tez kupilem 30D wczoraj i tez wyslalem juz kwity. ciekawe tylko ile trzeba bedzie czekac na ta kase, no i czy czegos na wyspach nie popindola, bo jesli kasa nie przyjdzie, to przeciez xero wycietego kawalka z pudla z numereem nikt nie robil. No ja zrobielem fote - na pamiatke
X
-
-
Ja też zrobię fotę
Swoją drogą z ciekawości zapytam - gdzie kupowałeś? W Warszawie czy wysyłkowo ? Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.
Komentarz
-
a to musza byc jakos specjalnie oznakowane pudelka ze kupione przez sprzedawce po 01.04 ? nie wystarczy faktura dla klienta ostatecznego z data po 01.04.07Ostatnio edytowany przez alx_80; 4876.Komentarz
-
Nie, nie muszą być takowe pudła, wystarczy paragon/faktura po 01.01.2007. Jednak TIP nie wystawia Ci rachunku, tylko, co najwyżej, daje ten, który dostał przy zakupie (np. w Niemczech). Trzeba poczekać z pół miesiąca, aż wszyscy pojadą po nowe towary i będą mieli odpowiednie rachunki.Komentarz
-
He he. Tez kupowalem w Fotoit
Mam kolo firmy i mi do nich najblizej, a poza tym maja dosc tanio.
canonKomentarz
-
Komentarz
-
-
LOL, ja też dlatego, bo pracuję niedaleko (na Ursynowie)
Ale fakt faktem, że jak na sklep, to mają tanio (w Interfoto o stówę drożej). Poza tym mają IMO tanie inne rzeczy - przykładem jest Sigma 18-50/2.8 Macro - z ciekawością ją pomacałem i miły pan powiedział, że kosztuje 1500. To całkiem nieźle, bo w grudniu chciałem ją nabyć z mocowaniem Nikona i chodziła po 1900-2000.
Pozdrowienia.Komentarz
-
Witam,Nie, nie muszą być takowe pudła, wystarczy paragon/faktura po 01.01.2007. Jednak TIP nie wystawia Ci rachunku, tylko, co najwyżej, daje ten, który dostał przy zakupie (np. w Niemczech). Trzeba poczekać z pół miesiąca, aż wszyscy pojadą po nowe towary i będą mieli odpowiednie rachunki.
Co to znaczy odpowiednie rachunki?
Wystarczy przejrzeć temat dotyczący poprzedniej promocji na zwrot pieniędzy przez Canona. W kilku miejscach pojawiła się informacja i wyjaśnienie, że nigdzie nie jest napisane, że mieszkaniec (obywatel) Polski musi kupić sprzęt koniecznie w Polsce (czytaj. musi mieć dokument zakupu z Polski). Przecież jesteśmy już w unii.
Wystarczy sprawdzić na stronie Canona z FAQ: cyt...
Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii.
Ja nie kombinowałem tylko kupiłem u TIPa. Otrzymałem niemiecki paragon. Nawet jeśli nie otrzymam 100 EURO zwrotu to i tak kupiłem taniej niż w większości sklepów internetowych.
BTW: teraz rozumiem dlaczego poprzedni użytkownicy z rozżaleniem wspominają dźwięk migawki z 10D. Przy niej migawka w 30D chodzi jak klekocząca taczka - jest niesamowicie głośna. Chyba Canonowi chodziło o zwracanie na siebie uwagi otaczających nas ludzi. Poza tym już bardziej kolorowego paska nie mogli wymyślić
No chyba, że różowy lub neonowo żółty.
PS: Chyba już wiem o co chodziło w tych "odpowiednich rachunkach" - z odpowiednią datą, po 1 kwietnia 2007 r. Chyba z powodu zmęczenia wolno kojarzę
.
Dlatego jednym z kryteriów zakupu było otrzymanie sprzętu z rachunkiem wystawionym na dzień po 1 kwietnia 2007.Ostatnio edytowany przez krzysp; 5020.link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L
Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Komentarz
-
Krzysp, nie chodzi o to gdzie kupujesz, ale o to jaką datę masz na paragonie/fakturze. Jeżeli chciałbym kupić u TIPa drugiego kwietnia sprzęt, a ów TIP nie wystawiałby sam paragonów/FV (zwykle tego nie robi), to musiałby kupić sprzęt 2. lub 1. kwietnia, bo liczy się data, kiedy on kupił (bo przecież ten paragon możemy tylko mieć i jego ksero musimy wysłać).Komentarz
-
To ja sie pochwale ze wynegocjowalem do ceny 4050 zl zamiast 4099 zlLOL, ja też dlatego, bo pracuję niedaleko (na Ursynowie)
Ale fakt faktem, że jak na sklep, to mają tanio (w Interfoto o stówę drożej). Poza tym mają IMO tanie inne rzeczy - przykładem jest Sigma 18-50/2.8 Macro - z ciekawością ją pomacałem i miły pan powiedział, że kosztuje 1500. To całkiem nieźle, bo w grudniu chciałem ją nabyć z mocowaniem Nikona i chodziła po 1900-2000.
Pozdrowienia.
canonKomentarz
-
Ja nic nie kserowałem ani nie fotografowałem. Na kartonie znajdowały się dwa kody paskowe: jeden z numerem seryjnym body oraz drugi z kodem identyfikującym m. in. kraj pochodzenia sprzętu. Wspomniane kody paskowe łączy jedna wspólna cecha, na obydwu znajduje się dodatkowy identyczny kod, ten z literami w nawiasie kwadratowym - np. [AB].
Jakby coś namieszali to powołam się na na ten kod, który mi pozostał. W sumie dlaczego mieliby coś cyt. "podpindolić". No chyba, że na poczcie w Irlandii pracują Polacy...
Ah. Te przyzwyczajenia z poprzedniego ustroju. Stare nawyki pozostają.link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L
Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Komentarz
-
no to i ja poddalam sie ogolnemu szalenstwu...
[coz, wiosna!]
i odwiedzilam dzis fotoit
wyszlam lzejsza o pare zlotych
a ciezsza o dwa kilogramy metalu, szkla i plastiku
straszna masa osob sie tam kręcila - sami panowie - nie rozumiem, czemu...
wiec jesli bym tam ktos z forum
i widzial jedyna kobiete
ktora przebierala w szklach jak w ulegalkach
marudzac okrutnie
to bylam ja
mam pytanie -
przy zakupienie dostalam zadnego paragonu
tylko dostalam zielona karte ;-)
- zielona karte z napisem 'karta gwarancyjna'
jest tam wypisana data zakupu, cena, numer seryjny
- czy to sie kwalifikuje jako dowod zakupu
ktory moge wyslac w nadziei na otrzymanie cashbacku?Komentarz
-
Paragon lub FV, kody kreskowe z pudła, wydruk wypełnionej ankiety - tych szarlatanów w Canonie interesują tylko te trzy rzeczy
Komentarz
-
BTW: teraz rozumiem dlaczego poprzedni użytkownicy z rozżaleniem wspominają dźwięk migawki z 10D. Przy niej migawka w 30D chodzi jak klekocząca taczka - jest niesamowicie głośna. Chyba Canonowi chodziło o zwracanie na siebie uwagi otaczających nas ludzi. Poza tym już bardziej kolorowego paska nie mogli wymyślić
No chyba, że różowy lub neonowo żółty.
To widocznie nie miałeś do czynienia z 20D ten to dopiero klapie jak deska od sesdesu
. Miałem 10D i wcale nie zauważyłem żeby była aż taaaaaka różnica
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz