X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djtermoz
    Uzależniony
    • 2004
    • 988

Zamieszczone przez mxw
    mam pytanie: czy w tych nowych modelach (4200, 5200 itp. itd.) rozwiązano problem chowania (gdzieś w drukarce) tego podajnika do drukowania płyt CD??
    Rozwiazano i to tak skutecznie ze podajnik jest calkowicie ukryty przed uzytkownikiem. I to do tego stopnia ze nie da sie go znalezc w komplecie z drukarka! Po prostu go nie ma. Oczywiscie tylko w wybrakowanej amerykanskiej wersji ktora posiadam (Nie dali tej opcji ze wgledow licencyjnych. Dlaczego? Nie wiem.). Wersja europejska ma podajnik. Zapytaj Kubamana jak to wyglada.

P.S. Jakos brak opcji drukowania CD mi zupelnie nie przeszkadza. Przestalem praktycznie uzywac CD. Od czego jest siec...
    djtermoz@pbase

Komentarz

• mxw
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2315

Zamieszczone przez djtermoz
      Rozwiazano i to tak skutecznie ze podajnik jest calkowicie ukryty przed uzytkownikiem. I to do tego stopnia ze nie da sie go znalezc w komplecie z drukarka! Po prostu go nie ma. Oczywiscie tylko w wybrakowanej amerykanskiej wersji ktora posiadam (Nie dali tej opcji ze wgledow licencyjnych. Dlaczego? Nie wiem.). Wersja europejska ma podajnik. Zapytaj Kubamana jak to wyglada.
      he, he, no tak, to że w stanach - ze względu na (chore?) prawo patentowe - canon nie potrafi drukować na CD, to wiem. to może kupić tu w serwisie taki podajnik i ci podesłać? ;-)

a na wypowiedź kolegi Kubamana oczywiście nadal liczę...

Zamieszczone przez djtermoz
      P.S. Jakos brak opcji drukowania CD mi zupelnie nie przeszkadza. Przestalem praktycznie uzywac CD. Od czego jest siec...
      zgadzam się, praktyczne znaczenie już nie jest duże, choć o backupach DVD z nadrukiem dla porządku (wiesz, tu jest poznań) nie zapomniajmy.

natomiast z marketingowego punktu widzenia płyta CD z firmowym nadrukiem dodana do np. materiałów szkoleniowych nadal robi bardzo miłe wrażenie. wiem, bo właśnie sobie druknąłem 34 płyty na jutro (i muszę powiedzieć, że poszło to nadzwyczaj szybko, ta PIXMA to dobra drukarka jest)
      pozdro.,
      m.

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Drukarki oprocz braku podajnika w zestawie maja modyfikowany firmware, wiec to troche wieksza przerobka. Choc jak by dorwac jeszcze tanio plytke z elektronika... hehehe

Pisalem ze Pixmy rulez? No!
        ...

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

Zamieszczone przez mxw
          a na wypowiedź kolegi Kubamana oczywiście nadal liczę...
          niestety nie rozwiązali
          chyba że nie będizesz korzystał z dolnego podajnieka papieru, wtedy się tam zmieści ..
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Hoody
            Zablokowany
            • 2005
            • 205

eeeeeeee nie żebym nie lubił canonów, ale zawsze drukowanie zdjęcia=EPSON

Komentarz

• Dolek
              Bywalec
              • 2005
              • 101

Zgadzam się jak drukowanie fotki to epson ale teraz właśnie dostałem do testów HP 8250 i też całkiem przyjemne wrażenia (no może poza tym, że tusz wstarcza na 15 arkuszy A4) ale tylko jasno niebiosko-zielony i jasnoróżowy
              Coś tam jest do pstrykania

Komentarz

• Hoody
                Zablokowany
                • 2005
                • 205

epson ma waadę nie wiem jak inne ale jak przez 2-3 miesiąca raz zdażyło mi sie jeszcze na epsonie 1200 a3 nie drukować to dysze pozasychały pomimo że tusz był i bardzo się zeźliłem, myślałem teraz żeby dokupić R2400 ma matowy black fajnie wychodzi przy reprodukcjach starych fotografii , spodobało mi się u kolegi , i jak uda mi się czasem zrobić coś ostrego i fajnego to nie musze latac do labu. A co do tuszu to 15 a4 to ograniczona ilośc coś spercjaliści od marketingu przekombinowali, tak jak z kolorowym laserem laser 1100 z tonerem a 1500stron color a tonery do uzupełneinia 1500zł heh

Komentarz

• Czacha
                  fotograf
                  • 2004
                  • 4868

Wyciagam watek bo szukam wlasnie drukarki. Ma byc do wszystkiego - w tym do zdjec.. w znacznej wiekszosci czarno-bialych.. o ile nie wydrukow wielko-formatowych do dobrej jakosci previewek i stykowek ~A4

Do wyboru:
                  Canon iP5200 - 560zl
                  Canon iP4200 - 370zl
                  HP PSC 8050 - 463zl
                  HP PSC 8250 - 529zl

Jakies faworyty? Stosunek cena/jakosc? Czy moze jedna z nich jest bezkonkurencyjna w stosunku do reszty?

A moze cos z Epsona w tej granicy cenowej (400-600zl)?
                  https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

Moim skromnym zdaniem cena Pixmy 4200 jest teraz taka, że grzech nie kupić. Trochę tak jak 20D :-)
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Czacha
                      fotograf
                      • 2004
                      • 4868

Troche niesmialo zerkam na tego HaPeka 8250.. nie wiem czy slusznie? Zdaje sie byc najbardziej "wypasiony" .. pozostaje jeszcze kwestia jak to w praniu sie sprawdza? Narazie czytam jakis text na pclab'ie.

edit:
                      Hm.. no i jeszcze EPSON R300 za 480zl. HP po przeczytanym tescie zdaje sie wypadac srednio. Podobno niektore (czyt. drogie) Epsony posiadaja 3 tusze do koloru czarnego.. Czy w tym przedziale cenowym (max600zl) sa takie drukarki?

edit:
                      Poczytalem na pl.rec.foto i chyba chce R800 Tylko ta cena.. ech.. ale z tego co widzialem jakosc wydrukow raczej nie do pobicia (musial bym z gripa zrezygnowac)

edit:
                      No i w podobnej cenie do R800 jest tez Canon iP8500 ... A juz wogle fajnie bylo by miec mozliwosc druku A3...

Kuzwa.. ciagle cos trzeba wybierac

Komentarz

• a13
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 107

Kupiłem się kilka dni temu R1800, na razie testuję. Jakość wspaniała ale mam
                        marne porównanie ponieważ wcześniej nie drukowałem właściwie fotografii,
                        mam canona 6000. Wydruk szybki i super ładny, muszę jakoś skalibrować monitor. I w najbliższej przyszlości dobrać jakieś papiery oraz w dalszej przyszlości wybrać system stałego zasilania ale nie mogę znaleźć opisu jaki tusz dobrać aby nie zapychać dysz.
                        Marek
                        ============

Komentarz

• rysiaczek
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 897

Czacha, jeżeli chcesz drukować cz-b to chyba tylko epson z trzema czarnymi tuszami - prawda jest taka, że właśnie na cz-b druku wykłada się większość drukarek. W kolorze poderzewam, że nie widać znaczącej różnicy pomiędzy wymienionymi przez Ciebie drukarkami.
                          Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• a13
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 107

Zamieszczone przez rysiaczek
                            Czacha, jeżeli chcesz drukować cz-b to chyba tylko epson z trzema czarnymi tuszami - prawda jest taka, że właśnie na cz-b druku wykłada się większość drukarek. W kolorze poderzewam, że nie widać znaczącej różnicy pomiędzy wymienionymi przez Ciebie drukarkami.

Takie warunki , b.dobry czarno-biały wydruk, spełnia drukarka Epsona
                            R2400 ma 3 tusze czarne ale cena ............... .
                            Marek

Komentarz

• Czacha
                              fotograf
                              • 2004
                              • 4868

Maksymalnie na co sobie moge pozwolic to Epson R800 lub Canon iP8500.

Pojezdzilem dzis po sklepach z drukarkami ale nikt nie jest w stanie wykonac mi druku probnego.. aby to zrobic, musze najpierw kupic drukarke - ale co, jak mi sie nie spodoba?

A moze bez sensu wydawac tyle i skupic sie na tych tanszych, czyli Canon iP4200, iP5200 lub R300 Epsona?

Sam nie wiem..

Komentarz

• rysiaczek
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 897

jeżeli będziesz koniecznie potrzebował, mam jeszcze dwie próbki tego samego obrazka (testowego) z ip4200 i ip5200 (kiedyś jeździli po polsce, żeby sobie ludzie (edit: zdjecia rodzinki podrukowali). Niestety tylko 10x15. Ale wg mnie różnica w jakości żadna - co nie dziwi, biorąc pod uwagę, że 5200 od 4200 odróżnia jedynie prędkość drukowania.
                                Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

Pracuję...