X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Metus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 424

w takim razie albo miałem pecha albo kiepską ładowarkę.. nie mniej jednak.. w zasadzie od początku były bardzo kiepskie..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    bym zapomiał.. mają jeszcze jedną "przypadłość" po całkowitym naładowaniu gdy minie ok 5 dni (baterie leżące ba biurku) i włożeniu do lampy.. lampa nawet się nie włącza... o błysku już nawet nie wspomnę.. bo nie włączona lampa nie błyska
    Ostatnio edytowany przez Metus; 2200. Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam
    Metus

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez Metus
      w takim razie albo miałem pecha albo kiepską ładowarkę.. nie mniej jednak.. w zasadzie od początku były bardzo kiepskie..
      To samo miałem z Energizerami - po jakimś roku sporadycznego używania ich pojemność spadła dramatycznie i w zasadzie nadają się tylko na śmietnik...
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• orte
        Bywalec
        • 2006
        • 172

Zamieszczone przez heniek
        nie strasz mnie, właśnie zakupiłem Energizer 2650, wg testow w FotoVideo to jedne z lepszych..
        Wczoraj czytałem ten test, w niektórych przypadkach to normalnie

Apropo BC-900 i BC-700 to różnią się chyba tylko dodatkami z tego co widzę.
        Ktoś się dowiadywał może coś więcej na ten temat ?

Komentarz

• borkomar
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1083

Zamieszczone przez orte
          Wczoraj czytałem ten test, w niektórych przypadkach to normalnie

Apropo BC-900 i BC-700 to różnią się chyba tylko dodatkami z tego co widzę.
          Ktoś się dowiadywał może coś więcej na ten temat ?
          Chętnie też dowiem się czym różnią sie w/w ładowarki.
          Jestem obecnie w trakcie kupna:wink: .
          czy ktos wie czy czasem nie piszczą po naładowaniu każdego z akumulatorków
          Kiedyś taką miałem - to musiałem ja wynosić w nocy do drugiego pomieszczenia, bo mi spać nie dawała
          5D +

Komentarz

• Metus
            Początki nałogu
            • 2005
            • 424

Zamieszczone przez borkomar
            Kiedyś taką miałem - to musiałem ja wynosić w nocy do drugiego pomieszczenia, bo mi spać nie dawała
            a zegarki z pokoju na noc też wynosisz

mnie bardziej interesuje czas ładowania. Potrzebuję ładowarkę 1 max 1,5h i to do końca następnego tygodnia.. zaproponujecie coś?

może ktoś ma taką? http://www.allegro.pl/item169508732_...x_r6_2700.html albo cos wie o niej? GP V600D Z LCD
            pozdrawiam
            Metus

Komentarz

• borkomar
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1083

Zamieszczone przez Metus
              a zegarki z pokoju na noc też wynosisz
              Nie bo mam elektroniczne - aprops ładowarki piszczała głośniej od mojego budzika po naładowaniu kazdego z aku.
              5D +

Komentarz

• drzery

przechowywanie akumulatorkow NiMH

Kilka kwestii technicznych: rozladowanie akumulatorka przed dluzszym przechowywaniem to jego zaglada! Przed skladowaniem akumulatory trzeba ZAWSZE naladowac. NiMH po 3 miesiacach przechowywania (nieobciazone!) sa juz praktycznie "puste". Co do efektu pamieciowego w NiMH nieprawda jest, ze nie istnieje, jest po prostu znacznie mniejszy (gora 20%). Natomiast ladowanie duzym pradem zawsze oznacza pogorszenie parametrow akumulatora (nie wspominajac, ze nie jest wtedy naladowanie 100% pojemnosci. Szczegolnie wrazliwe na ladowanie duzym pradem sa akumulatory o relatywnie (w stosunku do normy) duzych pojemnosciach. Im wieksza pojemnosc, tym gorzej (np akumulator AA 1,5Ah dobrze zniesie prad 2C, ale 2,5Ah zostanie najprawdopodobniej ubity najpozniej po kilkunastu cyklach). Akumulatory NiCD znacznie lepiej znosza przeciazenia i potezne ladowania, ale gdzie je jeszcze mozna kupic... tego nie wiem. Jednak zawsze duza pojemnosc oznacza delikatnosc i odradzalbym ladowanie 15min. Pozdrawiam. JB

Komentarz

• Metus
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 424

dzięki za sugestie. pewnie coś w tym jest..
                  pozdrawiam
                  Metus

Komentarz

• Premislaus
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 94

A czym się różni BC-700 od BC-900 ? No oczywiście, poza ceną
                    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Komentarz

• Arjast
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 121

Zamieszczone przez Premislaus
                      Mam BC - 700 a instrukcję od BC-900. W instrukcji w elementach zestawu są międzyinnymi takie pozycje jak:
                      - adaptory o rozmiarze C/R14 (4szt) oraz D/R20 (4szt)
                      - pokrowiec
                      - 4 szt. ogniw AA NiMH 2300mAh
                      U mnie tego nie było więc pewnie to ta różnica

Komentarz

• Metus
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 424

ponoć czas ładowania jest krótszy w BC -900. a ja zamówiłem GP V600D Z LCD. jutro bedę już ją miał. zobaczymy co potrafi..
                        pozdrawiam
                        Metus

Komentarz

• 1czarek1
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 67

Zamieszczone przez Premislaus
                          Prądem ładowania i rozładowania BC 700 ładowanie do 700mA a rozładowywanie do 350 mA BC 900 ładowanie do 1000mA ( jeśli tylko dwa aku to do 1800mA z tego co pamiętam) rozładowywanie 500 mA .mam BC 700 i mam zamiar dokupić BC 900.
                          2x EOS R3,

Komentarz

• qwerty1327

posiadam ładowarkę GP V600D. Jestem z niej baaardzo zadowolony. Jest dość szybka ale.. chwyt reklamowy jak zawsze.. na opakowaniu napisane "1h" a okazuje się, że 1h a tak naprawdę to 75min to dla dwóch baterii. Dla 4 szt czas dwukrotnie dłuższy. Ogólnie jakość wykonania jest super. Cztery oddzielne kanały ładowania, sygnalizuje baterie uszkodzone, pokazuje stan naładowania... Nie żałuję wydanych pieniędzy... Polecam ją..

Komentarz

• mor_feusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1370

ciekawosta jesli chodzi o akumulatroki http://www.usbcell.com/

Komentarz

• michal.s
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 271

Skoro watek się już odświeżył, to i ja szczerze polecam ładowarkę BC 700, wyświetlacz daje duża kontrolę na tym co się dzieje z bateriami.
                                Ładowarka jak za te pieniądze świetna !
                                Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

Pracuję...