X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

Zamieszczone przez adwent
    a apacer share steno cd 211 pokazuje wolne miejsce, jest szybszy od wellanda, też ma bardzo fajne etui i wygląd tanka:-D

acha - i jest tani nawet jak gorący kubek knora
    jest w tej samej cenie, a jest już prawdziwym tankiem a nie pudełkiem na HDD z zasilaniem...

jakby jeszcze miał wejście na zewnętrzne czytniki byłby super...
    20Dset
    maj łeb...

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Zamieszczone przez Jac
      wiec jesli chcesz miec dysk wiekszy niz 32GB to musisz sobie go sformatowac czyms starszym od Win98 bo chyba od 98 taka mozliwosc jest zablokowana
      A linux może. Kolejny powód przesiadki Nikt nie napisał jakichś formaterów pod win-xp? przecież to można obejść.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

PartitionMagic
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

ja to wiem ze mozna obejsc ale lojalnie uprzedzam ja wyglada sprawa zalozenia jednej 'patrycji' FAT>32GB na dysku majac do dyspozycji najlepszy system na rynku Win XP
          Instagram

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Robson01
            Tylko pamiętaj że Twój Epson jest z zupełnie innej bajki pod względem ceny niż Apacer czy Welland
            Skoro muflon wyskoczyl ze swoim PD7X to ja standardowo wyskoczylem ze swoim

Zamieszczone przez Tytus
            ma kiepską prędkość zrzutu na kartę
            Cyferki to jedno, wrazenia z uzytkowania to drugie - jeszcze nigdy nie zrzucal mi za wolno, a mam 1GB CFy (3 sztuki, zgranie calej na Epsona trwa niecale 7 minut).

Vitez, on chodzi na HDD 2,5 czy 1,8 cala?
            Epson America, Inc. Official Site. Product information, drivers, support, and online shopping for Epson products including inkjet printers, ink, paper, projectors, scanners, wearables, smart glasses, POS, robotics, and factory automation.

2.5" 40GB hard drive (36.5GB FAT32 available for storage)

Da się do niego podłączyć coś z zewnątrz? nagrywa audio?
            Da sie jego podlaczyc do czegos na zewnatrz (TV out i gniazdo sluchawkowe ma). Nie nagrywa audio. to jest Multimedia Viewer (mp3, wav, mov, avi, jpg, tixx, raw) a nie Recorder ... wiem... moglby jeszcze jako dyktafon sluzyc, nagrywac filmiki i robic zdjecia - z 40GB pojemnoscia to dopiero byloby cudo ... no i jako palmtop i telefon komorkowy tez moglby sluzyc co tam szkodzi

fajnie byłoby mieć coś tak wszechstronnego, ale przy ograniczonych środkach chyba wolę lepsze szkło kupić...
            Mnie najbardziej zachecilo to zdanie:

" I was able to copy thirteen 1GB cards to the P2000 before the low battery warning light came on. "

Z : http://www.luminous-landscape.com/re...s/P-2000.shtml

I potwierdze - bateria trzyma bardzo dlugo,szczegolnie przy zgrywaniu zdjec (ogladanie ich, odtwarzanie muzyki zzera bardziej prad niz zgrywanie z karty) choc i tak na wszelki wypadek dokupilem zapasowe 8)

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez Vitez
              Da sie jego podlaczyc do czegos na zewnatrz (TV out i gniazdo sluchawkowe ma). Nie nagrywa audio. to jest Multimedia Viewer (mp3, wav, mov, avi, jpg, tixx, raw) a nie Recorder ... wiem... moglby jeszcze jako dyktafon sluzyc, nagrywac filmiki i robic zdjecia - z 40GB pojemnoscia to dopiero byloby cudo ... no i jako palmtop i telefon komorkowy tez moglby sluzyc co tam szkodzi
              powiem tyle, od urządzenia tego rodzaju za 500 euro oczekuję absolutnie pełnej wszechstronności

konkurencja jak widać daje więcej...

chyba jednak kupię coś za 50 euro, za dużo mam ostatnio wydatków...

A w nawiązaniu do Muflona, jeden z testów speedera NEXTOCF
              Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez Tytus
                A w nawiązaniu do Muflona, jeden z testów speedera NEXTOCF
                http://printerboyweb.net/reviews/NEXTOCF/index.php
                Nieźle nieźle.. w porywach do 10MB/s i 25GB autonomii Ale to wszystko są warunki domowe, "syntetyczne" i mierzone jeden za drugim. Mi sie już zdarzało, że PD7X w warunkach "bojowych" (zimno/ciepło) na jednym komplecie baterii zgrywał 1/3 tego, co wyciskałem w testach. Także sorry, ale wymaganie zostaje: mają być baterie AA :-D
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Auwo
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 928

Zamieszczone przez Tytus
                  jest w tej samej cenie, a jest już prawdziwym tankiem a nie pudełkiem na HDD z zasilaniem...

jakby jeszcze miał wejście na zewnętrzne czytniki byłby super...
                  Przecież Apacer ma wejście miniUSB - podłączasz bez problemu czytnik.

Komentarz

• Tytus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez muflon
                    Nieźle nieźle.. w porywach do 10MB/s i 25GB autonomii Ale to wszystko są warunki domowe, "syntetyczne" i mierzone jeden za drugim. Mi sie już zdarzało, że PD7X w warunkach "bojowych" (zimno/ciepło) na jednym komplecie baterii zgrywał 1/3 tego, co wyciskałem w testach. Także sorry, ale wymaganie zostaje: mają być baterie AA :-D
                    a ja boję sie tych klapek, widziałem to na jakiejś stronie w powiększeniu i nie wyglądają solidnie...

kurcze, że nie zrobią czegoś raz a dobrze...mniej wodotrysków a więcej staranności...
                    20Dset
                    maj łeb...

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez Auwo
                      Przecież Apacer ma wejście miniUSB - podłączasz bez problemu czytnik.
                      bo inaczej do "niczego" by sie nie nadawał

do niego sie skłaniam, ponieważ chcę czegoś szybkiego a niedrogiego, co eliminuje wszystkie "tanki" w cenie do 300zł poprzestanę na Apacerze z czytnikiem, 5mb/s powinienem wyciągnąć w ten sposób...
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• Tomasz1972
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3042

Właśnie dotarł do mnie I-TEC X'DRIVE II PLUS
                        40 GB pamięci
                        jest ok
                        kopiuje szybko ze wszystkich kart

ktoś ( nie chce mi się szukać napisał , że nie ma oprogramowania do win xp by formatować tanka w xp lub 2000 w fat .) takie oprogramowanie dołączone było do mojego :-) TANKA
                        POZDROWIONKA

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez Tomasz1972
                          Właśnie dotarł do mnie I-TEC X'DRIVE II PLUS
                          40 GB pamięci
                          jest ok
                          kopiuje szybko ze wszystkich kart

ktoś ( nie chce mi się szukać napisał , że nie ma oprogramowania do win xp by formatować tanka w xp lub 2000 w fat .) takie oprogramowanie dołączone było do mojego :-) TANKA
                          POZDROWIONKA
                          gdzie zamawiany i za ile?

ożył mi tank! chyba jednak coś niekontaktowało, ale nie będę się z nim męczył, sprzedaję na allegro za symboliczne 100zl, niech się elektronicy amatorzy bawią...
                          Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

• Tomasz1972
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3042

I-TEC X'DRIVE II PLUS 40GB kosztuje 600 zł

Jest to mój pierwszy tank , więc jak potestuję to coś o nim napiszę.
                            na razie mogę napisać że wizualnie identyczny z VP2160 , wyświetlacz mono, wielkość 8, 11.5 ,2 cm , dwa przyciski jednen do włączenia , drugi do kopiowania ,wejścia wszystkich popularnych kart pamięci .
                            W zestawie instrukcja skrócona ( pełna w pdf na cd) , ładowarka , kabel usb, futerał ( kaburka) ,oprogramowanie: sterowniki pod win98 , oraz program do formatowania dla win 2000/xp .

Komentarz

• Tytus
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1358

Zamieszczone przez Tomasz1972
                              I-TEC X'DRIVE II PLUS 40GB kosztuje 600 zł

Jest to mój pierwszy tank , więc jak potestuję to coś o nim napiszę.
                              na razie mogę napisać że wizualnie identyczny z VP2160 , wyświetlacz mono, wielkość 8, 11.5 ,2 cm , dwa przyciski jednen do włączenia , drugi do kopiowania ,wejścia wszystkich popularnych kart pamięci .
                              W zestawie instrukcja skrócona ( pełna w pdf na cd) , ładowarka , kabel usb, futerał ( kaburka) ,oprogramowanie: sterowniki pod win98 , oraz program do formatowania dla win 2000/xp .
                              sprawdź przede wszystkim prędkośc zrzutu i żywotność baterii

jest dostęp do baterii z zewnątrz?
                              20Dset
                              maj łeb...

Komentarz

• Tomasz1972
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3042

właśnie mam przygotowaną CF 2 GB 80x , jest pełniutka :-)
                                jak tylko się tank naładuje będę mierzył czas .
                                bateria jest w środku zakręcona na cztery malutkie wkręty ( pewnie dlatego w zestawie są dwa zapasowe )

kopiowanie 2GB danych ( rawy , jpegi , pliki tekstowe ) z CF zajęło aż 18 minut . Kopiowanie do kompa tej samej karty za pomocą czytnika ALL in ONE usb2 zajęło 16 minut.

Kopiowanie 247MB danych ( rawy ) z tej samej karty 2min15s.
                                Ostatnio edytowany przez Tomasz1972; 1716.

Komentarz

Pracuję...