Widzisz, kawalek czasu temu patrzylem na te wszystkie rozne ip xxxx i pamietam ze mnie ceny zniechecily. Teraz widze ze ip4700 idzie dostac za 350zl w sklepie u mnie w miescie :smile: I chyba sie skusze na nia. Jeszcze pytanie tylko - one maja stale dysze czy w kartridzach ? Bo nigdzie nie moge tego znalezc.
X
-
-
Skaner się bardzo przyda ,choć rzadko ale lepsze to niż bieganie po sąsiadach .
MP550 jest drukarką chyba obecnie najlepszą w stosunku cena/jakość.
CISS super rzecz , dużo lepsza niż regeneracja tuszy itp.
Wtedy ceny wydruków są na podobnym poziomie co napisałem 5 postów wyżej ,ale jest za to bardzo wygodne rozwiązanie .Ostatnio edytowany przez Gość; 32019.Komentarz
-
A ja uważam że QuadTone rip to bardzo dobry sofcik.Ja nie mam problemów z przejściami tonalnymi.Można ukręcić profil dla drukarki liczony dla światła żarowego i wtedy tylko rano i wieczorem zmieniasz dekoracje
Druga opcja jest taka, że do druku B&W stosujesz Quad Tone RIP i drukujesz zdjęcia z przewagą czarnego tuszu - nie jest to rozwiązanie idealne, bo jasne partie nie są idealnie gładkie a czarny tusz wbrew pozorom też nie jest całkowicie neutralny, ale efekty powinny być nieco lepsze
Trzeba tylko przeprowadzić poprawnie Linearyzacje i programik odpłaci piękną czernią bez względu na światło jakie pada na wydruk.Może ona się różnic tylko ciepłotą tonacji i jest to bardziej związane z papierem na jakim się drukuje.
Jedyny mankament to taki że działa tylko z epsonami i nie wszystkimi
??:
Ale poza tym to rewelacja. Gorąco polecam:-D
Komentarz
-
Podłączam pod wątek pytanie o trwałość wydruków. Szczególnie zainteresowany jestem tuszami dostarczanymi z systemami stałego zasilania atramentem CISS. Macie jakieś odniesienie do labu? Zakup drukarki ma dla mnie szereg plusów - szybkość realizacji, możliwość wprowadzania bieżących korekt, przy CISS również niska cena wydruku. Istotną wadą dla mnie jednak byłaby słaba trwałość wydruków. O ile nie martwię się o wydruki prywatnych zdjęć, bo zawsze mogę zrobić to ponownie, to nie odważyłbym się oddać klientom produktu, który wyblaknie po kilku miesiącach stania w ramce na biurku. Jak więc to wygląda?Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blogKomentarz
-
Dobrze, a wiec zdecydowalem, ide w ip4700. Co mnie przekonalo ? To ze jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczego
Stary hp idzie w szafe, jak bede potrzebowal skanera to go poprostu wyciagne na chwile. Pozatym w stosunku do mp550, ma mozliwosc drukowania na plytach - co mnie bardzo interesuje, bo widze dla tego podajnika duzo wiecej zastosowan niz tylko plyty cd
Zobaczymy jak bedzie sie spisywac 
Moglbys napisac co to konkretnie za zamienniki ? Bo troche tego jest. I jak z resetowaniem pojemnikow ? One zdaje sie ze maja chip ?Ostatnio edytowany przez Tezet-gdynia; 15198.Komentarz
-
Ja mam ip3600 (to samo co ip4600 tylko bez dupleksu) i pierwsze zamienniki kupowałem bez chipa, który przekładałem z oryginalnego tuszu. Jest jeden feler taki, że nie wiadomo kiedy tusz się skończy bo trzeba wyłączyć rozpoznawania tuszu ze zużytym chipem.
Ale ostatnio pojawiły się już zamienniki z chipami (activeJet) i sprawują się ok. Może nieco kolorki są nieco gorsze, przynajmniej tak mi się wydaje bo tusze zmieniałem podczas drukowania serii tych samych grafik.EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.plKomentarz
-
A ja mam pytanie o drukarkę lub raczej coś bardziej uniwersalnego.
Potrzebuję czegoś co nie tylko pozwoli wydrukować mi zdjęcie ale również będzie działało jako skaner czy kopiarka.
Wpadło mi w oczy urządzenie : Epson Stylus Photo PX710W oraz jego test na
Czy ktoś miał do czynienia z tym urządzeniem i sprawdzał jakość zdjęć z niego ?
Może macie jakieś inne propozycje, do wydania mam ok 700zł550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX IIKomentarz
-
Witam.Posiadam model MP540 , jest bardzo podobna do MP550
Ja stosowałem tusze zamienniki komplet 30zł , a teraz regeneruje za około 8zł całość . Zdjęcia są jakości fotolabów itp . .
Zdjęcie 10x15 - 45gr. (u fotografa 0,8zl)
Zdjęcie A4 około 2zł (u fotografa 8zł )
Czyli bardzo tani jest wydruk na dobrym papierze ( nie Canon bo drogi ) .
Do A4 używam EMTECA i HP .
Do 10x15 używam HP i jakiejś taniego z allegro o najwiekszej gramaturze(nazwy nie pamiętam ) .
seba65310, mówi się dużo o różnych zamiennikach, jedne są chwalone inne mniej.
Chcę właśnie kupić również tą drukarkę MP550, wiadomo że te modele mają już bardzo małe dysze (1PL), więc kupienie nieodpowiedniego zamiennika może je zapchać.
Napisz proszę, czy te zamienniki dalej sprawują się dobrze, jak często robisz wydruk - wiadomo trzeba je przedmuchać, i jeśli to nie jest tajemnicą to gdzie kupujesz te zamienniki.Komentarz
-
-
Nie wiem czy był już poruszana sprawa kartridża samoresetującego bo już mam mentlik w głowie.
Mianowicie za reseter do naboi MP550 trzeba dać ze 100zł, więc czy nie lepiej zainwestować w te naboje samoresetujące ?
Ponoć tylko nabijam tuszem, i jadę z drukiem dalej. Na dobrą sprawę podejście chyba mniej kłopotliwe - no oczywiście trzeba zainwestować w te naboje.
A może jest inaczej?Komentarz
-
A no właśnie - mam takie pytanie - Gelex do Epsonów R800 i R1800 zaczął sprzedawać samorestujące się naboje - http://sklep.inks.pl/index.php?actio..._przedmiot=359 - czy to ma sens ? Bo już prawie kupiłem system stałego zasilania ale myśl o przerabianiu drukarki trochę mnie zniechęca mówiąc szczerze - miejsca na biurku za wiele nie mam...Komentarz
-
Z takimi nabojami jest trochę problem bo ciężko spowodować takie samo podciśnienie jak w oryginalnych. Musi być określone, bo jak za małe to tusz zalewa drukarkę a jak za duże to dysze są puste. Testowałem to na wszelkie sposoby, i zgodnie z zaleceniami producenta i na swój sposób. Nie polecam.Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: [email protected]Komentarz
-
Witam mam takie pytanie jaki papier i tusz będzie pasował do tej drukarki http://www.allegro.pl/item920405109_..._vat_nowa.htmlCanon 5D mark III/Canon 50D grip/24-105 L IS f/4.0USM/Helios 44M-4 58/50 1,8/Nissin di622 Mark IIKomentarz
-
-
czyli ten będzie dobry http://www.allegro.pl/item909130510_...ek_selphy.htmlCanon 5D mark III/Canon 50D grip/24-105 L IS f/4.0USM/Helios 44M-4 58/50 1,8/Nissin di622 Mark IIKomentarz
Komentarz