X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

Zamieszczone przez muflon
    Ale do tego wszystkiego można znaleźć linki! Baterie weźmiesz na zapas... a po tygodniu noszenia w torbie na wyjeździe (ciepło/zimno) ładunek im spadnie do połowy... A szybkość.. no w tej chwili to chyba raczej zgrywanie 1GB w 4-5 min. jest chyba minimum przyzwoitości hemm? ;-) A szybciej niż to.. to już w zasadzie chyba nie jest specjalnie istotne.

Zresztą, co ja tam będę znowu publicity Compactdrive robił ;-)
    mylisz się, w 4-5 min to bardzo niewiele czytników zrzuca, nawet IPod ciągnie ledwie 650 kb/s...średnia to 1,5 MB/s, o zrzucie 1 GB w 4 min większość urządzeń może tylko pomarzyć...
    20Dset
    maj łeb...

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Zamieszczone przez Tytus
      mylisz się, w 4-5 min to bardzo niewiele czytników zrzuca, nawet IPod ciągnie ledwie 650 kb/s...średnia to 1,5 MB/s, o zrzucie 1 GB w 4 min większość urządzeń może tylko pomarzyć...
      Hmm, ja pisałem o minimum przyzwoitości ;-) za jakie uważam taką prędkość. Ja bym nic wolniejszego nie kupił. Raz w życiu zgrywałem na imprezie (moje pierwsze targi samochodowe w Genewie) zdjęcia przez USB 1.1 - czyli prędkość rzędu tej o której piszesz. To był jednocześnie ostatni raz

Zamieszczone przez Tytus
      za ile go kupiłeś? z HDD czy bez? kurcze niby tego dużo, ale w jedym sklepie jak będą dwa, to już trzeba się cieszyć...
      Kupowany w US, oryginalnie z dyskiem 80GB za jakieś 220$, przynajmniej tak wynika z mojej "ściany płaczu" ;-).

Zamieszczone przez Tytus
      dla mnie jest trochę ciężki 500 kg
      Dla mnie rozmiar/waga jest w sam raz. Niestety płaci się tutaj za wygodę korzystania z bateri AA. I ja z tej wygody nie mam zamiaru rezygnować Tak naprawdę to jest już "new kid on the block", niejaki NextoCF, który jest szybszy nawet od PD70X i do tego ma złącze Firewire (dla mnie miód). Jednak ma proprietary baterię, do której trzeba mieć pięćdziesiątą szóstą ładowarkę, kabelek... nie, dziękuję.
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• GoTo
        Bywalec
        • 2005
        • 163

Jednak ma proprietary baterię, do której trzeba mieć pięćdziesiątą szóstą ładowarkę, kabelek... nie, dziękuję.
        miarą wartości współczesnego człowieka jest ilość ładowarek jaką zabiera ze sobą na wakacje oraz to ile czasu traci wieczorem w hotelu na przemyślenia co trzeba doładować
        to z pokrewnego (pod kątem zaawansowanej elektroniki) forum

I właśnie jak czytam te specyfikacje fotobanków, to albo zgrywa jedną, dwie karty i zdycha, albo kosztuje majątek... to ja poczekam.

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Zamieszczone przez GoTo
          miarą wartości współczesnego człowieka jest ilość ładowarek jaką zabiera ze sobą na wakacje oraz to ile czasu traci wieczorem w hotelu na przemyślenia co trzeba doładować
          Dokładnie I dlatego ja już kupując G5 myślałem potencjalnie o "kiedyś tam" DSLR - i póki co mi się to sprawdza, a już ponad dwa lata mineły. Podobnie z paluszkami - mam wielki stos accu AA, używam ich do: databanka, latarki (dwóch różnych właściwie), GPSa i gameboy'a - tyle co mi przychodzi od ręki do głowy. I nadal jest to jedno z głównych kryteriów, gdy kupuję nowy sprzęt. No, powiedzmy że 1D był lekkim wyjątkiem ;-)

Komentarz

• Tytus
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1358

Dokładnie I dlatego ja już kupując G5 myślałem potencjalnie o "kiedyś tam" DSLR - i póki co mi się to sprawdza, a już ponad dwa lata mineły. Podobnie z paluszkami - mam wielki stos accu AA, używam ich do: databanka, latarki (dwóch różnych właściwie), GPSa i gameboy'a - tyle co mi przychodzi od ręki do głowy. I nadal jest to jedno z głównych kryteriów, gdy kupuję nowy sprzęt. No, powiedzmy że 1D był lekkim wyjątkiem ;-)
            "We are sorry to announce that we have discontinued the supply of Compact Drive PD7X. This is due to the fact that PD7X has high failure rate and thus we are unable to keep up good customer support on this product."

mało pocieszające...Niemcy już tego w ogóle nie sprzedają, zamiast tego ponoć na topie jest to:

Muflon, a jakie Ty masz doświadczenia z tą zabawką? poważnie biorę go pod uwagę, bez HDD być może wyrwę go za 125 euro, tylko jeszcze jest kwestia jakości.

Czy to wygląda na coś porządnego czy tanieznę z obozu pracy w Chinach? te klapki nie odpadną po tygodniu? za każdym razem przy zrzucie trzeba jedną otwierać...

A jak wygląda zasilanie sieciowe/samochodowe? ładowarka jest zdaje się w środku, da się go podłączyć w samochodzie? co jest na wyposażeniu zestawu? widziałem, że jakiś adapter jest do dokupienia za 9 euro...
            Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
            20Dset
            maj łeb...

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez Tytus
              "We are sorry to announce that we have discontinued the supply of Compact Drive PD7X. This is due to the fact that PD7X has high failure rate and thus we are unable to keep up good customer support on this product."mało pocieszające...
              Grrr... ile można to samo tłumaczyć. Nic z tych rzeczy, po prostu dystrybutorzy w różnych regionach pokłócili się o prawa do trademarku. Podawałem kiedyś linka do innej strony, również z 'compactdrive' w tytule, na której był przedstawiony zgoła inny punkt widzenia Ot, wojenki handlowe. A jeśli chodzi o "high failure rate"... PD7X jest jednym z nielicznych produktów, który ma 99% entuzjastycznych opinii użytkowników w sieci. Normalnie jest przecież tak, że "ci co mają problemy narzekają, a zadowoleni siedzą cicho" a tu co review, co users' comment - to superlatywy.

Zamieszczone przez Tytus
              Niemcy już tego w ogóle nie sprzedają, zamiast tego ponoć na topie jest to:
              http://www.directshopper.de/image-ta...iesel-pro_so_p
              ROTFL... przecież to jest PD7X z innym napisam na obudowie :-D Czyżby followup do powyższej wojenki? ;-)

Zamieszczone przez Tytus
              Muflon, a jakie Ty masz doświadczenia z tą zabawką?
              Jak już wielokrotnie pisałem - same pozytywne i polecam każdemu.

Zamieszczone przez Tytus
              Czy to wygląda na coś porządnego czy tanieznę z obozu pracy w Chinach? te klapki nie odpadną po tygodniu?
              No mi jedna odpadła po roku dokładniej wyłamał sie jeden z cycków trzymających klapkę do CF, ale to jakoś strasznie nie przeszkadza, klapka się dalej trzyma. Gorzej gdyby ułamały się drzwiczki do baterii - wtedy faktycznie kaput. Słyszałem o kilku takich przypadkach.

Zamieszczone przez Tytus
              A jak wygląda zasilanie sieciowe/samochodowe? ładowarka jest zdaje się w środku, da się go podłączyć w samochodzie? co jest na wyposażeniu zestawu? widziałem, że jakiś adapter jest do dokupienia za 9 euro...
              Samochodowe - nie wiem, nie posiadam. Ładowarka jest w środku, zasilacz jest zewnętrzny. A na wyposażeniu są jeszcze jakieś płyty CD (nie wiem, poszły do kosza bez patrzenia) i śrubokręt

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

No mi jedna odpadła po roku dokładniej wyłamał sie jeden z cycków trzymających klapkę do CF, ale to jakoś strasznie nie przeszkadza, klapka się dalej trzyma. Gorzej gdyby ułamały się drzwiczki do baterii - wtedy faktycznie kaput. Słyszałem o kilku takich przypadkach.
                No właśnie, mój szósty zmysł naczelnego marudy mówi mi, że to jest pięta achillesowa tego urządzenia.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, wiem na czym stoję i czekam na odzew z Holandii
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

to ja sie przypomne z wellandem :-) i odniose sie do zgrywania kart w punktach:

1. wszystkie mozliwe kombinacje urzadzen USB dzialaja czyli
                  aparat->czytnik, aparat->welland, welland->pendrive
                  2. kopiowanie karty CF
                  Kingstone S 512 MB ~ 2min 40 sek
                  SanDisk U II 1 GB ~ 3min 30 sek (Sandisk Extream 1GB porownywalnie choc nie mierzylem ale na oko tak samo szybko)
                  3. raczej tandetna obudowa - slabej jakosci plastiki trzeszcza przy sciskaniu
                  4. elektronika bez zastrzerzen (tzn dziala)
                  5. bateria na okolo 1,5 ciaglej pracy moze troche dluzej zalezy ile dysk potrzebuje pozwala na zgranie okolo 7 kart 1GB i trzeba myslec o jakims alternatywnym zasilaniu
                  6. etui w komplecie

Jak dla mnie idealne rozwiazanie i tanie jak barszcz albo nawet zur ( w porownaniu z innymi ofertami) w przeciagu roku uzytkowania wypadl kilka razy z plecaka (30-40 cm) i ciagle dziala
                  Ostatnio edytowany przez Jac; 857.
                  Instagram

Komentarz

• uldum
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 63

pytanko do Jaca

Czy mowa o Welland 600 ? Z jakim dyskiem współpracuje ? Gdzie i za ile udało Ci się go kupić ?
                    Dzięki za odpowiedź.

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez Jac
                      to ja sie przypomne z wellandem :-) i odniose sie do zgrywania kart w punktach:

1. wszystkie mozliwe kombinacje urzadzen USB dzialaja czyli
                      aparat->czytnik, aparat->welland, welland->pendrive
                      2. kopiowanie karty CF
                      Kingstone S 512 MB ~ 2min 40 sek
                      SanDisk U II 1 GB ~ 3min 30 sek (Sandisk Extream 1GB porownywalnie choc nie miezylem ale na oko tak samo szybko)
                      3. raczej tandetna obudowa - slabej jakosci plastiki trzeszcza przy sciskaniu
                      4. elektronika bez zastrzerzen (tzn dziala)
                      5. bateria na okolo 1,5 ciaglej pracy moze troche dluzej zalezy ile dysk potrzebuje pozwala na zgranie okolo 7 kart 1GB i trzeba myslec o jakims alternatywnym zasilaniu
                      6. etui w komplecie

Jak dla mnie idealne rozwiazanie i tanie jak barszcz albo nawet zur ( w porownaniu z innymi ofertami) w przeciagu roku uzytkowania wypadl kilka razy z plecaka (30-40 cm) i ciagle dziala

nie pokazuje, ile miejsca mu zostało, to dla mnie bariera nie do pokonania...
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• adwent
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 60

a apacer share steno cd 211 pokazuje wolne miejsce, jest szybszy od wellanda, też ma bardzo fajne etui i wygląd tanka:-D

acha - i jest tani nawet jak gorący kubek knora
                        EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
                        Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

Zamieszczone przez uldum
                          Czy mowa o Welland 600 ? Z jakim dyskiem współpracuje ? Gdzie i za ile udało Ci się go kupić ?
                          Dzięki za odpowiedź.
                          tak mowa o 600, za ile go kupilem to juz nie pamietam, rok juz minal, kupowalem w foto-net na poczatku mialem 20GB teraz mam tam 40GB trzeba pamietac ze welland wspolpracuje tylko z fat'em .... wiec jesli chcesz miec dysk wiekszy niz 32GB to musisz sobie go sformatowac czyms starszym od Win98 bo chyba od 98 taka mozliwosc jest zablokowana, teoretycznie fat to 2TB ale NTFS jest wydajniejszy i Bill za ciebie decyduje co jest dla ciebie dobre :-)
                          Instagram

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

To ja sie standardowo podepne polecajac swoj Databank 8) (w podpisie) o ktorym juz kilka razy pisalem opinie na forum wiec nie bede juz dalej strzepic jezyka

Komentarz

• Robson01
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1574

Tylko pamiętaj że Twój Epson jest z zupełnie innej bajki pod względem ceny niż Apacer czy Welland
                              Canon
                              Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Tytus
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                                To ja sie standardowo podepne polecajac swoj Databank 8) (w podpisie) o ktorym juz kilka razy pisalem opinie na forum wiec nie bede juz dalej strzepic jezyka
                                ma kiepską prędkość zrzutu na kartę

Vitez, on chodzi na HDD 2,5 czy 1,8 cala?
                                Da się do niego podłączyć coś z zewnątrz? nagrywa audio?
                                czegoś takiego mi trzeba...

fajnie byłoby mieć coś tak wszechstronnego, ale przy ograniczonych środkach chyba wolę lepsze szkło kupić...
                                Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
                                20Dset
                                maj łeb...

Komentarz

Pracuję...