Jarek, a nie lepiej kupic np 2 x 2GB bo jak sie cos stanie z karta (lub sie zgubi)to traci sie polowe zdjec a nie wszystkie?... moze bedzie to bezpiecznisze.
X
-
-
faktycznie CF strasznie osattnio stanialy, az sie milo robi jak przegladam allegro i widze sandiski extreme III 2GB za 499 zl albo 1 GB za 319
Komentarz
-
To jest dla mnie główny aspekt przeciw, choć przyznaję, że problem znam tylko ze słyszenia.
Nigdy jeszcze nie utraciłem z kart ani jednego pliku i nie zamierzam (puk, puk). Chodzi mi jednak o wygodę używania. Na 2gb wchodzi mi najczęściej około 90-100 zdjęć (robię +.jpg, żeby szybciej przejrzeć i wybrać). Czyli w trakcie ceremonii muszę 2-3x zmienić kartę.
Wolę czatować na jakieś niepowtarzalne ujęcia, niż tracić czas na dłubanie w dziurkach.
Takim ideałem byłaby dla mnie na chwilę obecną 8gb x133, wtedy mógłbym tylko myśleć o szkłach, świetle i kiedy wleźć na ołtaż, żeby ksiądz nie zauważył
No, albo jakieś bezprzewodowe rozwiązanie, tylko u canona kosztuje to masę kasy..JarekKomentarz
-
Tak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.Zamieszczone przez borkomarKupiles na allegro??Jak z szybkoscia??Porownywalna do Kingstona EP i Sandiska Ultra II??Mozesz jakis namiar zapodac??W tej cenie chetnie kupie dobra karte 2GB
Uwazam, ze warto za te pieniace kupic Hitachi 2GB.
Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowacKomentarz
-
Czyli nie CF a CFII. Różnica jest taka, że tej drugiej nie ponosisz sobie w kieszeni.. Przynajmniej jeśli chcesz jej dalej używać.Zamieszczone przez PikczerTak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac
Niestety prawdopodobieństwo uszkodzenia CFII jest zbyt duże, żebym się na nią zdecydował.
5gb nie zawsze działa z konkretnymi aparatami, a 6gb ma sens jedynie wtedy, gdy nigdy nie będziesz jej wyjmował z aparatu.JarekKomentarz
-
Nie chodzi tylko o utratę danych w efekcie uszkodzenia karty, ale najnormalniejszego jej zgubienia, kradzieży, czy utraty w inny sposób! Dla przykładu. Czytałem ostatnio, że jakiś fotoreporter został zatrzymany przez wartowników w czasie fotografowania tego ośrodka wywiadu, gdzie rzekomo mieli być przetrzymywani terroryści Alkaidy. Przesłuchujący go oficer skasował mu całą kartę CF w aparacie, ale formalnej rewizji nie było i innych kart (jeśli takowe były) nie ruszano.Zamieszczone przez oskarkowyTo jest dla mnie główny aspekt przeciw, choć przyznaję, że problem znam tylko ze słyszenia.
Nigdy jeszcze nie utraciłem z kart ani jednego pliku i nie zamierzam...Komentarz
-
Nie kupiels jej na allegro??Jesli nie to gdzie - jesli mozna spytac ofkorsZamieszczone przez PikczerTak jak pisalem - ani ja ani kumpel nie widzimy roznicy szybkosci dzialania z SunDiskiem Ultra II 1GB. Jac tez testowal ta karte i ocenil ja pozytywnie.
Na Allegro juz 2 GB nie spotkalem. Sa 5 i jeszcze jakies - ale tez w dobrej cenie - trzeba polowac
5D +Komentarz
-
Kupilem na Allegro, tylko juz takiej potem nie sledzilem (i nie widzialem)Zamieszczone przez borkomarNie kupiels jej na allegro??Jesli nie to gdzie - jesli mozna spytac ofkors

Komentarz
-
Przepraszam, ale nie rozumiemZamieszczone przez oskarkowyCzyli nie CF a CFII. Różnica jest taka, że tej drugiej nie ponosisz sobie w kieszeni..
Komentarz
-
Komentarz
-
Ale Ci koledzy nie wyobrazaja sobie, ze zanim zdazy pasc, to juz beda zmieniac na 50GB :wink:Zamieszczone przez KMV10Wydaje mi się, że koledzy w swoisty sposób piszą o CF oraz o Microdrive'ach, które jako posiadające elementy mechaniczne są mniej trwałe...Komentarz
-
Komentarz
-
Całkiem możliwe, przecież właśnie tak było z dyskami twardymi, ja jeszcze gdzieś mam działającego Caviara 1,2GB, a założe się że znajdą się i tacy, którzy mają jakieś kilkuset megabajtowe dyski jeszcze i to działaZamieszczone przez PikczerAle Ci koledzy nie wyobrazaja sobie, ze zanim zdazy pasc, to juz beda zmieniac na 50GB :wink:
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz