Decyduj sie na macbooka - nie bedziesz zalowal jak juz sie przyzwyczaisz do OS X, choc to latwo przyjdzie. Natomiast w druga strone to juz ciezko... A te wszystkie bajerki o ktorych pisal Kuchatek - zobaczysz jak bedzie Ci tego brakowalo na Windowsie
Jak chcesz cos wiecej wiedziec zajrzyj na myapple.pl
X
-
-
Używam PCeta, nadewszystko PC, Mac'a mam bo miałem kiedyś taką fantazję i kupiłem ale zniechęcił mnie koszt softu. Poza tym nie chce mi się mieć dwóch notebooków a zawodowo muszę używać PCeta.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Komentarz
-
A wiesz co? Bierz makówkę, bo podejrzewam, że masz na nią większą chrapkę
A Windę w razie chęci, potrzeby czy rozczarowania to sobie na niej spokojnie zainstalujesz...
Mnie brakowało w drugą stronę - przesiadanie się na laptop z jednym guzikiem przy gładziku jest trudne gdy człowiek przywykł do trzech i jeszcze do pipoka w klawiaturze.EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Nie zapominaj ze ten gladzik ma scrolla, z dwoma palcami zastepuje drugi przycisk...Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
tyle ze drugi przycisk masz stukajac dwoma palcami w gladzic tak samo scrolla i powiem Ci iz po kilku dniach zaczynasz sie wqr... ze nie ma tak w windzie... wszystko to kwestia ustawien i przyzwyczajen, dla mnie na dzien dzisiejszy windows szczegolnie vista nie stanowi alternatywy....A wiesz co? Bierz makówkę, bo podejrzewam, że masz na nią większą chrapkę
A Windę w razie chęci, potrzeby czy rozczarowania to sobie na niej spokojnie zainstalujesz...
Mnie brakowało w drugą stronę - przesiadanie się na laptop z jednym guzikiem przy gładziku jest trudne gdy człowiek przywykł do trzech i jeszcze do pipoka w klawiaturze.
a co do wspomnianych cen softu... prosze porownaj ceny pakietow biurowych... 79 euro vs 400 euro za to samo w przypadku windy... czegos takiego jak ilive oferuje za kolejne 79 euro winda nie oferuje ponizej kolejnego prawie 1000 euro i tak mozna to ciagnac... owszem jesli w rachube wchodzi ogolniedostepny piracki soft na winde do te 79 euro stanowi majatek ale mam nadzieje ze swoje wnioski opierales na oryginalach...
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Ja to wiem - mi po prostu nie podpasował. No i - ale to też moje widzimisię - makówki oszczędzają na rozdzielczości. Odkąd mam WUXGA@15,4'', to wszędzie indziej widzę piksle
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
A co Ty porównujesz? Bo jak rozumiem na Windowsy to MS Office'a, tak? Tylko zauważ, że cokolwiek biurowego dostępnego na Mac'a (oprócz Mac'owego MS Office'a
) byś porównywał do MS Office'a to jakbyś porónywał Painta z PS CS3...
A Windowsy (i Linux) ma tą zaletę jeśli chodzi o oprogramowanie biurowe, że OO w miarę na tym chodzi, a niestety OO na Mac'a to tak jakoś... no pracują podobno
Pozdrawiam, Tomek
Canon S-120PC IIKomentarz
-
To jest zart prawda?
Proponuje popracowac na iWork'u. M$ Office jest 100 lat swietlnych za apple pod tym wzgledem.
Redmansas, bierz makowke. Jeszcze nie znam nikogo, kto by tego kroku zalowal (no moze poza jakimis tam wiecznie niezadowolonymi malkontentami :P )
Jak juz mowa o darmowych pakietach na maka to polecam NeoOffice a nie Oo.Komentarz
-
Nie, chyba raczej Ty raczysz żartować
Żeby nie było, mam OO na domowym kompie i _pełnego_ Office'a na laptopie do pracy... i wolałbym Office'a na obu
Przecież to to samo, NeoOffice to OO "owrapowane" Java'ą żeby natywne okienka emulować... i zawsze wersję do tyłu za OO.Pozdrawiam, Tomek
Canon S-120PC IIKomentarz
-
A właśnie, jak teraz wygląda status NeoOffice? Bo ostatni raz jak patrzyłem, to owszem było ale "aaa, to i tamto może jeszcze nie działać, bo mamy problemy z portowaniem" no i dość mocno z tyło z numerkami za "oficjalnym" Oo.Komentarz
-
Komentarz
-
Dziala bardzo ladnie nawet na wiekowym G3
Nie zauwazylem jakis niepokojacych bugow. Najnowsza wersja to 2.2.1.
Najbardziej w Neo podoba mi sie "No X11 software required"
(choc i tak uzywam iWorka
)
Alez ja nie pisalem o Oo tylko o pakiecie iWork od Apple
M$ Office moze sie przy nim jedynie schowac
Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.Komentarz
-
Komentarz
-
Hmm oprogramowanie biurowe mi lezy zawsze bede mial jeszcze toshibe z winzgroza.. wedlug mnie vista ma jedna zalete szachy
to bylo najfajniesze z visty, co do softu to jjak powiedzielem interesuje mnie w gruncie zeczy tylko PS i Aparture,a jak wyglada z obluga NTFS przez maca?? jako ze na dysku zewnetrznym calosc fot mam na partycji ntfs??? Co do mac-a przemawia jeszcze to ze w ogloszeniach z praca pracodawcy podkreslaja ze znajomosc obu systemow bedzie bardzo podobna, a i jakie MAC os obslugutuje standardy zabezpieczania sieci bezprzewodowej???
a co to jest aparat???

Komentarz
Komentarz