X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adi760303
    Początki nałogu
    • 2008
    • 317

Zamieszczone przez pawelsz
    tylko, że GP 2700 mAh nijak się mają do Eneloopów 2000mAh, o tym tez należy pamiętać - inne obciążenie prądowe oraz inne samorozładowywanie się
    Wlaśnie zamowilem Bc-900 i teraz mam pytanie.

Obecnie uzywalem aku do swoich 580exII - Sanyo 2700, natomiast widze ze wiekszość tutaj ludzi pisze o Sanyo Eneloop 2000 ze są lepsze.

Komentarz

• pawelsz
      Bywalec
      • 2008
      • 141

Z Eneloopa można pobrać większy prąd co dla lamp błyskowych (i nie tylko) ma spore znaczenie, no cała reszta innych zalet
      40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• adi760303
        Początki nałogu
        • 2008
        • 317

Zamieszczone przez pawelsz
        Z Eneloopa można pobrać większy prąd co dla lamp błyskowych (i nie tylko) ma spore znaczenie, no cała reszta innych zalet
        i sprzedawca mi znowu zamieszał.

Teraz to nie wiem jaką ładowarkę wybrać
        Powerex WizardOne MH-C9000
        BC900
        BC700

(

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Zamieszczone przez adi760303

BC900
          BC700

(
          sklep internetowy - baterie, akumulatorki, ładowarki, latarki, baterie słuchowe, żarówki, karty pamięci, everactive, eneloop, energizer, rayovac, duracell, panasonic, gp, xtar

Janusz,
          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Juriko
            Początki nałogu
            • 2007
            • 485

BC900
            BC700

(
            Wlaśnie zamowilem Bc-900 i teraz mam pytanie.
            I dobrze zamówiłeś, na dobrą sprawę wystarczyła by BC-700, jeśli nie zależy ci na szybkim godzinnym ładowaniu.
            Aku i ładowarki to przedmioty użytkowe, nie ma co ich traktować jak fetysze, nawet Eneloopy nie są wieczne, moje dwuletnie intensywnie użytkowane właśnie padają. W sumie i tak niezły wynik.

Komentarz

• adi760303
              Początki nałogu
              • 2008
              • 317

Zamieszczone przez Janusz Body
              Janusz link nie działa
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Zamieszczone przez Juriko
              I dobrze zamówiłeś, na dobrą sprawę wystarczyła by BC-700, jeśli nie zależy ci na szybkim godzinnym ładowaniu.
              Aku i ładowarki to przedmioty użytkowe, nie ma co ich traktować jak fetysze, nawet Eneloopy nie są wieczne, moje dwuletnie intensywnie użytkowane właśnie padają. W sumie i tak niezły wynik.
              Czyli mowisz ze lepiej BC700 ale moze być BC900 - a na Powerex WizardOne MH-C9000 nie ma sie co zastanawiać

I własnie zastanawiam sie czy teraz dokupic kolejne Sanyo 2700 takie jak ma obecnie czy wejsc w eneloop? - do dodatkowej 580exII
              Ostatnio edytowany przez adi760303; 21040. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Janusz link nie działa
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Czyli mowisz ze lepiej BC700 ale moze być BC900 - a na Powerex WizardOne MH-C9000 nie ma sie co zastanawiać

I własnie zastanawiam sie czy teraz dokupic kolejne Sanyo 2700 takie jak ma obecnie czy wejsc w eneloop? - do dodatkowej 580exII
                ja właśnie zamówiłem MH-C9000 i 40 eneloopów (właśnie w hurt.com.pl) - różnica jest taka że jak bardzo często ładujesz akumulatorki i nie leżą nieużywane to wszystko jedno co kupisz.. ale jak ładujesz rzadziej to eneloopy są bezkonkurencyjne
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• adi760303
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 317

Zamieszczone przez arturs
                  ja właśnie zamówiłem MH-C9000 i 40 eneloopów (właśnie w hurt.com.pl) - różnica jest taka że jak bardzo często ładujesz akumulatorki i nie leżą nieużywane to wszystko jedno co kupisz.. ale jak ładujesz rzadziej to eneloopy są bezkonkurencyjne
                  wiesz ja ma tak ze swoimi Sanyo 2700 ze czasem mi straszeni szybko znikaja na zleceniu (wesele)

A co do ładowarki to dalej nie wiem co mam kupić (

Komentarz

• aqua
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 727

Zamieszczone przez arturs
                    To napisz o niej jak przetestujesz

Komentarz

• borkomar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1083

Sądze, że i tak każdy z Was(nas:-)) nawet jak kupi mega wypas ładowarke, będzie używał podstawowej funcji ładowania prądem 500mA albo 700mA i o reszcie funcji zapomni zaraz po 2-3 łądowaniu.
                      Więc dlatego uważam, że BC-700 jest w 101% wystarczająca .
                      Za resztę kasy lepiej acu dokupić :wink:
                      5D +

Komentarz

• aqua
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 727

Zamieszczone przez borkomar
                        Sądze, że i tak każdy z Was(nas:-)) nawet jak kupi mega wypas ładowarke, będzie używał podstawowej funcji ładowania prądem 500mA albo 700mA i o reszcie funcji zapomni zaraz po 2-3 łądowaniu.
                        Ja w BC-700 laduje na 200

Komentarz

• adi760303
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 317

Pewno jak kupie Bc700 to wyczytam tutaj ze BC900 jest o niebo lepsze a juz nie powiac o jakies innej ładowarce

Komentarz

• borkomar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1083

Pewno jak kupie Bc700 to wyczytam tutaj ze BC900 jest o niebo lepsze a juz nie powiac o jakies innej ładowarce
                            Nie dajmy się zwariować.
                            Sam kiedyś kupowałem w okresie gdzie poza BC-700 i BC-900 z sensownych ładowarek nie było praktycznie nic innego dostępnego i sensownego cenowo.
                            Paliłem sie na BC-900 jak każdy bo super "Hyper turbo power" - ochłonąłem , kupiłem BC-700 i dziś zapewne zrobiłbym to samo.
                            To świetna ładowarka w przystępnej cenie a różnicy w ładowaniu i tak nie zauważymy(bo jej nie będzie) więc po co kupować droższą a i tak korzystać tylko z funcji które, są zaimplementowane i w tańszej opcji.
                            Wiem, że wiekszość z nas to maniacy i lubimy nowe zabawki szczególnie te z górnej pólki - tyle, że w tej sytuacji nie widzę wielkiego uzasadnienia - chyba, że dla własnego EGO, a to już inna bajka(wtedy brac najdroższą jaka jest )
                            5D +

Komentarz

• adi760303
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 317

Nie dajmy się zwariować.
                              Sam kiedyś kupowałem w okresie gdzie poza BC-700 i BC-900 z sensownych ładowarek nie było praktycznie nic innego dostępnego i sensownego cenowo.
                              Paliłem sie na BC-900 jak każdy bo super "Hyper turbo power" - ochłonąłem , kupiłem BC-700 i dziś zapewne zrobiłbym to samo.
                              To świetna ładowarka w przystępnej cenie a różnicy w ładowaniu i tak nie zauważymy(bo jej nie będzie) więc po co kupować droższą a i tak korzystać tylko z funcji które, są zaimplementowane i w tańszej opcji.
                              Wiem, że wiekszość z nas to maniacy i lubimy nowe zabawki szczególnie te z górnej pólki - tyle, że w tej sytuacji nie widzę wielkiego uzasadnienia - chyba, że dla własnego EGO, a to już inna bajka(wtedy brac najdroższą jaka jest )
                              No to składniam się jednak już do BC700 i pewno eneloop aby móc porównać z Sanyo 2700

Dzięki borkomar

Komentarz

• arturs
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4196

Zamieszczone przez aqua
                                To napisz o niej jak przetestujesz
                                przetestuje i napisze.. mam ten komfort że nie za swoje ją kupuje więc tak się najfajniej wydaje kasę - niedawno w firmie nam padła jakaś "super hiper" ładowarka za 30zł i się zbierałem żeby kupić.. i akurat kolego wątek przywrócił do życia to sobie przypomniałem
                                mam sporo starszych akumulatorków energizera głównie więc zobaczę co ładowarka pokaże.. a różne prądy ładowania to bardzo fajna sprawa bo jak się nie spieszy to wiadomo że mniejszym ale czasem trzeba podgonić
                                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...