X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fleder
    Początki nałogu
    • 2010
    • 297

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
    Sluchajcie :P IP4700 ma z przodu wejscie usb - wiadomo do czego :P Do drukowania zdjec z aparatu. Ale... czy jest mozliwosc podlaczenia jej do komputera poprzez to wejscie ? Do jednego komputera mam podpieta przez tylne - normalne wejscie. Ale czasami chcialo by sie wydrukowac cos z np laptopa i mieszanie kablem za biurkami nie jest wygodne. Ktos probowal ? Jakies efekty udalo sie uzyskac ? Czy tylko aparat + direct print zadziala ?
    Spróbuj używać jej w trybie drukarki sieciowej. Jeśli w obu kompach masz wifi to nie będzie problemu, jeśli nie to scrossowany kabelek do połączenia dwóch kompów, chociaż będzie to dużo mniej wygodne.
    Ja mam EPSONA P50 podłączonego na stałe go stacjonarnego kompa, a że net mam w nim bezprzewodowo, to utworzyłem siec lokalną z dwoma laptopami w domu i z każdego kompa mogę drukować na Epsonie, mimo, że na lapkach mam Vistę i 7 a na stacjonarnym XP . Proste i wygodne.

PS. Polecam P50 z cissem, świetny wynalazek, jakość A4 bardzo mnie zadowala, chociaż muszę co nieco jeszcze skalibrować
    5D, stałki, zoomy

Komentarz

• giebe
      Coś już napisał
      • 2008
      • 80

interesowałaby mnie nie zbyt droga drukarka umożliwiająca nadruki na cd/dvd.. co moglibyście polecić?

Komentarz

• kijek
        • 2008
        • 5

Canon PIXMA iP4700 czy Epson Stylus Photo P50?
        Którą polecacie dla domowych wydruków (głownie czarno-białych)?
        Biorąc oczywiście pod uwagę jakość wydruku i koszty eksploatacji.

Komentarz

• czornyj
          Zasłużeni
          • 2006
          • 2626

Do wydruków cz-b dobrze jest kupić Epsona, bo ogarnia go QTR
          Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• mk307
            Początki nałogu
            • 2007
            • 277

Potwierdzam CD-DVD Printable dobrze drukuje się na EPSON R285. w miarę tania drukarka i jak na jej możliwości to Polecam.
            Canon FF i słoików kilka

Komentarz

• furzyk
              Bywalec
              • 2006
              • 125

No to i ja sie dopisze. Szukam drukarki foto (koniecznie print na dvd) - w zasadzie w gre wchodzi tylko jak powyzej - P50 i ip4700 (4600). Czy roznica w fotografiach kolorowych jest duza miedzy tymi drukarkami ? Chodzi mi o tanie zamienniki a nie oryginalne, dedykowane tusze. Precyzujac to nie myslalem o CISSie lecz raczej o samoresetach i napelnianiu z butelki strzykawka. Jakosc tekstu mi wstarczy z najtanszych drukarek wiec tu praktycznie nie mam wymagan. Poprzednia IP3000 zajechalem i glowica mimo czyszczenia nie dawala juz rady.
              Druga rzecz - jako, ze czasem drukuje wieksze ilosci na papierach wizytowkowych z faktura to ktora drukarka bedzie sie pod tym wzgledem lepiej sprawowac ?
              Jak na razie jestem bardziej ukierunkowany na ip4700 bo pasowala mi jej obsluga, dodatkowa kaseta na papier i brak tendencji do zasychania zamiennikowych tuszow nawet przez miesiac nieuzytkowania. Nie mam porownania jak sytuacja wyglada w epsonie - czy zamienniki lubia skutecznie zapchac glowice po nieuzywaniu np zima gdy jest sucho od kaloryferow ?
              śluby, studio - Poznań
              5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

Kilka osób pytało mnie na priv, co do zestawu który opisałem w poście 414 - więc jeśli chodzi o drukowanie zdjęć dla mnie i rodziny, to wybrałbym ten zestaw jeszcze raz bez wahania - naprawdę nie wyobrażam sobie niczego innego o tak dobrej jakości i wygodzie działania w choćby zbliżonej cenie. Jedyny minus jaki zauważyłem, to jedno zdjęcie - wystawione na intensywne działanie światła (zarówno słonecznego jak i świetlówek - praktycznie przez 100% czasu) wyblakło (po około 4 miesiącach), ale tylko jedno - mam dość dużo zdjęć w ramach, ale wyblakło tylko jedno.

Próbowałem oprofilować, ale nie udało się - przyznam, że nie wiem dlaczego (pewnie zawiódł czynnik ludzki, ale nie wiem gdzie) - profilant twierdzi, że wszystko zrobił OK, mnie też wydaje się, że zrobiłem wszystko wg instrukcji, ale jednak profil do niczego się nie nadaje (nieakceptowalne wydruki po zastosowaniu profilu).
                Zapraszam

Komentarz

• strzelczykadam

Witam

Kupiłem miesiąc temu drukarkę Canon IP4700
                  Po skończeniu się oryginalnego tuszu zamówiłem w necie tusz i wieczne kartridże.
                  Łatwo się uzupełnia i lekko drukuje...
                  Tylko te kolory lekko mają zmienione odcienie.
                  Albo lekko zalatują zielenią, albo niebieskim,
                  czarny nie jest czarny tylko ma odcienie zielone lub niebieskie.
                  Niektóre zdjęcia np dzieci w jasnych kolorach czerwono podobnych na tle kostki brukowej szarej wychodzą idealnie.

Co zrobić aby drukowane kolory były poprawne?

Papier kupiłem ten i 4 inne rodzaje

Proszę o poradę

Komentarz

• maziboss
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 47

Zamieszczone przez strzelczykadam
                    Witam

Po skończeniu się oryginalnego tuszu zamówiłem w necie tusz i wieczne kartridże.
                    Łatwo się uzupełnia i lekko drukuje...

Co zrobić aby drukowane kolory były poprawne?

Proszę o poradę
                    kupic oryginalne tusze... ?
                    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0 | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
                    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
                    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Komentarz

• furzyk
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 125

Mysle, ze niekoniecznie. Kupno oryginalow to najprostrze co mozna zrobic lecz najkosztowniejsze. Sam mam od kilku dni ip4700 i zeby uzyskac to samo na wydruku co na oryginalach i papierze glossy II canona musialem kontrast podniesc o 20%. Mysle, ze na zamiennikach da sie wyregulowac dokladniej kolor - wystarczy porobic testy i kolor ustawiac recznie. Skoro koledzy na epsonie r285 mowia, ze zamienniki na cissie sa identyczne jak oryginaly (nie wiem jak z trwaloscia zdjecia) to czemu w canonowskich drukarkach by tak mialo nie byc ?
                      Rowniez zamierzam kupic zestaw do napelniania strzykawka do ip4700 dlatego pytam Cie strzelczykadam czy moglbys zdradzic jaki zestaw Ty kupiles ?
                      Ja sie zastanawiam nad czyms takim: http://www.allegro.pl/item1026810980...700_mp540.html
                      Czy ktos testowal takie cos czy raczej polecicie cos innego do ip4700 (lub ip4600) ? CISS niestety odpada bo nie mam miejsca na biurku - drukarka stoi na krawedzi, poza tym te wszystkie wezyki - jakos mam wstret.
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      przepraszam - chodzilo mi o te samoresety: http://www.allegro.pl/item1034505570...samoreset.html
                      Ostatnio edytowany przez furzyk; 4824. Powód: Automerged Doublepost
                      śluby, studio - Poznań

Komentarz

• czornyj
                        Zasłużeni
                        • 2006
                        • 2626

Zamienniki NIGDY nie są identyczne jak oryginały, o trwałości nawet nie wspominając. Koledzy, którzy twierdzą że kolory na zamiennikach są identyczne są albo daltonistami, albo nie przyjrzeli się dokładnie. Oprofilowałem w cholerę drukarek z zamiennikami i nie zdarzyło mi się, by kiedykolwiek przypominały oryginał.
                        Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• furzyk
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 125

Moze i widac roznice - lecz nieadekwatna moim zdaniem do roznicy w cenie pomiedzy cissem czy strzykawkami a oryginalnymi maciupkimi tuszykami starczacymi zaledwie na kilka(nascie) wydrukow foto. Na targach foto w Lodzi bralem nieraz do reki wydruki z p50 robione na CISSie i na prawde robi to wrazenie. Trzeba by porownac jakosc, kolory do oryginalnego wydruku z tej samej foty - nawet jesli bedzie roznica to.... jak powiedzialem wyzej.
                          śluby, studio - Poznań

Komentarz

• czornyj
                            Zasłużeni
                            • 2006
                            • 2626

Bo jak zrobisz dobry profil dla zamiennika to dziwnym nie jest, że efekt będzie może i lepszy niż oryginał z uśrednionym profilem generycznym.
                            Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• furzyk
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 125

no dlatego mialem na mysli, ze efekt jest podobny a roznica w cenie ogromna. Pewnie jesli przy oryginalach i zamiennikach zrobi sie dokladnie profil, dobierze kolory to jakas znikoma roznica bedzie - lecz na pewno nie taka jaka jest w cenie.
                              śluby, studio - Poznań

Komentarz

• diplo
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 298

Hey powiedzcie co myslicie o drukarce Epson R1900, Wydruk A3+ zachęca
                                5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

Pracuję...