Mam nowe Sanyo Eneloop o pojemności 2000 mAh
X
-
-
Akumulatorki Sanyo Eneloop R6 AA 2000 mAh - dla nastepujących wartości natężenia:
200mA 13 godzin, 500mA ~6 godzin, 700mA ~4 godziny
pamiętaj że proces testowania to kilkukrotne naładuj i rozładuj ....
widzi mi się że się instrukcji nie czytało
Komentarz
-
Komentarz
-
łeń z Ciebie przeokrutny ....
dobra SZUKAJKA
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zapomniałem dodać :formatuje się dysk - baterie formujeKomentarz
-
Panowie, czy ktoś ma adres bądź kontakt do serwisu firmy techoline? W grudniu 2008 kupiłem BC-900 i na początku tego roku padła - niby coś wyświetla, ale nie da się zmieniać funkcji (ładowanie/rozładowanie/...) ani uruchomić żadnego procesu (np. ładowania). A może jest jakiś rodzaj resetu dla tego urządzenia?
Sprzedawca z allegro od którego kupiłem już ich nie sprzedaje. Nie bardzo też wie gdzie mogę się z tym zgłosić. Napisałem również maiala do producenta w Niemczech, ale na razie nie odpowiedzieli.
Jestem strasznie zły bo używałem jej bardzo sporadycznie a nowa z kompletem enloopów kosztuje ponad 170zł. Mam też pewne obawy, że serwis poprostu nie istnieje
Ma ktoś doświadczenia z innymi procesorowymi? Na allegro są jeszcze takie (z tych bardziej zaawansowanych):
ŁADOWARKA PROCESOROWA MH-C9000
(http://www.allegro.pl/item915486760_...0_zas_12v.html)Miłego dniamoja wwwKomentarz
-
Ładowarka dotarła i nie żałuje że mnie na nią "namowiliście" :-) tylko mam jedno pytanie jak włoże akumulatorek i nic sie nie dzieje to znaczy że on całkowicie padł i jest nie do uratowania ?Komentarz
-
może być na maxa rozładowany- jeśli ma mniej niż 0.9V, to ładowarka go "nie zobaczy"
można albo go podładować inną ładowarką, mniej inteligentną, albo pobudzić innym akusem- zwierasz na kabelkach na parę sekund tego "padnietego" z innym plus do minusa, minus do plusa i ożyje40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42Komentarz
-
w jakąś starą ładowarkę bez procka wrzucasz na trochę, lub jak kolega pisze zwierasz z 2 akumulatorem odwrotnie
powinien wstać na krótko
wrzucasz do bc700 na odświeżanie - tylko licz sie z tym że to bardzo długo trwa
ja kiedyś czekałem 4 dni na komplet padniętych panasoniców - odzyskały 1/2 pojemności na 2-3 miesiace ciągłego używania i padły juz na amen wtedy poszły definitywnie do kosza
jak masz czas to ładuj zawsze najniższym prądem 200mAKomentarz
-
-
A ja kupiłem 4 komplety Eneloopów dosłownie wczoraj i to z jakejś swierzej dostawy bo kilka dni na nie czekałem zanim wyślą i ładowane teraz w BC700 w trybie refresh z racji że są nowe wskazują 2100 a wcześniej (bo mam już 4 komplety starsze eneloop) ładując wszystkie trzymały się dosłownie 2000 mAhW ostatnio wykonanych cyklach REFRESH/ANALIZE, najsłabszy wykazał pojemność 1920mAh a najlepszy 1968mAh. Daje to utratę znamionowej pojemności, odpowiednio o 4,0% i 1,6%. Eneloopy są naprawdę bezkonkurencyjne, ale powyższe wyniki są także, w dużej mierze, zasługą ładowarki MH-C9000.Komentarz
-
Powiedzcie jak interpretować te wskazania ponieważ piszecie "wskazują 2100" ale wyświetlacz jest trzy cyfrowy czy to znaczy że po prostu nie pokazuje ostatniego zera ?
Dlaczego pytam mam włożone baterie 2700 mAh a na wyświetlaczu pokazuje mi na jednej 278 na innej np.409 więc o co tu chodzi ?Komentarz
-
-
będzie przecinekPowiedzcie jak interpretować te wskazania ponieważ piszecie "wskazują 2100" ale wyświetlacz jest trzy cyfrowy czy to znaczy że po prostu nie pokazuje ostatniego zera ?
Dlaczego pytam mam włożone baterie 2700 mAh a na wyświetlaczu pokazuje mi na jednej 278 na innej np.409 więc o co tu chodzi ?
nie 2100 tylko 2,10 ...
Komentarz
-
Problem w tym że przecinak nie ma jest on tylko w "V" ale w "mAh" nie ma ale nawet jak by był to jak to sie ma do wartości np.409 ?Komentarz
-
Komentarz
Komentarz