X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simon83
    Bywalec
    • 2007
    • 216

Nie wygląda najlepiej... Jakieś krzywizny powyłaziły.
    Pamiętam sytuację sprzed 2 lat. Dziewczyna podniosła mój plecak, w którym odpoczywał 70-200/2.8, a po chwili słyszałem jego odgłos na podłodze. Na szczęście plecak zamortyzował skutecznie uderzenie i L-ka nienaruszona funkcjonuje do dziś.
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• basala
      Uzależniony
      • 2008
      • 615

A co się stało z dziewczyną? :-D

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Nienaruszona funkcjonuje do dziś .
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• simon83
          Bywalec
          • 2007
          • 216

ROTFL
          pank, spróbowałbym we własnym zakresie chyba rozdzielić sprzęty. Zobacz czy jest możliwość rozkręcenia ich obudów w stanie połączonym. Jeżeli nie (nie mam pod ręką żeby rzucić okiem), serwis pewnie i tak użyje brute-force.
          Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
          Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

• allxages
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2549

Zamieszczone przez simon83
            Dziewczyna podniosła mój plecak, w którym odpoczywał 70-200/2.8, a po chwili słyszałem jego odgłos na podłodze.
            Nie wiem czy za dużo chlapnąłem tej coli, ale przeczytałem najpierw ze słyszałeś jej odgłos na podłodze

A co się stało z dziewczyną?
            No właśnie

Komentarz

• Czacha
              fotograf
              • 2004
              • 4868

Na pewno ta 'nierwonosc' wylazla z obiektywu? Zerknij na sprzet z profilu, czy obiektyw nie jest skierowany troche w dol? Jesli caly zestw lecial "na pysk" to pierwsze i najwieksze uderzenie powinno wlasnie sparwic, ze dol obiektywu wbil sie w korpus, a gora ewentualnie troche wyskoczyla lub wygiela bagnet body wyciagajac go na zewnatrz. Nie wydaje mi sie, aby cos moglo 'wyciagnac' sie z obiektywu, a juz na pewno nie bagnet.. w koncu to eLka

Tez staral bym sie to rozdzielic samodzielnie.. a jesli nie dasz rady to stoj nad serwisantem i patrz mu na rece, bo moze sie okazac ze obiektyw lub body jest sprawne, ale oni zechca zarobic...
              https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Udało mi się zdjąć obiektyw, body całe, działa z innymi obiektywami bez problemu, 85L też cały i o dziwo też działa, z tym że ma nierównomiernie wysunięty uchwyt bagnetowy, tak jak to widać na zdjęciach i ostrzy trochę z przodu i bardziej w lewo niż powinien. Tyle dobrego że na żytnią pojedzie sam obiektyw.
                Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• allxages
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2549

Zamieszczone przez pank
                  ostrzy trochę z przodu i bardziej w lewo niż powinien.
                  Że niby jak w lewo?

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

No to masz 85 1.2 TS-E za friko Zostaw, będą fajne efekty ^^

EDIT : HA! Pierwszy! Ubiegłem tego poniżej

czacha: jeden 'klik' i nie bedzie po tym sladu... :-P
                    Ostatnio edytowany przez micles; 8127.

Komentarz

• Czacha
                      fotograf
                      • 2004
                      • 4868

Zastanow sie czy warto oddawac do serwisu, w koncu masz jedyny na swiecie Tilt&Shift 85/1.2L ... pomysl o pionierskich efektach na slubach.. mogl bys tez zaczac organizowac kursy "T&S - DIY"

Dobrze ze body dziala - jestesm zaskoczony tym ze bagnet w obiektywie sie wysunal.. szybciej spodziewal bym sie wygiecia bagnetu w body.
                      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Tia, TS-E w wersji podwójnej stałej, ogniskowej i płaszczyzny ostrości. Zaraz wystawię na allegro super nowość canona, jedyny egzemplarz w Polsce i kupię sobie za to nową 85L i jeszcze zostanie na 35L.

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Wiesz pank ja wyznaje zasadę, że jak sprzęt upadnie to przestaje być na tyle profesjonalny abym używał go w pracy. Co innego jak coś nawali a co innego jak nawali po szybkim spotkaniu z podłogą. Nawet jak wszystko po naprawie będzie cacy to zawsze będziesz miał ten nieprzyjemny fakt w pamięci i będziesz o tym myślał przed każdym zleceniem.
                          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Przestanę o tym myśleć w momencie sprawdzenia czy działa tak po naprawie jak działał przed.

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

I nie zwalaj winy na tanie statywy. Zawsze tak się dzieje jak się mało uważa. W złości zawsze szuka się winnego. Jak coś miało spaść to i by spadło z Gitzo czy Manfrotto. Może być i tani. Byleby wiedzieć jak się zabezpieczyć.
                              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• pank
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1502

Sergiusz, błagam Cię. Nie byłeś, nie widziałeś to po kiego te głodne kawałki. Zabezpieczenie mocujące szybkozłączkę nie wytrzymało ciężaru, śruba się lekko wysunęła i aparat wypadł. Stało się to jak byłem odwrócony do tego plecami bo właśnie ustawiałem światła. Nieuwaga nie ma z tym nic wspólnego, prędzej nieumiejętność przewidywania.

Komentarz

Pracuję...