X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wagteil
    Bywalec
    • 2010
    • 242

Czy ktos ma doswiadczenie z taka ladowarka jak ponizej?? Nie jest droga ale czy nie jest lepsza od niej szeroko tu omawiana BC-700?
    8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• pawelsz
      Bywalec
      • 2008
      • 141

Jedyną zaletą tej ładowarki jest możliwośc ładowania 8 AA/AAA na raz a i to bidnie (rożne czasy ładowania w celach 1,2,5,6 oraz 3,4,7,8)
      W stosunku do BCx00 to kicha- nie ma możliwości sterowania prądem ładowania ani pomiaru pojemności ogniwa
      40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• wagteil
        Bywalec
        • 2010
        • 242

Zamieszczone przez pawelsz
        Jedyną zaletą tej ładowarki jest możliwośc ładowania 8 AA/AAA na raz a i to bidnie (rożne czasy ładowania w celach 1,2,5,6 oraz 3,4,7,8)
        W stosunku do BCx00 to kicha- nie ma możliwości sterowania prądem ładowania ani pomiaru pojemności ogniwa
        Dzieki za opinie!
        8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Zamieszczone przez sebag
          Dla tych, którzy zastanawiają się nad wyborem ładowarki: polecam MH-9000.
          Zastanawiałem się między BC700/BC900/MH-9000.
          A 9000 to ten sam producent co dwu poprzednich ? Zastanawiam się właśnie między 900 a 9000 i w sumie nie wiem, którą wybrać..
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• pawelsz
            Bywalec
            • 2008
            • 141

weź BC700
            post yupiterop
            40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7443

ale ten gość poleca 900 a nie 700...

Komentarz

• pawelsz
                Bywalec
                • 2008
                • 141

W następnych wątkach jest o tym,że awaryjność BC900 jest większa- pewnie przez większe prądy.
                Zresztą lepiej ładować tak ok 0.1C czyli dla Eneloopów 2000mAh 200mA, rożne szkoły są - temat rzeka
                Ja jeśli mam czas spokojnie ładuje200mA, czasami 500 bardzo rzadko 700

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

CHyba jednak wezmę 9000, piszą że jako jedyna jest markowa no i jak będę musiał na szybko nałądować np. na weselu to jest opcja..

Komentarz

• axk
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2027

Zresztą lepiej ładować tak ok 0.1C...
                    A dlaczego tak uważasz?
                    EOS + Speedlite

Komentarz

• baldhead_72
                      Coś już napisał
                      • 2011
                      • 89

Zamieszczone przez Cichy
                      CHyba jednak wezmę 9000, piszą że jako jedyna jest markowa no i jak będę musiał na szybko nałądować np. na weselu to jest opcja..
                      Słusznie. Mam jedną i drugą. Może wielkiej różnicy nie ma bo albo mamy 700 mA albo 1000 mA ale jak zależy na czasie to może pomóc.

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7443

Chyba raczej 700 a 2000...

Komentarz

• baldhead_72
                          Coś już napisał
                          • 2011
                          • 89

Masz rację. Pomyliłem 900 z 9000

Komentarz

• pawelsz
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 141

na wielu forach,testach itd było ad NiMH 0.1 czasami 0.2C.
                            Te ogniwa wytrzymują znacznie więcej, no te dobre... ale lepiej mieć zapas akusów niż mega szybką super wypaśną ładowarkę, bo to iluzja, wiele A w akusa i się grzeje itd, jest w tym sens ?

Komentarz

• szymekgd
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 292

Akumulatory olowiowe (samochodowe) laduje sie pradami rzedu 0,1C.
                              CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• Soundman
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 371

Zamieszczone przez Cichy
                                A ile aku zużywasz na weselu ?? Ja średnio na wesele wytrzymuje z akumulatorkami które mam w lampach i zawsze mam zapas do każdej lampy i starczy i wymieniam te baterie tylko dlatego żeby utrzymać szybszy czas ładowania bo gdyby nie było pośpiechu spokojnie wystarczyły by te które są w lampach bez zapasu.

na wielu forach,testach itd było ad NiMH 0.1 czasami 0.2C.
                                Te ogniwa wytrzymują znacznie więcej, no te dobre... ale lepiej mieć zapas akusów niż mega szybką super wypaśną ładowarkę, bo to iluzja, wiele A w akusa i się grzeje itd, jest w tym sens ?
                                Kiedyś miałem podejście żeby mieć ładowarkę która potrafi jak najszybciej naładować baterie, czasy typu 30 minut wchodziły u mnie w grę ale teraz stosuje bc-700 a powód jest prosty za szybkie ładowanie rujnuje ogniwa tracą one conajmniej połowę swojej nominalnej pojemności po kilku takich ładowaniach i wiąże się to nietylko z krótszym czasem pracy ale i w wypadku lampek z znacznym pogorszeniem predkości ładowania lamp co w niektórych sytuacjach jest katastrofalne w skutkach dla materiału który uda nam się sfotografować.

Komentarz

Pracuję...