OK- sprawę potwierdzenia i chipa mamy mniej więcej wyjaśnioną , a co z oprogramowaniem aparatu ,czy to by załatwiło problem ?
X
-
-
Komentarz
-
A mam pytanie... Czy jest szansa na taki http://allegro.pl/samyang-85-mm-f1-4...338131004.html model tylko z mocowaniem Canona. W sumie to już jest rozwiązanie rewelacyjne (coś jak Zeiss ZE, tylko duuużo tańsze)...
EOS 50D|EF24-105/4LIS|VelbonKomentarz
-
Nie ma szans. Tylko domowa robótka z potwierdzeniem ostrości lub z adapterem lepiej wykonanymA mam pytanie... Czy jest szansa na taki http://allegro.pl/samyang-85-mm-f1-4...338131004.html model tylko z mocowaniem Canona. W sumie to już jest rozwiązanie rewelacyjne (coś jak Zeiss ZE, tylko duuużo tańsze)...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Wielka szkoda... Poczytałem ten wątek obejrzałem masę fotek i... mam dylemat jak wielu tutaj Canon 85 1.8, czy ten Samyang w Nikonie + przejściówka.
Tak naprawdę to mam też ochotę na nowego długiego Tamiego z USD i VC, a budżet ograniczony... ech...
EOS 50D|EF24-105/4LIS|VelbonKomentarz
-
Akcja
Byłaby możliwa taka akcja, że dla użytkowników CB tenże obiektyw za ok 3650. Byłby ktoś chętny ?
Oczywiście z naszej dystrybucji, z fakturą.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pomyłka, miało chodzić o Sigmę 85 1.4
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
-
ten obiektyw jest rewelacyjny ale niestety chce go sprzedać. :/
manual w przypadku ciemnych imprez i robienia na szybko odpada
Canon 50D + EF-S 18-135 IS
Komentarz
-
Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.Komentarz
-
Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.
taka decyzje musisz juz sam podjac i nikt za Ciebie nie zdecyduje. ogolnie jesli zalezy Ci na mniejszej glebi i bardziej miekkim bokeh to bierz Falcona; jak wolisz lepsze zachowanie szkla domknietego i potrzebujesz af to canonKomentarz
-
darecki111, z taką ceną to myślę ,że warto spróbować swoich sił manualnych, pytanie jeszcze tylko czy to po cropa docelowo , bo w wizjerze FF to jeszcze coś widać, z cropem poziom trudności tak plus 1.6
Z odsprzedażą nie powinno być problemu w każdym razie, więc brać i pobawić się..5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866Komentarz
-
-
Jak do cropa uzyjesz powiekszacza to raster jest znacznie bardziej uzyteczny niz na ff, takze nie wszystko w nim gorsze
Komentarz
-
Już kupiłem. Teraz tylko zamówić dandeliona i myślę że ten zestaw nie spowoduje u mnie nerwicy. :-) Po szybkim teście myślę że szkło ma potencjał. A w razie czego jak mnie zdenerwuje sposób ostrzenia. To sprzedam tego Falkona myślę że przy sprzedaży to przynajmniej swoie pieniądze odbiore. A cha do tych co chcieli by kupić falkona 85 mm 1.4 i fisza 8mm w takiej cenie. Obiektywy są w hipermarketach Auchan w Białymstoku na ul Hetmańskiej po 597,- a na Produkcyjnej 700,- minus 80,- na skarbonkę czyli 620,-Komentarz
-
Ja mam Samyanga na testach teraz przez 3dni i manual mnie dobija z mojm 5D na f/1,4 jest tak sobie na 2 jest kozak szkło polecam tym co mają matówke z klinikiem
a na szybko jeśli chcemy fotografować dzieci to niestety odpada pierścień od manualnego fokusa ma odpowiedni opór .
Komentarz
Komentarz