Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Viracocha
    Uzależniony
    • 2004
    • 853

Zamieszczone przez Vitez
    Ochłonie, odpocznie, odkuje się, sprawa przycichnie, założy nowego nicka i jazda od nowa.
    E tam... Nasi dzielni moderatorzy od razu go "wyczają" i zbanują.

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

Zamieszczone przez Aliska
      Ernest okazał się osobą nieodpowiedzialną i absolutnie nie skażoną myśleniem... Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że trzeba zapłacić cło.

Dobrze przynajmniej ze kolega nie jest oszustem i nie popija teraz drinkow za skradzione pieniadze gdzies za granica. Jak by na to nie patrzec happy end.

Moze mi ktos przypomniec jak sie nazywal ten gosc z allegro/forum nikona(?) ktory zrobil przekret na X00 000zl i go nigdy nie zlapali?
      www.kwapisz.org

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Zamieszczone przez Aliska
        Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że trzeba zapłacić cło.
        Czyli można stąd wnioskować iż na tej transakcji Ernest zbytnio się nie dorobił (jeżeli oczywiście to on opłacił cło).
        EOS + Speedlite

Komentarz

• Fotos
          Początki nałogu
          • 2005
          • 406

>>Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że >>trzeba zapłacić cło

O ile pamietam to Ernest zapewnial, ze clo jest wliczone w cene. Byc moze nieoficjalny plan byl inny. Nadal uwazam, ze Ernest powinien sie wytlumaczyc na Forum, ale najwazniejsze aby wszyscy dostali co zamowili, ewentualnie zwrot kasy.
          A innym Ernestom mowimy zdecydowane NIE !

Komentarz

• tomisiek
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 32

Witam.

To teraz ja dodam swoje 3 grosze. Właśnie odebrałem przesyłkę z zamówionym towarem.

Moje wnioski po całej tej sprawie.

Polecam ERNESTA każdemu, kto:
            a) lubi rosyjską ruletkę prawie na żywo,
            b) uwielbia ten dreszczyk emocji związany z nieodbieraniem telefonów i maili przez gościa, któremu dał kasę,
            c) ma skłonności sado / maso i lubi kłopoty....

Wszystkim normalnym - NIE POLECAM.

Kolega Ernest nie okazał się oszustem (suma sumarum wywiązał się z zobowiązania), ale tak niepoważnego, pozbawionego honoru, niesłownego dzieciaka już dawno nie widziałem. PORAŻKA!!!

I na koniec gorące podziękowania i pozdrowienie dla Alicji (bez której determinacji na pewno ta sprawa miałaby znacznie gorszy finał) i dla Viteza - za bardzo rzeczową pomoc.

Pozdrawiam wszystkich
            tomisiek
            www.photosystem.pl

Komentarz

• Aliska

Nie wiem co zapewniał. Spodziewał się, że nie będzie płacić cła ponieważ to była paczka prywatna ale podobno coś się zmieniło w przepisach i musiał zapłacić cło od ubezpieczenia(?). Wcześniej podobno nie miał tego typu problemów i opłat. A teraz musiał sporo dopłacić.
              Ja się nie znam na biurokracji związanej z paczkami z usa więc to tłumaczenie nic mi nie mówi... Cieszę się, że mam obiektyw i nie straciłam kasy

Pozdr
              Alicja

Komentarz

• adikPL
                Początki nałogu
                • 2008
                • 349

No to fajnie, ze wszystko dobrze sie skonczyło i macie swoj sprzecik, teraz tylko zapinać do puszki i na testy w plener
                ufffff, Pozdrawiam
                www.adriankordas.blogspot.com
                -------------------------------
                sigpic

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Ale nic dopłacać nie musieliście? Bo jednak cło to trochę kasy jest Pewnie musiał wziąć jakiś kredyt, albo pożyczkę od rodziny :P

I dlatego ja wolę pojedyncze transporty

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Wątek, jak sądzę, wyczerpał się.
                    Nikt z poszkodowanych nic już nie piszę więc zamykam.

P.S. Gdyby ktoś z klientów chciał umieścić tu jeszcze jakiś komentarz proszę o PW.
                    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...