X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • yogilla
    • 2010
    • 2

OK- sprawę potwierdzenia i chipa mamy mniej więcej wyjaśnioną , a co z oprogramowaniem aparatu ,czy to by załatwiło problem ?

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7443

Zamieszczone przez yogilla
      OK- sprawę potwierdzenia i chipa mamy mniej więcej wyjaśnioną , a co z oprogramowaniem aparatu ,czy to by załatwiło problem ?
      Jakim oprogramowaniem i jaki problem ?
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Jarooo
        Coś już napisał
        • 2007
        • 84

A mam pytanie... Czy jest szansa na taki http://allegro.pl/samyang-85-mm-f1-4...338131004.html model tylko z mocowaniem Canona. W sumie to już jest rozwiązanie rewelacyjne (coś jak Zeiss ZE, tylko duuużo tańsze)...
        EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Zamieszczone przez Jarooo
          A mam pytanie... Czy jest szansa na taki http://allegro.pl/samyang-85-mm-f1-4...338131004.html model tylko z mocowaniem Canona. W sumie to już jest rozwiązanie rewelacyjne (coś jak Zeiss ZE, tylko duuużo tańsze)...
          Nie ma szans. Tylko domowa robótka z potwierdzeniem ostrości lub z adapterem lepiej wykonanym

Komentarz

• Jarooo
            Coś już napisał
            • 2007
            • 84

Wielka szkoda... Poczytałem ten wątek obejrzałem masę fotek i... mam dylemat jak wielu tutaj Canon 85 1.8, czy ten Samyang w Nikonie + przejściówka.
            Tak naprawdę to mam też ochotę na nowego długiego Tamiego z USD i VC, a budżet ograniczony... ech...
            EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7443

Akcja

Byłaby możliwa taka akcja, że dla użytkowników CB tenże obiektyw za ok 3650. Byłby ktoś chętny ?

Oczywiście z naszej dystrybucji, z fakturą.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Zamieszczone przez Cichy
              Byłaby możliwa taka akcja, że dla użytkowników CB tenże obiektyw za ok 3650. Byłby ktoś chętny ?

Oczywiście z naszej dystrybucji, z fakturą.
              Pomyłka, miało chodzić o Sigmę 85 1.4
              Ostatnio edytowany przez Cichy; 343. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

No, czuję, że jeszcze trochę tańszy może być no

Komentarz

• brzechwa99
                  • 2010
                  • 2

ten obiektyw jest rewelacyjny ale niestety chce go sprzedać. :/
                  manual w przypadku ciemnych imprez i robienia na szybko odpada
                  Canon 50D + EF-S 18-135 IS

Komentarz

• darecki111
                    • 2009
                    • 12

Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.

Komentarz

• karabud
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 139

Zamieszczone przez darecki111
                      Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.

taka decyzje musisz juz sam podjac i nikt za Ciebie nie zdecyduje. ogolnie jesli zalezy Ci na mniejszej glebi i bardziej miekkim bokeh to bierz Falcona; jak wolisz lepsze zachowanie szkla domknietego i potrzebujesz af to canon
                      Moje zdjęcia:
                      http://www.flickr.com/photos/atheist_lenses/

http://www.flickr.com/photos/piotr_p/

Komentarz

• vinietu
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 116

darecki111, z taką ceną to myślę ,że warto spróbować swoich sił manualnych, pytanie jeszcze tylko czy to po cropa docelowo , bo w wizjerze FF to jeszcze coś widać, z cropem poziom trudności tak plus 1.6
                        Z odsprzedażą nie powinno być problemu w każdym razie, więc brać i pobawić się..
                        5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Komentarz

• darecki111
                          • 2009
                          • 12

Sory faktycznie nie napisałem to pod cropa ma być (C 30D).

Komentarz

• karabud
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 139

Jak do cropa uzyjesz powiekszacza to raster jest znacznie bardziej uzyteczny niz na ff, takze nie wszystko w nim gorsze
                            Moje zdjęcia:
                            http://www.flickr.com/photos/atheist_lenses/

http://www.flickr.com/photos/piotr_p/

Komentarz

• darecki111
                              • 2009
                              • 12

Już kupiłem. Teraz tylko zamówić dandeliona i myślę że ten zestaw nie spowoduje u mnie nerwicy. :-) Po szybkim teście myślę że szkło ma potencjał. A w razie czego jak mnie zdenerwuje sposób ostrzenia. To sprzedam tego Falkona myślę że przy sprzedaży to przynajmniej swoie pieniądze odbiore. A cha do tych co chcieli by kupić falkona 85 mm 1.4 i fisza 8mm w takiej cenie. Obiektywy są w hipermarketach Auchan w Białymstoku na ul Hetmańskiej po 597,- a na Produkcyjnej 700,- minus 80,- na skarbonkę czyli 620,-

Komentarz

• lukasz5DmkI
                                Bywalec
                                • 2011
                                • 223

Ja mam Samyanga na testach teraz przez 3dni i manual mnie dobija z mojm 5D na f/1,4 jest tak sobie na 2 jest kozak szkło polecam tym co mają matówke z klinikiem a na szybko jeśli chcemy fotografować dzieci to niestety odpada pierścień od manualnego fokusa ma odpowiedni opór .

Komentarz

Pracuję...