Panowie, do umawiania się na testy służy priv - czy możecie skupić się na merytorycznej dyskusji? Przywoływanie Was do porządku staje się nużące...
X
-
-
Mógłbyś podać jakiś przykład bo z zamieszczonych zdjęć w teście to nijak nie wynika. Przykładów na aberrację chromatyczną też nie zamieściłeś a w teście z pierwszego posta jest o tym wzmianka. A jak wygląda dystorsja?Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Z zamieszczonych fotek można wywnioskować że, szkiełko jest naprawdę bardzo fajne - do mnie przemawia
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Rozumiem, że manualne.
Ciekawy jestem jak wypadłoby ostrzenie AF-em w ten sam punkt. Jesteś pewien, że nie będzie różnicy
Komentarz
-
Sunders, mozesz wyjasnic, co ma wspolnego ze soba sposob ogniskowania z ostroscia obiektywu? Uwazasz ze w trybie MF obiektywy maja wyzsza rozdzielczosc niz przy AF?Komentarz
-
Komentarz
-
Ah, no tak - powtarzalnosc AF to moze byc zupelnie inna bajka. Ale w celach handlowych powinienes sie raczej zglaszac do Cichego na priva ...
Komentarz
-
Co to jest powtarzalność AF? Pytam poważnie, ustawiasz ostrość, kadrujesz, poprawiasz ostrość i strzał. Jeśli obiekt jest w ruchu to następne zdjęcie wykonane będzie z innej odległości. Różnica paru centymetrów zaprzecza powtarzalności. Bliżej, dalej lekka zmiana kadru nawet o parę milimetrów to już inne warunki. Wydaje mi się, że raczej takiego pojęcia nie ma chyba, że ze statywu. Ale wtedy bez względu na to czy aparat ustawi ostrość lub jej nie ustawi to powtarzalność będzie stuprocentowa.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
LOL - widze ze czytanie ze zrozumieniem o 3 nad ranem nie jest twoja najmocniejsza strona, wez moze sobie to kup potestuj a nie tylko ciagle najezdzasz na innych w tym watku, ze to siak to nie tak to jeszcze cos tam, potrafisz i chce ci sie to zrob taki lub podobny test, ewentualnie mile widziana jest krytyka szkla a nie testujacych to szkloCo to jest powtarzalność AF? Pytam poważnie, ustawiasz ostrość, kadrujesz, poprawiasz ostrość i strzał. Jeśli obiekt jest w ruchu to następne zdjęcie wykonane będzie z innej odległości. Różnica paru centymetrów zaprzecza powtarzalności. Bliżej, dalej lekka zmiana kadru nawet o parę milimetrów to już inne warunki. Wydaje mi się, że raczej takiego pojęcia nie ma chyba, że ze statywu. Ale wtedy bez względu na to czy aparat ustawi ostrość lub jej nie ustawi to powtarzalność będzie stuprocentowa.EOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
Sergiusz, ale Ty tak na powaznie? Piszac o powtarzalnosci mialem na mysli skutecznosc trafianai w punkt. A moze musze Ci jeszcze wytlumaczyc co to jest ostrzenie w punkt?Co to jest powtarzalność AF? Pytam poważnie, ustawiasz ostrość, kadrujesz, poprawiasz ostrość i strzał. Jeśli obiekt jest w ruchu to następne zdjęcie wykonane będzie z innej odległości. Różnica paru centymetrów zaprzecza powtarzalności. Bliżej, dalej lekka zmiana kadru nawet o parę milimetrów to już inne warunki. Wydaje mi się, że raczej takiego pojęcia nie ma chyba, że ze statywu. Ale wtedy bez względu na to czy aparat ustawi ostrość lub jej nie ustawi to powtarzalność będzie stuprocentowa.
Komentarz
-
Na optycznych pojawił się test sigmy 85, tyle że z mocowaniem Nikona. Test Cichego + test optycznych i już wiem, co sobie kupię po świętach
Komentarz
-
Hehe. No i zaległa cisza -
Fajne porównanie jest jeszcze tutaj:
a tutaj tescik
MSZ obiektyw bardzo fajny. Kto potrzebuje ten kupi a kto nie potrzebuje będzie marudził
Lukaszhttp://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;Komentarz

Komentarz