X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KLOSZ
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 37

TC Kenko x1,4 Pro

Witam,
    chcialem kupic telekonwerter Kenko x1,4 Pro o ktorym pisza uzytkownicy tego forum w kilku watkach. Szukam, szukam i nic nie znajduje... Czy ktos to w Polsce sprzedaje? Czy moze juz wyszlo z produkcji i nie ma co szukac nowego.
    Znalazlem jeszcze cos takiego:
    link, ale nie wiem jak sie ma ten Kenko x1,5 do opisywanego w wielu watkach x1,4Pro. Napiszcie drodzy Forumowicze jak ten temat ugryźć. Chce wykorzystywac ten konwerter ze szklem 100-400 L USM IS - czytalem, ze przy tym wlasnie konwerterze uzyskuje sie jeszcze akceptowalna prace autofocusa, a na tym mi zalezy.
    Podpowiedzcie gdzie kupic i ew. co kupic jesli nie znajde tego Kenko x1,4Pro.

Strasznie jestem zagubiony w tym temacie a wyjazd na "polowanie" na ptaszki sie zbliza..., a tu nie ma czym...

Pozdrawiam

KLOSZ
    Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....
  • Krzyg
    • 2005
    • 9

Poszukaj tu:http://www.pstryk.com.pl/szukaj.php?...3&vid%5B%5D=24
    Canon 40D, kilka szkieł

Komentarz

• pawelloon
      Bywalec
      • 2005
      • 128

także przymierzam się do TC 1.4x i wybrałem Kenko nowej wersji DG. W Polsce można ten TC kupić ze strony www.magma.pl. Ma on podniesioną rozdzielczość do 120 l/mm w stosunku do jego poprzedniej wersji.Kolor do wyboru: biały lub czarny. Bardzo chwalony przez uzytkujących go forumowiczów niemieckiego dslr-forum.Pozdr

Komentarz

• MARANTZ
        Uzależniony
        • 2005
        • 928

Podpinałem Kenko 1.5 pod 100-400. AF chodzi i zatwierdza. IS też działa. Zdjęć nie robiłem bo fachowcy profi z góry uprzedzili mnie do jakości optycznej tej wersji. Jutro podpinam nową wersję 1.4 DG. Jeżeli wszystko będzie ok. (musi działać IS, ciekawe co z AF bez zaklejanych styków) to kupię. Cena 850 zł. Opiszę pierwsze wrażenia jak tylko będę miał czas porobić dobre foty.
        FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• KLOSZ
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 37

Witam,
          rozumiem, ze bedziesz testowal TEN konwerter, tak?
          Bardzo chetnie przeczytam wyniki testow.
          Czekam niecierpliwie.
          Pozdrawiam

KLOSZ
          Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....

Komentarz

• Nemeo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1757

Witam,
            rozumiem, ze bedziesz testowal TEN konwerter, tak?
            Bardzo chetnie przeczytam wyniki testow.
            Czekam niecierpliwie.
            Pozdrawiam
            Też czekam niecierpliwie jak on się sprawuje z 100-400 L, głównie chodzi mi o pracę AF.

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez MARANTZ
              Cena 850 zł. Opiszę pierwsze wrażenia jak tylko będę miał czas porobić dobre foty.
              gdzie za taką cenę?
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez pawelloon
                Kolor do wyboru: biały lub czarny.
                tam jest napisane
                Wcześniejsza wersja analogowa była biała, teraz cyfrowa jest czarna. Nie mamy informacji czy kolor jest do wyboru. Termin realizacji zamówień od 2 do 7 dni.

Zamieszczone przez Nemeo
                Też czekam niecierpliwie jak on się sprawuje z 100-400 L, głównie chodzi mi o pracę AF.
                mam nadzieję, że z 70-300 będzie podobnie...
                Ostatnio edytowany przez Tytus; 289.
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• Nemeo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1757

Wcześniejsza wersja analogowa była biała, teraz cyfrowa jest czarna.
                  Też tak słyszałem, dlatego trochę dziwi mnie ten wybór koloru.

Komentarz

• Tytus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez Nemeo
                    Też tak słyszałem, dlatego trochę dziwi mnie ten wybór koloru.
                    a mnie cieszy
                    20Dset
                    maj łeb...

Komentarz

• tdfoto
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 292

jedyny oficjalny dystrybutor na Polske.

mam ten 1,4 DG black i razem z 70-200/4 pracuja znakomicie.

Zamieszczone przez KLOSZ
                      Witam,
                      chcialem kupic telekonwerter Kenko x1,4 Pro o ktorym pisza uzytkownicy tego forum w kilku watkach. Szukam, szukam i nic nie znajduje... Czy ktos to w Polsce sprzedaje? Czy moze juz wyszlo z produkcji i nie ma co szukac nowego.
                      Znalazlem jeszcze cos takiego:
                      link, ale nie wiem jak sie ma ten Kenko x1,5 do opisywanego w wielu watkach x1,4Pro. Napiszcie drodzy Forumowicze jak ten temat ugryźć. Chce wykorzystywac ten konwerter ze szklem 100-400 L USM IS - czytalem, ze przy tym wlasnie konwerterze uzyskuje sie jeszcze akceptowalna prace autofocusa, a na tym mi zalezy.
                      Podpowiedzcie gdzie kupic i ew. co kupic jesli nie znajde tego Kenko x1,4Pro.

Strasznie jestem zagubiony w tym temacie a wyjazd na "polowanie" na ptaszki sie zbliza..., a tu nie ma czym...

Pozdrawiam

KLOSZ
                      Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
                      Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Komentarz

• ripek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1486

tdf - mozesz wrzucic gdzies porownanie jakosci z / bez tego 1.4 ?
                        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez tdf
                          www.migomex.com.pl

jedyny oficjalny dystrybutor na Polske.

mam ten 1,4 DG black i razem z 70-200/4 pracuja znakomicie.
                          ale tam jest tylko wersja 1,5x
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

• ripek
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1486

i 3.0x (swoją drogą ciekawe jak wplywa na jakość)
                            Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• MARANTZ
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 928

Mam najnowszą wersję tego TC 1.4. Jest czarny. Starsze wersje były białe. Facet nic nie słyszał o możliwości wyboru koloru. Ja wolę czarną Pełna nazwa Kenko for Digital conversion lens 1.4x TELEPLUS PRO 300 DG. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Tak na oko nie widac spadku jakości. IS działa. AF nie. Przy maksymalnym zoomie od razu pokazuje przysłonę f/8. Ten tańszy i gorszy 1.5 pokazywał f/5.6. Więc styki trzeba będzie zaklejać. Ktoś ma linka do tej fotki na której pokazano które to styki były? Widziałem gdzieś i nie mogę odszukać. Testów dzisiaj nie będzie. Za późno i za ciemno. Jak zrobię to takie prawdziwe, ze statywu, z wężykiem i podniesionym lustrem. Niech mi tylko ktoś napisze jak tutaj się wkłada zdjęcia. Jeszcze jedno, ja kupiłem ostatni egzemplarz jaki mieli w hurtowni, ale można zamówić kolejne. Facet jest z allegro ale ma też sklep, bierze tego dużo i ma dzięki temu duże upusty. Spyla też filtry. Kupowałem Hoye UV Super HMC na 77mm za 135 zł. To chyba tanio. Polecam bo to pewny kontakt. Ja mieszkam w Łodzi i odbieram osobiście, ale spokojnie możecie filtry u niego kupować. Jego ksywa w allegro to kubisek.
                              FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

Pracuję...