X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Jarek, a nie lepiej kupic np 2 x 2GB bo jak sie cos stanie z karta (lub sie zgubi)to traci sie polowe zdjec a nie wszystkie?... moze bedzie to bezpiecznisze.
    Instagram

Komentarz

• grafo
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 17

faktycznie CF strasznie osattnio stanialy, az sie milo robi jak przegladam allegro i widze sandiski extreme III 2GB za 499 zl albo 1 GB za 319
      grzegorzdabek.pl
      facebook.com/dabekphoto

Komentarz

• oskarkowy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2513

To jest dla mnie główny aspekt przeciw, choć przyznaję, że problem znam tylko ze słyszenia.

Nigdy jeszcze nie utraciłem z kart ani jednego pliku i nie zamierzam (puk, puk). Chodzi mi jednak o wygodę używania. Na 2gb wchodzi mi najczęściej około 90-100 zdjęć (robię +.jpg, żeby szybciej przejrzeć i wybrać). Czyli w trakcie ceremonii muszę 2-3x zmienić kartę.

Wolę czatować na jakieś niepowtarzalne ujęcia, niż tracić czas na dłubanie w dziurkach.

Takim ideałem byłaby dla mnie na chwilę obecną 8gb x133, wtedy mógłbym tylko myśleć o szkłach, świetle i kiedy wleźć na ołtaż, żeby ksiądz nie zauważył
        No, albo jakieś bezprzewodowe rozwiązanie, tylko u canona kosztuje to masę kasy..
        Jarek

Komentarz

• Pikczer
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2578

Zamieszczone przez borkomar
          Kupiles na allegro??Jak z szybkoscia??Porownywalna do Kingstona EP i Sandiska Ultra II??Mozesz jakis namiar zapodac??W tej cenie chetnie kupie dobra karte 2GB
          Tak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
          Uwazam, ze warto za te pieniace kupic Hitachi 2GB.
          Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac

Komentarz

• oskarkowy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2513

Zamieszczone przez Pikczer
            Tak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
            Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac
            Czyli nie CF a CFII. Różnica jest taka, że tej drugiej nie ponosisz sobie w kieszeni.. Przynajmniej jeśli chcesz jej dalej używać.
            Niestety prawdopodobieństwo uszkodzenia CFII jest zbyt duże, żebym się na nią zdecydował.
            5gb nie zawsze działa z konkretnymi aparatami, a 6gb ma sens jedynie wtedy, gdy nigdy nie będziesz jej wyjmował z aparatu.
            Jarek

Komentarz

• Jurek Plieth
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2087

Zamieszczone przez oskarkowy
              To jest dla mnie główny aspekt przeciw, choć przyznaję, że problem znam tylko ze słyszenia.
              Nigdy jeszcze nie utraciłem z kart ani jednego pliku i nie zamierzam...
              Nie chodzi tylko o utratę danych w efekcie uszkodzenia karty, ale najnormalniejszego jej zgubienia, kradzieży, czy utraty w inny sposób! Dla przykładu. Czytałem ostatnio, że jakiś fotoreporter został zatrzymany przez wartowników w czasie fotografowania tego ośrodka wywiadu, gdzie rzekomo mieli być przetrzymywani terroryści Alkaidy. Przesłuchujący go oficer skasował mu całą kartę CF w aparacie, ale formalnej rewizji nie było i innych kart (jeśli takowe były) nie ruszano.
              http://plieth.com

Komentarz

• borkomar
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1083

Nie kupiels jej na allegro??Jesli nie to gdzie - jesli mozna spytac ofkors
                5D +

Komentarz

• Pikczer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2578

Zamieszczone przez borkomar
                  Nie kupiels jej na allegro??Jesli nie to gdzie - jesli mozna spytac ofkors
                  Kupilem na Allegro, tylko juz takiej potem nie sledzilem (i nie widzialem)

Komentarz

• Pikczer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2578

Zamieszczone przez oskarkowy
                    Czyli nie CF a CFII. Różnica jest taka, że tej drugiej nie ponosisz sobie w kieszeni..
                    Przepraszam, ale nie rozumiem

Komentarz

• KMV10
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2320

Przepraszam, ale nie rozumiem
                      Wydaje mi się, że koledzy w swoisty sposób piszą o CF oraz o Microdrive'ach, które jako posiadające elementy mechaniczne są mniej trwałe...

Komentarz

• Pikczer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2578

Zamieszczone przez KMV10
                        Wydaje mi się, że koledzy w swoisty sposób piszą o CF oraz o Microdrive'ach, które jako posiadające elementy mechaniczne są mniej trwałe...
                        Ale Ci koledzy nie wyobrazaja sobie, ze zanim zdazy pasc, to juz beda zmieniac na 50GB :wink:

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

Tu nie chodzi o pad mechaniczny ze starosci a o pad "ups, upadlo, mozna w smietnik"...
                          ...

Komentarz

• KMV10
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2320

Ale Ci koledzy nie wyobrazaja sobie, ze zanim zdazy pasc, to juz beda zmieniac na 50GB :wink:
                            Całkiem możliwe, przecież właśnie tak było z dyskami twardymi, ja jeszcze gdzieś mam działającego Caviara 1,2GB, a założe się że znajdą się i tacy, którzy mają jakieś kilkuset megabajtowe dyski jeszcze i to działa

Komentarz

• KMV10
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2320

Zamieszczone przez KuchateK
                              Tu nie chodzi o pad mechaniczny ze starosci a o pad "ups, upadlo, mozna w smietnik"...
                              W tej konkurencji to microdrive'y mają pierwsze miejsce, nieprawdaż?

Komentarz

• Jac
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 4813

Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
                                mnie do tego nie mieszaj u ciebie w aparacie chodzila OK, ale testem byl tego nie nazwal...
                                Ale jesli to MicroDrive, to chmm chyba bym nie kupil... dysk to dysk a karta to karta...
                                Instagram

Komentarz

Pracuję...