X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kołaj
    Bywalec
    • 2005
    • 123

Mam nowe Sanyo Eneloop o pojemności 2000 mAh
    K.M.Ż

Komentarz

• KLeszek
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 18

Zamieszczone przez kołaj
      Mam nowe Sanyo Eneloop o pojemności 2000 mAh
      Akumulatorki Sanyo Eneloop R6 AA 2000 mAh - dla nastepujących wartości natężenia:
      200mA 13 godzin, 500mA ~6 godzin, 700mA ~4 godziny
      pamiętaj że proces testowania to kilkukrotne naładuj i rozładuj ....
      widzi mi się że się instrukcji nie czytało

Komentarz

• kołaj
        Bywalec
        • 2005
        • 123

Super dzięki!
        Jeszcze jedno, czy nowe jest dobrze sformatować (funkcja ROZŁADOWANIE )?
        K.M.Ż

Komentarz

• KLeszek
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 18

Zamieszczone przez kołaj
          Super dzięki!
          łeń z Ciebie przeokrutny ....
          dobra SZUKAJKA
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez kołaj
          Super dzięki!
          zapomniałem dodać :formatuje się dysk - baterie formuje
          Ostatnio edytowany przez KLeszek; 22737. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

Panowie, czy ktoś ma adres bądź kontakt do serwisu firmy techoline? W grudniu 2008 kupiłem BC-900 i na początku tego roku padła - niby coś wyświetla, ale nie da się zmieniać funkcji (ładowanie/rozładowanie/...) ani uruchomić żadnego procesu (np. ładowania). A może jest jakiś rodzaj resetu dla tego urządzenia?

Sprzedawca z allegro od którego kupiłem już ich nie sprzedaje. Nie bardzo też wie gdzie mogę się z tym zgłosić. Napisałem również maiala do producenta w Niemczech, ale na razie nie odpowiedzieli.

Jestem strasznie zły bo używałem jej bardzo sporadycznie a nowa z kompletem enloopów kosztuje ponad 170zł. Mam też pewne obawy, że serwis poprostu nie istnieje

Ma ktoś doświadczenia z innymi procesorowymi? Na allegro są jeszcze takie (z tych bardziej zaawansowanych):

ŁADOWARKA PROCESOROWA MH-C9000
            (http://www.allegro.pl/item915486760_...0_zas_12v.html)
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

• unkas8
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 27

Ładowarka dotarła i nie żałuje że mnie na nią "namowiliście" :-) tylko mam jedno pytanie jak włoże akumulatorek i nic sie nie dzieje to znaczy że on całkowicie padł i jest nie do uratowania ?

Komentarz

• pawelsz
                Bywalec
                • 2008
                • 141

może być na maxa rozładowany- jeśli ma mniej niż 0.9V, to ładowarka go "nie zobaczy"
                można albo go podładować inną ładowarką, mniej inteligentną, albo pobudzić innym akusem- zwierasz na kabelkach na parę sekund tego "padnietego" z innym plus do minusa, minus do plusa i ożyje
                40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• enter
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1201

w jakąś starą ładowarkę bez procka wrzucasz na trochę, lub jak kolega pisze zwierasz z 2 akumulatorem odwrotnie

powinien wstać na krótko
                  wrzucasz do bc700 na odświeżanie - tylko licz sie z tym że to bardzo długo trwa
                  ja kiedyś czekałem 4 dni na komplet padniętych panasoniców - odzyskały 1/2 pojemności na 2-3 miesiace ciągłego używania i padły juz na amen wtedy poszły definitywnie do kosza

jak masz czas to ładuj zawsze najniższym prądem 200mA

Komentarz

• unkas8
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 27

Pomogło podładowanie inna ładowarką, mam czas to niech sie odświeżają.

Komentarz

• Soundman
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 371

Zamieszczone przez ZarJac
                      W ostatnio wykonanych cyklach REFRESH/ANALIZE, najsłabszy wykazał pojemność 1920mAh a najlepszy 1968mAh. Daje to utratę znamionowej pojemności, odpowiednio o 4,0% i 1,6%. Eneloopy są naprawdę bezkonkurencyjne, ale powyższe wyniki są także, w dużej mierze, zasługą ładowarki MH-C9000.
                      A ja kupiłem 4 komplety Eneloopów dosłownie wczoraj i to z jakejś swierzej dostawy bo kilka dni na nie czekałem zanim wyślą i ładowane teraz w BC700 w trybie refresh z racji że są nowe wskazują 2100 a wcześniej (bo mam już 4 komplety starsze eneloop) ładując wszystkie trzymały się dosłownie 2000 mAh

Komentarz

• unkas8
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 27

Powiedzcie jak interpretować te wskazania ponieważ piszecie "wskazują 2100" ale wyświetlacz jest trzy cyfrowy czy to znaczy że po prostu nie pokazuje ostatniego zera ?
                        Dlaczego pytam mam włożone baterie 2700 mAh a na wyświetlaczu pokazuje mi na jednej 278 na innej np.409 więc o co tu chodzi ?

Komentarz

• optick
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 60

ja kupilem KODAKA aku i ladowarke ... dbd
                          500D

Komentarz

• KLeszek
                            Dopiero zaczyna
                            • 2009
                            • 18

Zamieszczone przez unkas8
                            Powiedzcie jak interpretować te wskazania ponieważ piszecie "wskazują 2100" ale wyświetlacz jest trzy cyfrowy czy to znaczy że po prostu nie pokazuje ostatniego zera ?
                            Dlaczego pytam mam włożone baterie 2700 mAh a na wyświetlaczu pokazuje mi na jednej 278 na innej np.409 więc o co tu chodzi ?
                            będzie przecinek nie 2100 tylko 2,10 ...

Komentarz

• unkas8
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 27

Problem w tym że przecinak nie ma jest on tylko w "V" ale w "mAh" nie ma ale nawet jak by był to jak to sie ma do wartości np.409 ?

Komentarz

• KLeszek
                                Dopiero zaczyna
                                • 2009
                                • 18

Zamieszczone przez unkas8
                                Problem w tym że przecinak nie ma jest on tylko w "V" ale w "mAh" nie ma ale nawet jak by był to jak to sie ma do wartości np.409 ?
                                przecinek będzie jak ,,minie,, 999 .

Komentarz

Pracuję...