X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Malin
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

Na pewnej ulotce Ery reklamującej blueconnect wraz z Imac'iem jest napisane:
    " Na Maku możesz uruchomić Windows. Każdy Mac jest wyposażony w system operacyjny Mac OS X. Opcojnalnie możesz zainstalować dodatkowe system Windows czy Linux. Oprogramowanie Parallels Deskop Umożliwia uruchomienie Windowsa równocześnie z Mac OS X. "
    Ktoś korzystał z tych opcji? Czy wydajność Mac'a z Parallels Deskop spada przy pracowaniu na dwoch systemach jednocześnie? Dalej wyczytałem:
    " Jest ponad 12 000 programów dostępnych na Maka. Między innymi Skype czy Microsoft Office. Przesiadając się na Maka nie poczujesz straty. (...) Mac jest kmpatybilny z PC-tami. Dzięki projektowi Microsoft Office na Maka możesz wymieniać się dokumentami Word, Excel czy PowerPoint z użytkownikami komputerów PC"
    Słyszałem, że np. JPG (o ile taki format w Mac OS X istnieje) zapisany w Mac'u nie zostanie otworzony i vice versa.

Dodając takie moje refleksje, to Maci o mniejszych matrycach (13",15") są wygodniejsze niż te 17", 19". 13" i 15" są typowo przenośne, a tych wiekszych nie sposób zabrać w góry "czy coś tam"... ... te większe są raczej przewoźnie :wink:
    Regulamin pkt 8

Komentarz

• zeber
      Coś już napisał
      • 2007
      • 62

To jest taka wymiana zdań jak między posiadaczem Canona, a Nikona. Nikt nikogo nie przekona, choć każdy przedstawi mase argumentów. Najlepiej kup sobie Maca i zainstaluj dwa systemy. Będzie po kłopocie.
      wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• Adam Kasprzak
        Początki nałogu
        • 2007
        • 278

Zamieszczone przez Malin
        Słyszałem, że np. JPG (o ile taki format w Mac OS X istnieje) zapisany w Mac'u nie zostanie otworzony i vice versa.
        Bzdury. Jakby tak było z tymi jpgami, to chyba bym już nie pracował*tu, gdzie pracuje :P 99% rozszerzeń odpalisz pod osx, jest miliony (www.versiontracker.com/macosx) programów pod osx, włączając w nie również te komercyjne.
        Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Tyle, ze wsrod tych milionow najczesciej brakuje tego jednego najbardziej potrzebnego. "Prawie" robi wielka roznice
          ...

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez KuchateK
            Tyle, ze wsrod tych milionow najczesciej brakuje tego jednego najbardziej potrzebnego. "Prawie" robi wielka roznice
            Mowisz o antywirusie? Zasmucie Cie, nie jest potrzebny

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Te akurat istnieja
              ...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Te akurat istnieja
                Zeby chronic Was, windziarzy
                Zreszta juz to przerabialismy w naszym ulubionym watku, nie pamieatsz? http://canon-board.info/showthread.php?t=21026

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

Zamieszczone przez Adam Kasprzak
                  Pozatym, nieokłamujmy się, u apple płaci się*też*za niebanalny design, nie widziałem ładniejszych laptopów, a które mają podświetlenie klawiatury, jak się*robi ciemno?
                  co ty masz za wersje ze ma klawiature podswietlona? bo ja mam najwyzszy model macbook i czegos takiego u mnie NIET

sie nie znasz

a co do antyvirow to rzeczywiscie sa... jak wiele innych rzeczy do naciagania ludzi ktorych istnienia nie da sie kompletnie uzasadnic
                  Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez Skipper
                    co ty masz za wersje ze ma klawiature podswietlona? bo ja mam najwyzszy model macbook i czegos takiego u mnie NIET
                    MB Pro ma podswietlana. Powerbooki zreszta tez mialy

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

ze pro ma to wiem ale on pisze o macbooku nie przypominam sobie by pro mial zintegrowana karte

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 298

A mam takie pytanie, chcę sobie kupić " MacBook white 2.0GHz Intel Core 2 Duo/ 1GB/ 80GB/ Combo/ BT/ AE", gdyż mój PC nie wyrabia już przy obróbce dużych rawów (5D) a skoro już zmieniam kompa, to pomyślałem, czemu by nie rozpocząć przygody z Makiem. Domyślam się, że czeka mnie dokup ramu (2 gb). Pytanie : czy w tym momencie PS CS3 będzie mi chodził super szybko? Teraz np raw otwiera mi się jakieś 20 sekund, dla mnie to bardzo długo (przy np 30 zdjęciach, które muszę obrobić bardzo szybko).

Czy żeby komfortowo pracować na Macu trzeba kupować wersję PRO?
                        http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Z 2GB ramu to bedzie rakieta Pytanie tylko czy 13" glossy Cie zadowoli?

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 298

Biore małego, bo ma być przenośny, rzadko, ale się zdaża, że zabieram lapka w teren, żeby szybko przesłać zdjęcia, i wtedy małość i lekkość gra pierwsze skrzypce
                            W domu będę go podpinał do 17" monitora
                            Naczytałem się trochę nt. żółknięcia obudowy, czy to jest naprawdę tak częste zjawisko?
                            http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• DoMiNiQuE
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3548

Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz
                              Naczytałem się trochę nt. żółknięcia obudowy, czy to jest naprawdę tak częste zjawisko?
                              Mialo miejsce w MacBookach pierwszej generacji i tylko wylacznie wtedy gdy wlasciciele rok nie myli

Komentarz

• Skipper
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1112

Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz
                                Biore małego, bo ma być przenośny, rzadko, ale się zdaża, że zabieram lapka w teren, żeby szybko przesłać zdjęcia, i wtedy małość i lekkość gra pierwsze skrzypce
                                W domu będę go podpinał do 17" monitora
                                kup czarnego jak ja, ten na bank nie zmieni koloru
                                mnie chodzi rewelacyjnie na 1G (ale procka mam 2.2) wiec na 2 giga na bank bedzie chodzic rewelacyjnie

Komentarz

Pracuję...