IS działa. AF nie.
X
-
-
Pewnie że sprawdzę. Ale nie wiem które to styki. Z całą pewnością zrobię test taki na serio. Ale naprawdę nie dzisiaj, może jutro, albo w piątek. Na lotnisku jest co focić. Tylko proszę o jedno. Czy ktoś wie które to były styki? Pamiętam, że chodziło o trzy z brzegu. Nie pamiętam tylko z której strony (lewa czy prawa, od obiektywu czy body).FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
-
Nemeo, uszy do góry
AF chodzi jak burza w zakresie od 1.8. Jak jest przy zakresie ograniczonym sprawdzę jutro. Oczywiście ostrzyłem na coś jasnego, ale potem zaryzykowałem i .... działa też w cieniach !! Pokój oświetlony dwoma lampkami, bez górnego oświetlenia. Przysłone pokazuje tak jakby nie było TC, czyli po prostu została ominięta elekronika Kenko. IS cały czas działa. Jeżeli optyka będzie taka jak o niej słyszałem to mogę powiedzieć tylko jedno - KUPUJCIE.
P.S. Dzięki za linka Nemeo.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Super.Nemeo, uszy do góry AF chodzi jak burza w zakresie od 1.8. Jak jest przy zakresie ograniczonym sprawdzę jutro. Oczywiście ostrzyłem na coś jasnego, ale potem zaryzykowałem i .... działa też w cieniach !! Pokój oświetlony dwoma lampkami, bez górnego oświetlenia. Przysłone pokazuje tak jakby nie było TC, czyli po prostu została ominięta elekronika Kenko. IS cały czas działa. Jeżeli optyka będzie taka jak o niej słyszałem to mogę powiedzieć tylko jedno - KUPUJCIE.
P.S. Dzięki za linka Nemeo.
, chyba się szykuje kolejny zakup.
Komentarz
-
to chyba też się na ten wynalazek zapisze - tym bardziej że wybieram sie do Łodzi na Foto Video to odbiore osobiscie- tylko napisz za ile go kupiłeś Chyba tę Hoyę do 100-400 też łyknę (u kubiska ja widziałem za 115 zł - ale konwertera w ofercie nie ma - jest tylko tem 1,5 i 2x Cczy pierścienie pośrednie Kenko za 600 zł do Canona to dobra cena ?Ostatnio edytowany przez Broncobilly; 2782.Komentarz
-
Napisz za ile tego Kenko kupiles, to da nam pelny obrac calosci ;-) . Tez jestem z Lodzi takze chetnie skorzystam z tego kontaktu.Zamieszczone przez MARANTZMam najnowszą wersję tego TC 1.4. Jest czarny. Starsze wersje były białe. Facet nic nie słyszał o możliwości wyboru koloru. Ja wolę czarną
Pełna nazwa Kenko for Digital conversion lens 1.4x TELEPLUS PRO 300 DG. (...) Facet jest z allegro ale ma też sklep, bierze tego dużo i ma dzięki temu duże upusty. Spyla też filtry. Kupowałem Hoye UV Super HMC na 77mm za 135 zł. To chyba tanio. (...) Jego ksywa w allegro to kubisek.
Pozdrawiam
KLOSZAparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....Komentarz
-
Troche ciemno juz dzisiaj ,,,,,, poszukam fotek z teatru ...Zamieszczone przez ripektdf - mozesz wrzucic gdzies porownanie jakosci z / bez tego 1.4 ?
BTW... ni erozumiem kogos kto pisze AF nie dziala ...??
Moje obiektyw ... najciemniejszy to 4,0 wiec dziala .. no i mam jeszcze EOS3..
z nim dziala wszystko !!!!Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Komentarz
-
Kubisek za 115 zł ma UV HMC. Super HMC kosztuje 135 zł. TC 1.4 kosztował mnie 850 zł. W ofercie tego nie ma. Po prostu odbierając filtr spytałem o ten model Kenko i.... po kilku dniach miałem.
Pierścienie Kenko do Canona można kupić troszkę taniej. Niewiele, ale można.
tdf, nie rozumiesz jak AF może nie działać? Widać jasne szkła Ciebie nie oświeciły w tym względzie. Niestety Canon lepszego "długiego" zoomu nie ma, a ten który jest AF z TC ma "normalnie" zablokowany.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Mam od niedawna własnie TC Kenko 1,4 Teleplus DG - ten nowy czarny.
Dziś korzystając ze slonecznej pogody postanowiłem go wypróbować.Używałem go z 400/5,6 canona i powiem Wam, że jestem zaskoczony jakością zdjęć.Przy dobrym świetle prawie nie widać różnicy czy zdjęcie jest z TC czy też bez.Ostrość,kontrast na bardzo dobrym poziomie.
AF wprawdzie nie jest tak czuły jak bez TC ale jest naprawdę przyzwoicie.
Bokeh się mi tylko nie podoba ale jak wiadomo to jest subiektywna sprawa
Jakiś taki twardy się zrobił 
Jak ktoś ma ochotę zobaczyć moge zarzucić przykładową fotke.Komentarz
-
-
Też porobiłem dzisiaj kilka fot z tym TC. Ja widzę jednak pewien spadek jakości. Jest gorsza ostrość i szczegółowość. Trzeba bardziej kontrastowo łapać AF. Zaraz coś obrobię, tylko jak to tutaj wkleić...FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Nie jestem dzieckiem internetu, nie znam angielskiego, nie wiem nawet jak wkleić tutaj coś takiego jak cytat. Normalnie koszmar. Wolę po prostu robić zdjęcia. Sorry.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Komentarz

Komentarz