X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Ładowarka świetna ..............
    ale : w ostatnim czasie korzystałem dużo z akumulatorów w latarce , wyczerpując energię do zera . Po włożeniu aku do ładowarki pokazywała uszkodzenie niektórych aku . Jak akumulator chwilę ( do 1h ) poleżał od wyjęcia z latarki , to włozony do ładowary ładował się ale po chwili "był naładowany" . Ponowne ładowanie i ładował się do pełna .
    Rozładowałem kolejny raz i to samo . Podlaczyłem "uszkodzone aku" na moment do innej ładowarki i bc700 ładowała normalnie .
    Wniosek : bc700 pokazuje uszkodzenie aku , pomimo jego sprawności , mierząc tylko poziom napięcia , więc akumulatorki , które dlugo leżą i się same rozładowały pokaże jako uszkodzone .

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

Wlasnie zastanawiam sie nad http://www.batterylogic.co.uk/techno...-i-charger.asp to jest to samo o czym mowicie tylko nowszy model?

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

to jest to samo co bc-700 tyle, że z dodatkami jak baterie czerwony pokrowiec itd...
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

dzieki - przed zakupem zawsze szukam co ini pisza (wyszukiwarka w tym wypadku zadzialala) - przeszukalem duzo roznych stronek i te ladowarki sa polecane. Zobaczymy co i jak. wlasnie kupuje

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

Ja się też skuszę ale na bc-700 moja gp ładuje tylko 2 aku i nawet nie pokazuje kiedy są naładowane
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• mor_feusz
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1370

jeszcze 1pytanie co sadzicie o tych bateriach? http://www.eneloop.info/ - czytam i czytam, maja baaaaaaaaaardzo pozytywne opinie

Komentarz

• schabu
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1352

Zamieszczone przez Tomasz1972
                Wniosek : bc700 pokazuje uszkodzenie aku , pomimo jego sprawności , mierząc tylko poziom napięcia , więc akumulatorki , które dlugo leżą i się same rozładowały pokaże jako uszkodzone .
                no to wcześniej powyrzucałeś dobre aku??
                Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• michal.s
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 271

Tomasz1972 Ładowarka tak ma, na początku pokazuje uszkodzone aku ale cały czas doładowuje je bardzo, bardzo małym prądem i po jakimś czasie zaczyna je normalnie ładować.
                  Kontaktowałem się z sprzedawcą w tej sprawie i tak mi powiedział. U mnie to działa, bateria poleży chwile w ładowarce, na początku pokazuje "null" a później już leci z ładowaniem. Innym rozwiązaniem jest włożenie na 3 sek baterii do innej ładowarki, wtedy BC 700 wystartuje z ładowaniem od razu.

Sprzedawca mówił mi że wcześniej oprogramowanie ładowarki nie doładowywało aku które wyświetlały "null" później to poprawiono, możliwe że masz starsza wersje.
                  Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Tomasz1972
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3042

Zamieszczone przez schabu
                    no to wcześniej powyrzucałeś dobre aku??
                    Całkiem możliwe

Komentarz

• maci78
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 77

ja ostatnio używam:

bardzo fajna, szybka, ładuje 4 aku na osbnych liniach, trochę głośne ze względu na wentylatorek chłodzący całość ale 1/2h do 3/4h i aku naładowane, polecam
                      30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

tylko, że szybkie ładowarki zabijają pojemność....
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• swebodzinski

Oj Panowie.

Jak macie duzo kasy na akumulatory to sobie je marnujcie w swoich 'wspanialych' ladowarkach typu BC-900 czy BC-700, ktorych koszt wyprodukowania w PRC wynosi pewnie 5 max 10 $.
                          Jak do tego doliczyc np. spalone mieszkanie od wybuchnietego akumulatora to okazuje sie, ze nie sa one wcale takie fajne na jakie wygladaja. Co z tego ze firmware v33,36 moze byc i v100 a i tak jest to jeden wielki szajs, ktory ma wiecej wad niz zalet.
                          Juz slysze ten krzyk oburzenia - przeciez one sa najlepsze na swiecie itp itd.
                          Coz - papier zniesie wszystko, czlowiek nie musi. To dziala mniej wiecej tak: szybko, tanio, solidnie - wybierz dwa z podanych. Juz sie wam rozjasnia w glowach.
                          Kolejne pytanie jakie slysze - to czego ty mondralo uzywasz ? Ano naprawde jednej z lepszych ladowarek, ktora ma to wszystko co te wasze cudenka i jeszcze wiecej a mianowicie MH-C9000. I co wy na to ? Jak chce wolno to mam wolno, jak chce szybko to mam szybko. A jezeli nie mam ochoty bawic sie w ustawianie parametrow - to zrobi to za mnie sama ladowarka. Wasz jogurt tego nie potrafi.

Dla niewtajemniczonych pare linkow:
                          maha, mh-c9000, c-9000, WizardOne, nimh, powerex, batteries, battery, digital camera, rechargeable, nimh battery charger, battrey, chrager, AA, AAA, batteres, batteires, nickel metal hydride, battery analyzer

A na deser

Pozdrawiam wszystkich
                          Piotr Swebodzinski
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 11060.

Komentarz

• mattnick
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1735

ta też ma wybór prędkości ładowania...(ładowanie różnym prądem)

a tak. btw..czy tutaj komuś na forum wybuchł aku w ładowarce albo czy znacie taką historię ??
                            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• swebodzinski

Na tym forum moze i nie. Ale jakie jaja sie dzieja z 'fantastyczna' BC-900 mozna sobie poczytac tutaj:

i na innych forach.

Nie mowiac juz o ilosci wadliwych. Coz to z roznica czy to bedzie TechnoLine, La Crosse, czy jakies inne cudo. To i tak ta sama fabryka w PRC tylko napis na plastiku inny.

A jak sznowni panowie formujecie lub regenerujecie wasze akumulatorki ? Jak sie domyslam to wsadzacie->rozladowujecie->wyciagacie->wsadzacie itd. A ja po prostu zadaje ilosc cykli i ide sobie spokojnie spac. Po dwoch dniach mam zrobione. Fajne co ?
                              Co do ustawiania pradow ladowania - a to i owszem mam. Tylko ze od 200mA- 2000mA jak chodzi o ladowanie i od 100mA-1000mA jesli chce rozladowac i to wszystko z krokiem co 100mA. Oczywiscie wszystko to jest ustawiane na pojedyncza cele.

Pozdrawiam
                              Piotr Swebodzinski

Komentarz

• mattnick
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1735

ustawianie na pojedynczy kanał jest też w bc-700...proponowałbym poczytać najpierw..
                                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...