X
-
-
Z Eneloopa można pobrać większy prąd co dla lamp błyskowych (i nie tylko) ma spore znaczenie, no cała reszta innych zalet40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42Komentarz
-
Komentarz
-
I dobrze zamówiłeś, na dobrą sprawę wystarczyła by BC-700, jeśli nie zależy ci na szybkim godzinnym ładowaniu.
Aku i ładowarki to przedmioty użytkowe, nie ma co ich traktować jak fetysze, nawet Eneloopy nie są wieczne, moje dwuletnie intensywnie użytkowane właśnie padają. W sumie i tak niezły wynik.Komentarz
-
Janusz link nie działa
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czyli mowisz ze lepiej BC700 ale moze być BC900 - a na Powerex WizardOne MH-C9000 nie ma sie co zastanawiaćI dobrze zamówiłeś, na dobrą sprawę wystarczyła by BC-700, jeśli nie zależy ci na szybkim godzinnym ładowaniu.
Aku i ładowarki to przedmioty użytkowe, nie ma co ich traktować jak fetysze, nawet Eneloopy nie są wieczne, moje dwuletnie intensywnie użytkowane właśnie padają. W sumie i tak niezły wynik.
I własnie zastanawiam sie czy teraz dokupic kolejne Sanyo 2700 takie jak ma obecnie czy wejsc w eneloop?
- do dodatkowej 580exII
Komentarz
-
ja właśnie zamówiłem MH-C9000 i 40 eneloopów (właśnie w hurt.com.pl) - różnica jest taka że jak bardzo często ładujesz akumulatorki i nie leżą nieużywane to wszystko jedno co kupisz.. ale jak ładujesz rzadziej to eneloopy są bezkonkurencyjneJanusz link nie działa
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czyli mowisz ze lepiej BC700 ale moze być BC900 - a na Powerex WizardOne MH-C9000 nie ma sie co zastanawiać
I własnie zastanawiam sie czy teraz dokupic kolejne Sanyo 2700 takie jak ma obecnie czy wejsc w eneloop?
- do dodatkowej 580exII5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
wiesz ja ma tak ze swoimi Sanyo 2700 ze czasem mi straszeni szybko znikaja na zleceniu (wesele)
A co do ładowarki to dalej nie wiem co mam kupić
(
Komentarz
-
To napisz o niej jak przetestujeszKomentarz
-
Sądze, że i tak każdy z Was(nas:-)) nawet jak kupi mega wypas ładowarke, będzie używał podstawowej funcji ładowania prądem 500mA albo 700mA i o reszcie funcji zapomni zaraz po 2-3 łądowaniu.
Więc dlatego uważam, że BC-700 jest w 101% wystarczająca
.
Za resztę kasy lepiej acu dokupić :wink:5D +Komentarz
-
Ja w BC-700 laduje na 200Sądze, że i tak każdy z Was(nas:-)) nawet jak kupi mega wypas ładowarke, będzie używał podstawowej funcji ładowania prądem 500mA albo 700mA i o reszcie funcji zapomni zaraz po 2-3 łądowaniu.
.
Za resztę kasy lepiej acu dokupić :wink:
Komentarz
-
Pewno jak kupie Bc700 to wyczytam tutaj ze BC900 jest o niebo lepsze a juz nie powiac o jakies innej ładowarceSądze, że i tak każdy z Was(nas:-)) nawet jak kupi mega wypas ładowarke, będzie używał podstawowej funcji ładowania prądem 500mA albo 700mA i o reszcie funcji zapomni zaraz po 2-3 łądowaniu.
.
Za resztę kasy lepiej acu dokupić :wink:
Komentarz
-
Nie dajmy się zwariować.
Sam kiedyś kupowałem w okresie gdzie poza BC-700 i BC-900 z sensownych ładowarek nie było praktycznie nic innego dostępnego i sensownego cenowo.
Paliłem sie na BC-900 jak każdy bo super "Hyper turbo power"
- ochłonąłem
, kupiłem BC-700 i dziś zapewne zrobiłbym to samo.
To świetna ładowarka w przystępnej cenie a różnicy w ładowaniu i tak nie zauważymy(bo jej nie będzie) więc po co kupować droższą a i tak korzystać tylko z funcji które, są zaimplementowane i w tańszej opcji
.
Wiem, że wiekszość z nas to maniacy i lubimy nowe zabawki szczególnie te z górnej pólki - tyle, że w tej sytuacji nie widzę wielkiego uzasadnienia - chyba, że dla własnego EGO
, a to już inna bajka(wtedy brac najdroższą jaka jest
)
5D +Komentarz
-
No to składniam się jednak już do BC700Nie dajmy się zwariować.
Sam kiedyś kupowałem w okresie gdzie poza BC-700 i BC-900 z sensownych ładowarek nie było praktycznie nic innego dostępnego i sensownego cenowo.
Paliłem sie na BC-900 jak każdy bo super "Hyper turbo power"
- ochłonąłem
, kupiłem BC-700 i dziś zapewne zrobiłbym to samo.
To świetna ładowarka w przystępnej cenie a różnicy w ładowaniu i tak nie zauważymy(bo jej nie będzie) więc po co kupować droższą a i tak korzystać tylko z funcji które, są zaimplementowane i w tańszej opcji
.
Wiem, że wiekszość z nas to maniacy i lubimy nowe zabawki szczególnie te z górnej pólki - tyle, że w tej sytuacji nie widzę wielkiego uzasadnienia - chyba, że dla własnego EGO
, a to już inna bajka(wtedy brac najdroższą jaka jest
)
i pewno eneloop aby móc porównać z Sanyo 2700
Dzięki borkomarKomentarz
-
przetestuje i napisze.. mam ten komfort że nie za swoje ją kupuje więc tak się najfajniej wydaje kasę
- niedawno w firmie nam padła jakaś "super hiper" ładowarka za 30zł i się zbierałem żeby kupić.. i akurat kolego wątek przywrócił do życia to sobie przypomniałem 
mam sporo starszych akumulatorków energizera głównie więc zobaczę co ładowarka pokaże.. a różne prądy ładowania to bardzo fajna sprawa bo jak się nie spieszy to wiadomo że mniejszym ale czasem trzeba podgonić5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
Komentarz