X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noname
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 16

35 1.4 L sample

Witam
    Niedawno nabyłem to szkło i podrzucam 3 sample. Po poszukiwaniach na forum fot przed zakupem postanowiłem pomóc w wyborze niezdecydowanym. Szkło cholernie drogie ale zdecydowanie warte swojej ceny. Foty z 5d, ISO 200, programowe wyostrzanie na 3 (w aparacie), bez żadnej ingerencji PS. Bezpośredni zrzut. Nie wiem jak Wam, ale dla mnie wygląda świetnie.
    Pierwsza fota przy f1.6:

Druga f2.8 (w/g mnie żyleta zaczyna się właśnie od tej wartości):

Trzecia przy dziurze 4:

Niestety umknęła mi gdzieś fota przy f1.4.
    Do tego szkiełko bardzo plastyczne.
    Dla zainteresowanych mogę też wrzucić sample z 30d.
    pozdrawiam
  • TOPOL
    Początki nałogu
    • 2004
    • 321

Wszystko super, ale wrzuć foty na inny serwer bo limity przekroczone :-(
    http://www.topol.pl

Komentarz

• Wini
      Początki nałogu
      • 2005
      • 460

Zamieszczone przez noname
      Nie wiem jak Wam, ale dla mnie wygląda świetnie.
      O rany, bokeh jak w 135/2
      Wini

Komentarz

• hofi66
        Początki nałogu
        • 2005
        • 290

Proponuję dać inne sample, bo to szkło na to zasługuje Mam je od ponad m-ca.

Może tu kilka pokazujących plastykę tego szkła

The safest and most inclusive global community of photography enthusiasts. The best place for inspiration, connection, and sharing!

This group is for users of what is arguably one of Canon's best primes: the 35mm f/1.4 L. If you use this lens we'd like to see what you've done with it. If you don't use this lens but are considering it, please feel free to join in the discussions to learn more about it. Please post no more than 2 images a day to keep the stream varied. Please consider tagging your images: "Canon EF 35mm f/1.4L USM" Tagged images: Canon EF 35mm f/1.4L USM Welcome.
        Ostatnio edytowany przez hofi66; 1178.
        Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Komentarz

• Bingant
          Uzależniony
          • 2006
          • 507

jeśli można w Twoim wątku, to tutaj jest tego więcej:
          6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• noname
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 16

To wyjątkowo dobrze szukałem sampli przed zakupem Rzeczywiście moje przykłady nie są szczególne Zrobione na szybko jeszcze ciepłym szkłem...

Komentarz

• Niedzwiedz
              Uzależniony
              • 2004
              • 578

fajne szklo ale wiele mniej nie ustepuje mu 35 f2 na 2,8 tez jest juz calkiem niezle a od 3,5 jakos roznic nie widac (chyba ze w cenie)
              www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
              www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• kjoanna
                Początki nałogu
                • 2006
                • 494

Zamieszczone przez Niedzwiedz
                (chyba ze w cenie)
                i wykonaniu

CB

Komentarz

• Tomasz1972
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3042

Wątek przeniosłem do "testów" by nie zniknął w gąszczu pytań "jaki obiektyw "

Nie tylko ostrość fotek się liczy , o czym niektórzy zapominają . Mam ostry od pełnej dziury 35/2 , jednak bokeh do najładniejszych nie należy . O jakości wykonania obiektywu nie wspominając

35/2 na f2

Komentarz

• Niedzwiedz
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 578

kjonna, jest na tyle dobrze zbudowany i ma szybki af ze w desczu nie ma obaw o niego , zle zbudowany jest 50 1,8 ,

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

kjonna, jest na tyle dobrze zbudowany i ma szybki af ze w desczu nie ma obaw o niego , zle zbudowany jest 50 1,8 ,
                      Daruj... nie lubie bronienia na sile wlasnego sprzetu. Juz wiele razy byly takie wojenki posiadaczy 50 1.8 z 50 1.4 . Przez chwile byla wojenka posiadaczy 85 1.8 z 85 1.2 a wy (a dokladnie ty Niedzwiedz) probujecie tu cos na sile udowadniac o 35 2.0 vs 35 1.4 L . Roznice sa i tyle. Nikogo na sile nie ma co przekonywac do danego sprzetu tylko dlatego ze samemu sie go posiada.

Komentarz

• kjoanna
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 494

kjonna, jest na tyle dobrze zbudowany i ma szybki af ze w desczu nie ma obaw o niego ,
                        Dobrze to on moze jest zbudowany w stosunku do swojej ceny...

CB

Komentarz

• zanussi
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1696

to zależy gdzie się leży... do street photo kupiłbym 35/2 za małe wymiary i niezłe ostrzenie... do lansu (i całej reszty fotek...) kupiłbym 35/1,4.... a co? lans niestety kosztuje ;-)
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

ja was przepraszam ale na tych stronach te zdjęcia z 35/1,4 wyglądają tak jakby ktoś nie umiał wogóle robić zdjęć.....
                          Ostatnio edytowany przez zanussi; 4505. Powód: Automerged Doublepost
                          Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Niedzwiedz
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 578

nie bronie wlasnego sprzetu ktory posiadam a wrecz przeciwnie potrafie obiektywnie go oceniac , 35 1,4 jest niezly w zakresach 1,4 -2,8 ale powyzej tego nie jest jakis super lepszy o ile jest niz 35 f2 , to po pierwsze po drugie mialem 35 1,4 i mam 35 f2 zdazylem sobie je poogladac porownac wg 35 f1,4 i 50 1,4 od f2 wiele sie nie roznia w ostrosci w kontrascie, i ostatnie to ze szklo ma USM nie zanczy ze jest juz precyzyjny i szybki AF 35 f2 jest szybszy niz 50 1,4 i wolniejszy niz 85 1,8 w ciemnosciach myli sie 50 1,4 35 f 2 nie a prawie wcale nie myl sie 85 1,8. jakos nie przekonuje mnie to ze jak na szkle napis L to zanczy ze jest juz hiper super dobrze , plynie do mnie 17-40 jak okaze sie o cien gorszy niz posiadany tamron 17-35 z przyjemnoscia pozbede sie tej eLki. I nielubie w ciemno wychwalac szkiel wole sprawdzic osobiscie ot chodzby 35 1,4 L to mydl na 1,4 w porownaniu z sigma 30 na 1,4 .

Komentarz

• c42
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 266

sporo zdjec 1,4. http://www.pbase.com/jccphoto/july

wszystko zalezy od pojemnosci portfela :-) ja wiedzac ze zwroci mi sie to szklo w jeden sezon kupilbym je :-)

Komentarz

Pracuję...