X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kol
    Bywalec
    • 2007
    • 100

tez kupilem 30D wczoraj i tez wyslalem juz kwity. ciekawe tylko ile trzeba bedzie czekac na ta kase, no i czy czegos na wyspach nie popindola, bo jesli kasa nie przyjdzie, to przeciez xero wycietego kawalka z pudla z numereem nikt nie robil. No ja zrobielem fote - na pamiatke
    canon

Komentarz

• Zbig
      Bywalec
      • 2007
      • 101

Ja też zrobię fotę Swoją drogą z ciekawości zapytam - gdzie kupowałeś? W Warszawie czy wysyłkowo ? Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.

Komentarz

• alx_80
        Bywalec
        • 2006
        • 192

Zamieszczone przez Zbig
        Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.
        a to musza byc jakos specjalnie oznakowane pudelka ze kupione przez sprzedawce po 01.04 ? nie wystarczy faktura dla klienta ostatecznego z data po 01.04.07
        Ostatnio edytowany przez alx_80; 4876.

Komentarz

• Zbig
          Bywalec
          • 2007
          • 101

Nie, nie muszą być takowe pudła, wystarczy paragon/faktura po 01.01.2007. Jednak TIP nie wystawia Ci rachunku, tylko, co najwyżej, daje ten, który dostał przy zakupie (np. w Niemczech). Trzeba poczekać z pół miesiąca, aż wszyscy pojadą po nowe towary i będą mieli odpowiednie rachunki.

Komentarz

• kol
            Bywalec
            • 2007
            • 100

Zamieszczone przez Zbig
            Ja też zrobię fotę Swoją drogą z ciekawości zapytam - gdzie kupowałeś? W Warszawie czy wysyłkowo ? Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.
            He he. Tez kupowalem w Fotoit Mam kolo firmy i mi do nich najblizej, a poza tym maja dosc tanio.
            canon

Komentarz

• Bourbon
              Coś już napisał
              • 2006
              • 63

I ja też, wygląda na to, że FotoIT zrobi niezłą kasę przed świętami... :-)
              Pozdrawiam
              Bourbon

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

A ja poczekam aż wejdą nowości... :P

Komentarz

• Zbig
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 101

Zamieszczone przez kol
                  He he. Tez kupowalem w Fotoit Mam kolo firmy i mi do nich najblizej, a poza tym maja dosc tanio.
                  LOL, ja też dlatego, bo pracuję niedaleko (na Ursynowie) Ale fakt faktem, że jak na sklep, to mają tanio (w Interfoto o stówę drożej). Poza tym mają IMO tanie inne rzeczy - przykładem jest Sigma 18-50/2.8 Macro - z ciekawością ją pomacałem i miły pan powiedział, że kosztuje 1500. To całkiem nieźle, bo w grudniu chciałem ją nabyć z mocowaniem Nikona i chodziła po 1900-2000.

Pozdrowienia.

Komentarz

• krzysp
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 133

Zamieszczone przez Zbig
                    Nie, nie muszą być takowe pudła, wystarczy paragon/faktura po 01.01.2007. Jednak TIP nie wystawia Ci rachunku, tylko, co najwyżej, daje ten, który dostał przy zakupie (np. w Niemczech). Trzeba poczekać z pół miesiąca, aż wszyscy pojadą po nowe towary i będą mieli odpowiednie rachunki.
                    Witam,
                    Co to znaczy odpowiednie rachunki?
                    Wystarczy przejrzeć temat dotyczący poprzedniej promocji na zwrot pieniędzy przez Canona. W kilku miejscach pojawiła się informacja i wyjaśnienie, że nigdzie nie jest napisane, że mieszkaniec (obywatel) Polski musi kupić sprzęt koniecznie w Polsce (czytaj. musi mieć dokument zakupu z Polski). Przecież jesteśmy już w unii.
                    Wystarczy sprawdzić na stronie Canona z FAQ: cyt...
                    Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii.

Ja nie kombinowałem tylko kupiłem u TIPa. Otrzymałem niemiecki paragon. Nawet jeśli nie otrzymam 100 EURO zwrotu to i tak kupiłem taniej niż w większości sklepów internetowych.

BTW: teraz rozumiem dlaczego poprzedni użytkownicy z rozżaleniem wspominają dźwięk migawki z 10D. Przy niej migawka w 30D chodzi jak klekocząca taczka - jest niesamowicie głośna. Chyba Canonowi chodziło o zwracanie na siebie uwagi otaczających nas ludzi. Poza tym już bardziej kolorowego paska nie mogli wymyślić No chyba, że różowy lub neonowo żółty.

PS: Chyba już wiem o co chodziło w tych "odpowiednich rachunkach" - z odpowiednią datą, po 1 kwietnia 2007 r. Chyba z powodu zmęczenia wolno kojarzę .

Dlatego jednym z kryteriów zakupu było otrzymanie sprzętu z rachunkiem wystawionym na dzień po 1 kwietnia 2007.
                    Ostatnio edytowany przez krzysp; 5020.
                    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• Zbig
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 101

Krzysp, nie chodzi o to gdzie kupujesz, ale o to jaką datę masz na paragonie/fakturze. Jeżeli chciałbym kupić u TIPa drugiego kwietnia sprzęt, a ów TIP nie wystawiałby sam paragonów/FV (zwykle tego nie robi), to musiałby kupić sprzęt 2. lub 1. kwietnia, bo liczy się data, kiedy on kupił (bo przecież ten paragon możemy tylko mieć i jego ksero musimy wysłać).

Komentarz

• kol
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 100

Zamieszczone przez Zbig
                        LOL, ja też dlatego, bo pracuję niedaleko (na Ursynowie) Ale fakt faktem, że jak na sklep, to mają tanio (w Interfoto o stówę drożej). Poza tym mają IMO tanie inne rzeczy - przykładem jest Sigma 18-50/2.8 Macro - z ciekawością ją pomacałem i miły pan powiedział, że kosztuje 1500. To całkiem nieźle, bo w grudniu chciałem ją nabyć z mocowaniem Nikona i chodziła po 1900-2000.

Pozdrowienia.
                        To ja sie pochwale ze wynegocjowalem do ceny 4050 zl zamiast 4099 zl
                        canon

Komentarz

• krzysp
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 133

Zamieszczone przez kol
                          tez kupilem 30D wczoraj i tez wyslalem juz kwity. ciekawe tylko ile trzeba bedzie czekac na ta kase, no i czy czegos na wyspach nie popindola, bo jesli kasa nie przyjdzie, to przeciez xero wycietego kawalka z pudla z numereem nikt nie robil. No ja zrobielem fote - na pamiatke
                          Ja nic nie kserowałem ani nie fotografowałem. Na kartonie znajdowały się dwa kody paskowe: jeden z numerem seryjnym body oraz drugi z kodem identyfikującym m. in. kraj pochodzenia sprzętu. Wspomniane kody paskowe łączy jedna wspólna cecha, na obydwu znajduje się dodatkowy identyczny kod, ten z literami w nawiasie kwadratowym - np. [AB].
                          Jakby coś namieszali to powołam się na na ten kod, który mi pozostał. W sumie dlaczego mieliby coś cyt. "podpindolić". No chyba, że na poczcie w Irlandii pracują Polacy...
                          Ah. Te przyzwyczajenia z poprzedniego ustroju. Stare nawyki pozostają.
                          link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• energia_ki
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 291

no to i ja poddalam sie ogolnemu szalenstwu...
                            [coz, wiosna!]
                            i odwiedzilam dzis fotoit
                            wyszlam lzejsza o pare zlotych
                            a ciezsza o dwa kilogramy metalu, szkla i plastiku

straszna masa osob sie tam kręcila - sami panowie - nie rozumiem, czemu...
                            wiec jesli bym tam ktos z forum
                            i widzial jedyna kobiete
                            ktora przebierala w szklach jak w ulegalkach
                            marudzac okrutnie
                            to bylam ja

mam pytanie -
                            przy zakupienie dostalam zadnego paragonu
                            tylko dostalam zielona karte ;-)
                            - zielona karte z napisem 'karta gwarancyjna'
                            jest tam wypisana data zakupu, cena, numer seryjny
                            - czy to sie kwalifikuje jako dowod zakupu
                            ktory moge wyslac w nadziei na otrzymanie cashbacku?

Komentarz

• Zbig
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 101

Paragon lub FV, kody kreskowe z pudła, wydruk wypełnionej ankiety - tych szarlatanów w Canonie interesują tylko te trzy rzeczy

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Zamieszczone przez krzysp
                                BTW: teraz rozumiem dlaczego poprzedni użytkownicy z rozżaleniem wspominają dźwięk migawki z 10D. Przy niej migawka w 30D chodzi jak klekocząca taczka - jest niesamowicie głośna. Chyba Canonowi chodziło o zwracanie na siebie uwagi otaczających nas ludzi. Poza tym już bardziej kolorowego paska nie mogli wymyślić No chyba, że różowy lub neonowo żółty.

To widocznie nie miałeś do czynienia z 20D ten to dopiero klapie jak deska od sesdesu . Miałem 10D i wcale nie zauważyłem żeby była aż taaaaaka różnica .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...