Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adikPL
    Początki nałogu
    • 2008
    • 349

poczytałem te linki z allegro i aż się "ciepło" zrobiło, kosa w łapę i ciąć tylko!
    Co do Ernesta i jego zapewnień tez podchodziłbym z lekkim dystansem, gdyby był uczciwy i nie miał sprzetu to pozostawałby w kontakcie i od czasu do czasu informował: "no tak Panie i Panowie, daliście mi kasę, mam problemy z kontahentem w USA, przecież mogłem się ukryć ale jestem rozmawiam z Wami, nie uciekam, ale zrozumcie, że dałem ciała z nie swojej winy, chciałem dobrze, poczekajcie, spotkajmy się, postaram się odyzskać kasę itd".
    Jesli jest inaczej to tylko sankcje prawne czy to cywilne czy karne - szybciej, pewniej, a jesli tak bardzo bedzie nam go szkoda, to istnieje instytucja ugody sądowej lub pozasądowej, która można zawrzeć w każdym czasie. Jednak podkładka w przedmiocie działanie organów w tym przypadku wydaje mi się niezastąpiona.
    Do czasu prawomocnego orzeczenia czy to cywilnego czy karnego pozostaje niewinny i taki ma status w tym momencie. Tu nikt nie feruje wyroków, tylko wskazuje kierunki, możliwości działania. Oby Ci wszyscy oszukani wybrali dobry kierunek, własnie na ten moment. Pozdrawiam
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    sigpic

Komentarz

• macgyver9
      Coś już napisał
      • 2007
      • 83

Zamieszczone przez RafalTK
      Jeszcze prośba. Mógłby ktoś z Warszawy sprawdzić czy ten adres się zgadza?

Ernest Dłutek
      ul. Kopcińskiego 9/55
      02-777 Warszawa
      Nie jestem z Warszawy, ale mogę potwierdzić że adres jest prawdziwy. Byłem pod tym adresem i odebrałem tam moją 580-tkę.

Komentarz

• marekk_ok
        Uzależniony
        • 2007
        • 821

Zamieszczone przez wojkij
        Czy ktos sie orientuje czy i jakie konsekwencje poniesli ci oszusci? Az mi sie nie chce wierzyc ze ludzie moga byc tacy perfidni. Na takim postepowaniu to przyszlosci sobie z pewnoscia nie zbuduja. Kary powinny byc jak najwyzsze dla takich ludzi !!!

Komentarz

• popi
          Początki nałogu
          • 2007
          • 390

Wiecie co nie chce podnosic nikomu cisnienia czy cos, ale jak sie mozecie odwazyc wplacic na konto nieznanej osobie kase i to jeszcze tysiace zlotych....... fakt ze jesli to co piszecie okaze sie prawda ze facet polecial w kulki no to tak, ale Wy tez tak po prostu w celu oszczedzenia kasy nieznanej osobie wplacacie kase. W takiej sytuacji prosi sie za pobraniem a jak sie nie da to lepiej chyba zaplacic te 200-300 zlotych wiecej i kupic u pewnego sprzedawcy?
          sigpic

Komentarz

• Kubaman
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4709

a jakie to ma teraz znaczenie? proszę nie ciągnąc wątku w kierunku wątpliwej jakości filozoficznych wywodów. Ktoś chce rozwiązać bardzo konkretny problem, a takie gadanie nic w tej kwestii nie wnosi.
            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• florek
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 17

mam nadzieje sprawa zakonczy sie pomyslnie dla tych co wplacili kase. Ten Pan mial dla mnie ciagnac uzywana sigme 500mm 4,5 warta pare ladnych tysiakow $. Ostatnia PW dostalem od niego 14 maja.

pozd i pomyslnosci

Komentarz

• hekselman
                Uzależniony
                • 2005
                • 568

Może po prostu wpadł pod samochód? Przecież wszyscy wiedzą jak jeżdżą warszawiacy...

Okazja - (podobno) czyni złodzieja. Ale też - złodzieje czynią okazje.

Komentarz

• popi
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 390

a nie probowaliscie mu zrobić wjazdu na chatę w koncu macie adres....... ??
                  sigpic

Komentarz

• Aliska

popi jesteś jak przekupka na targu

Komentarz

• pst
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 560

Zamieszczone przez popi
                      a nie probowaliscie mu zrobić wjazdu na chatę w koncu macie adres....... ??
                      a dresy wziąć??

Zamieszczone przez Aliska
                      popi jesteś jak przekupka na targu

dla mnie sytuacja jest dosyć jasna - sa dwa wyjscia:
                      1. próbujecie dogadac sie prywatnie (z odpowiednimi zabezpieczeniami)
                      2. droga oficjalna (policja itp... - dobrze by sie poradzić zaufanego prawnika)

nie byłbym sobą - a było zamówić u uznanych tipów forumowych...8)

Komentarz

• pawel-foto
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 342

Zamieszczone przez pst

nie byłbym sobą - a było zamówić u uznanych tipów forumowych...8)
                        Tym bardziej, że te ceny aż tak atrakcyjne nie były-ja pisałem do niego i po odpowiedzi dałem sobie spokój z dalszą korespondencją. Mam wpłacić kupę kasy i czekać miesiąc na sprzęt. Po odliczeniu CB a i np.vatu(nawet jak się kupuje prywatnie :rolleyes: ) to wychodziło na to samo a z polską gwarancją i "pomacaniem" przy zakupie. Dziwi mnie też,że Ernest komunikuje się tylko z jedną osobą i ta występuje w jego obronie.
                        Życzę poszkodowanym jak nie upragnionego sprzętu na wakacje to przynajmniej zwrotu kasy.A tu się jeszcze CB skończył!
                        1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• tomisiek
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 32

Zamieszczone przez pawel-foto
                          Dziwi mnie też,że Ernest komunikuje się tylko z jedną osobą i ta występuje w jego obronie.
                          Życzę poszkodowanym jak nie upragnionego sprzętu na wakacje to przynajmniej zwrotu kasy.A tu się jeszcze CB skończył!
                          A mnie cały czas dziwi jak wiele do powiedzenia w tym wątku mają osoby, które nie mają zielonego pojęcia o faktach, a opierające się na swoich przypuszczeniach lub domysłach.

Po pierwsze - kolega Ernest nie komunikuje się tylko z jedną osobą.
                          Po drugie - nikt nie staje w jego obronie.

Prosiłem tylko o wstrzemięźliwość w ocenach i nie zaśmiecanie tego wątku bzdurnymi domysłami i niewnoszącymi nic do sprawy opiniami.

Tylko tyle.

Życzę wszystkim miłego dnia i na pewno po zakończeniu tej przykrej sprawy umieścimy (wszyscy poszkodowani oczekujący na sprzęt) informację dotyczącą finału.

Pozdrawiam
                          tomisiek
                          www.photosystem.pl

Komentarz

• Fotos
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 406

Gdybanie w tym watku na razie nie ma sensu - zostawmy sprawe zainteresownaym i Adminom. Szkoda tylko, ze Ernest nie zabiera glosu - skorzystal z forum aby zarobic troche kasy, to winien jest wytlumaczenie innym uzytkownikom CB.
                            Im szybciej tym lepiej.

Komentarz

• Aliska

Witam,
                              Ja swój obiektyw w końcu dostałam. Pozostali będą mieć swoje zakupy zapewne już jutro.
                              Wszystko dobrze się skończyło. Ernest okazał się osobą nieodpowiedzialną i absolutnie nie skażoną myśleniem... Przesyłka czekała bardzo długo w UC ponieważ okazało się, że trzeba zapłacić cło. A sprzedawca nie spieszył się z odbiorem...
                              Nie chce mi się więcej pisać na ten temat. Generalnie nie polecam u niego zakupów ale też nie sądzę żeby miał odwagę jeszcze kiedykolwiek sprzedawać coś na tym forum.

Pozdrawiam,
                              Alicja

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Ochłonie, odpocznie, odkuje się, sprawa przycichnie, założy nowego nicka i jazda od nowa.

Komentarz

Pracuję...