia, w której jest wszystko, co widziałeś w tym temacie w necie i jeszcze trochę
              Ursus jest w Warszawie.
              Właściciel firmy - pan Bogdan Sporek - to bardzo sensowny i rzeczowy sprzedawca, znający się na rzeczy.
              Inna sprawa, że ostatnio kupiłem sobie plecaczek (FastPack 350) w fotokliku za parę dych taniej niż gdzie indziej, nawet na torbylowepro.pl
              Zastosowałem tutaj metodę "nie szukaj w necie, wejdź do sklepu".

Komentarz

• Stach84
                Coś już napisał
                • 2007
                • 83

Czy ktoś się orientuje czy do tej torby http://fotoklik.pl/p/10133/naneu_pro..._tango_czarny/ wejdzie 400D z podpiętym 70-200?
                D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Komentarz

• g-o-q

Witam wszystkich,
                  Ja mam Plecak bagmana

Miescze w nim wszystko plus laptop 15,4 Wide i mogę już śmigać. spoko do samolotu, bo wszystko masz przy sobiei to w jednym miejscu. nawet nieźle potaniał - 79$, ja dałem jakiś czas temu 120$

Komentarz

• checiu
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 170

@albercik w Wawie na Nowym Bemowie przy bazarku i kościele tez jest sklep gdzie można w zasadzie wszystkie torby LowePro kupić i pomacać - ja tam kupiłem mojego Compact AW i powiem zacna to torba - kwadratowa i pancerna
                    Ceny mają podobne jak Pixel z Ursusa - nie przepłacisz (sprawdzałem przed zakupem), a dojazd lepszy - nie trzeba stać w korkach na Hynka, Jerozolimskich czy na Dźwigowej (no chyba żeś cfaniak i PKP śmigniesz )

Komentarz

• Gringo997
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 516

mam pytanko. bede w ciagu najblizysz 2 tygodni kupowal 40d+grip do tego jeszcze tamron 17-50, sigma 70-300 Apo i 50mm 1.8 + 550EX. pomiesci mi sie to wszystko do Tamrac'a adventure 7??? niby pisze że powinno ale zawsze się lepiej upewnić a plecak znacznie jest wygodniejszy zwłaszcza że do starej torby mi się to wszystko raczej nie pomieści...
                      Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12158

to co piszesz spokojnie sie spakuje w Mini Trekkera i jeszcze miejsca duzo zostanie. a Tamrac 7 jest sporo wiekszy niz Mini Trekker
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Gringo997
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 516

i lampa tez wejdzie do dolnej kieszeni???
                          Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• mabok
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 37

Hm, mam pytanie, które wynika z braku doświadczenia i na które przeglądanie recenzji na cambags.com nie daje odpowiedzi.

Jaki plecak polecacie do noszenia 2 body, 3 obiektywów (w tym jeden 70-200, pozostałe mniejsze) i osłon przeciwsłonecznych oraz statywu w cenie +/- 280zł?

Dla mnie to wszystkie wydają się takie same. Myślałem nad Flipside 200 od Lowepro, ale może jest coś ciekawszego w tej cenie? :-) Chciałbym też, żeby nadawał się do jazdy na rowerze.
                            Ostatnio edytowany przez mabok; 11507.
                            cogitationis poenam nemo patitur...
                            Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Komentarz

• tombas
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2195

To wszystko co mam w stopce:smile: nacodzień nosze w reporterze D650 ale szukam czegoś co pomieści 30D z gripem i 17-55 z osłoną. Ma byc małe (chetnie tanie) i tylko na ten sprzet. Chodzi mi o torbe, najepiej lowepro, co polecacie?
                              Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                              (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• romko
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 75

Witam, przebrnąłem przez prawie cały wątek i mam konkretne pytanie do użytkowników plecaczka Lowpro Fastpack 350. Niewiele znalazłem na tym forum, u Nikona więcej. Ale chciałbym, żeby ktoś z użytkowników Canona się wypowiedzial. Chodzi o funkcjonalność, praktyczne uwagi co do eksploatacji. Planuję upgrade sprzętu i miało by się tam pomieścić: 5D+grip, 2 zoomy : 70-200 2.8 (zamiennie z T 24-75) i C 16-35 z osłoną, 2-3 stałki: C 50 1,4 zamiennie z C 85 1.8, Sonnar 135, lampka 430 EX, laptop 15 cali (ten wiem że wejdzie). Co do górnego przedziału to naczytałem się, że jest tam sporo miejsca, chodzi głównie o sprzęt i funkcjonalność. Jestem na pilnym kupnie, więc za wszystkie uwagi, także dot. alternatywnych rozwiązań z góry dziękuję.
                                5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
                                to tylko 1 %...

Komentarz

Pracuję...