X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • M@riusz
    Początki nałogu
    • 2006
    • 348

Miałem okazję trzymać zamiennik BG-E2 w ręku (w Foto-Tip). Pomny opinii na forum - próbowałem odginać, skręcać i robić inne tego typy "symulacje". Grip w zasadzie nie poddawał się (niestety nie miałem przy sobie aparatu, żeby spróbować, jak to będzie wyglądało praktycznie).
    Z jednej strony czytam posty zadowolonych użytkowników (w 90% użytkownicy BG-E3) i opinie niezadowolonych użytkowników (większość użytkowników BG-E2). Mam wrażenie, że podstawowym problmem jest waga aparatu (350d i 400d są ewidentnie lżejsze od 20d i 30d). Pradopodobnie oba BG są robione z tego samego materiału i w/g tego samego wzorca wytrzymałości do puszek o różniej wadze. Pewnie stąd problemy w użytkowaniu z 20d i 30d i kłopoty z przerwami zasilania. Oczywiście mogę się mylić...
    Może jednak sa zadowoleni użytkownicy zamiennika BG-E2

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Niedzwiedz
      Uzależniony
      • 2004
      • 578

uzywam zamiennika do 5d , wiem wiem trudno to zrozumiec ale moglem czekac na orginal z pol roku lub kupic do czasu zakupu orginalu zamiennik . Warcajac do tematu tak grip sie rozalaczal i wylaczal zasilanie ale poradzilem sobie z tym modyfikacja gripa (obecnie dzial bdb az zastanawiam sie czy kupowac orginal) modyfikacje polegaly na spasowaniu gripa pod puszke (pilniczek) sklejeniu wszyskich srub , przerw i luzow w konstrukcji kropelka i oklejenie tasma wkladu gripa co wchodzi zamiast baterii, gwarancja mnie nie kreci na to ale zmiany sa skuteczne i dziala to dobrze wiec polecam go zepsuc po swojemu acha zrobilem juz nim okolo 2500 zdjec w deszczu miedzyinnymi
      www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
      www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• mkwiek
        Uzależniony
        • 2006
        • 862

Niedźwiedź, widzę, że wróciłeś w swoje korzenie - zero zoomow
        I am FX

Komentarz

• Niedzwiedz
          Uzależniony
          • 2004
          • 578

tak wkoncu mi sie udalo choc kreci mnie 16-35 ale spokojnie ejszcze podumam nad tym hehe . generalnie moge powiedziec ze 35 f2 jest niedoceniane a 20 takze jest niczego sobie szklem i PRACUJE Z CYFRA BDB ale to temat na inny watek masz gg to pisz do mnie

Komentarz

• M@riusz
            Początki nałogu
            • 2006
            • 348

Zamieszczone przez Niedzwiedz
            poradzilem sobie z tym modyfikacja gripa (obecnie dzial bdb az zastanawiam sie czy kupowac orginal) (...ciach by M@riusz...) acha zrobilem juz nim okolo 2500 zdjec w deszczu miedzyinnymi
            Czyli da się nad tym zapanowac...
            modyfikacje polegaly na spasowaniu gripa pod puszke (pilniczek) sklejeniu wszyskich srub , przerw i luzow w konstrukcji kropelka i oklejenie tasma wkladu gripa co wchodzi zamiast baterii, gwarancja mnie nie kreci na to ale zmiany sa skuteczne i dziala to dobrze wiec polecam go zepsuc po swojemu
            Wynika z tego, że warto się jednak zastanowic nad zamiennikiem Delty. Możesz napisac co "potraktowałeś" pilniczkiem ?

M@riusz
            Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

A najlepiej napisz to w T&T pod nowym numerem i dodaj zdjęcia
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• M@riusz
                Początki nałogu
                • 2006
                • 348

Zamieszczone przez Kubaman
                A najlepiej napisz to w T&T pod nowym numerem i dodaj zdjęcia
                Czemu nie
                Zawsze to jakieś nowe doświadczenie ;-)
                A w sumie posiadaczom zamienników Delty może by bardzo przydatne. Popieram

M@riusz

Komentarz

• Sibil
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 183

Popieram poprzedników Grip bardzo by mi się przydał, a niestety na oryginał nie za bardzo mogę sobie obecnie pozwolić ...

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• Niedzwiedz
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 578

och nie dochodzil mi dokladnie grup do puszki, rozkrecilem blach wyjale kolka ze sruba i styklaem do body tam gdzie nie pasowla pilowalem , potem skrecilem calego gripa i na wszyskich laczonych elementach srubkami dalem kropelke (wiem wiem straszna sprawa ale jak mowilem jak sie zepsuje to go wyrzuce) potem blaski od zasilania odchodzily, oblepilem strone koncuwki gripa i prowadnice tasma izolacyjna kilka warstw ot cala technika

Komentarz

• dj_zibi
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 541

Niedzwiedz widze że 2 rzeczy nas łączą Fotografia i motocykle. 8)

Sorki za Oftopic.
                      Moja strona

Komentarz

• Niedzwiedz
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 578

motocykle i fotografia to jest to

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

motocykle i fotografia to jest to
                          no to jest nas trzech...

Komentarz

• dj_zibi
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 541

Może jakis specjalny temat dla nas, albo dział
                            Moja strona

Komentarz

• Niedzwiedz
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 578

stworzylem nowy watek w hydeparku

Komentarz

• M@riusz
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 348

och nie dochodzil mi dokladnie grup do puszki, rozkrecilem blach wyjale kolka ze sruba i styklaem do body tam gdzie nie pasowla pilowalem , potem skrecilem calego gripa i na wszyskich laczonych elementach srubkami dalem kropelke (wiem wiem straszna sprawa ale jak mowilem jak sie zepsuje to go wyrzuce) potem blaski od zasilania odchodzily, oblepilem strone koncuwki gripa i prowadnice tasma izolacyjna kilka warstw ot cala technika
                                Wracając do tematu zamiennika Delty - czy są wśród użytkowników forum zadowoleni z zamienników Delty lub Hahnel'a ?

Swego czasu na forum było sporo postów uzytkowników niezadowolonych oraz takich, którzy oceniali zamienniki 50/50. Było też sporo osób przymierzających się mimo tego do zakupu zamiennika. Jak to wygląda z perspektywy czasu ?

M@riusz

Komentarz

Pracuję...