A ja jak zwykle przed zakupem obawiam sie czy nie będę rozczarowany... W sumie 350D a 40D to epoka, ale czy aż tak odległa... Mam dylemat czy brać czy nie. Pozdrawiam
X
-
-
Miałem okazję porobić trochę zdjęć 40d i powiem że jest piekielnie szybki
aż byłem zaskoczony
tylko troszkę trzeba na niego wydać ...
Komentarz
-
No trzeba. Miałem go w rękach w MM i się w nim zakochałem. Podejrzewam że z moją 400mm to byłaby piękna maszyna do przyrody. A 400L też niedawno kupiłem i z kasą krucho... Ale te 2700 jakoś może uciągnę.
PozdrawiamKomentarz
-
-
A to dlaczego? Czyżby cechował się jakimiś ponadprzeciętnymi wadami? Wszak pod względem jakości wykonywanych zdjęć jest dużo lepszy niż 350D. Większa matryca, większa liczba punktów AF, większe możliwości ustawienia balansu bieli, prawie dwa razy większa liczba zdjęć w serii itd.. A więc w czym jest lepszy 350D skoro 400D parametrami i wyposażeniem znacznie go wyprzedza?Ostatnio edytowany przez axk; 16601.EOS + SpeedliteKomentarz
-
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post tutaj, chociaż forum czytam od dłuższego czasu, a teraz zarejestrowałem sie specjalnie dla tego tematu.
A więc do rzeczy..
district: 3 tygodnie temu stałem przed tym samym dylematem co Ty i po dłuższym namyśle stwierdziłem że wezme 40D i na prawde nie ma sie co bawić ze sprzetem z USA - na sprzęt z Polski masz gwarancje i cashback który niweluje niewielką już różnice pomiedzy PL a USA.
W Polsce 40stka z kitem (to też obiektyw!) wyszła mnie tak:
Body ~3250 (Sklepfotograficzny.pl) czyli fotoplus-ceneo
18-55 -250zł
SanDisk III CF 4GB -150zł
-------------------------
3650+30(kurier)-540(CB który własnie w trakcie)=
3140zł
Czyli deal jest nieporównywalnie lepszy niż ten z USA.
A i co do body- bierz 40D- jest niesamowity!
---
pozdrawiam
aaserKomentarz
-
właśnie się cały czas zastanawiam, ponieważ myślałem już nad zakupem, 400d + tamron 17-50, i całość zamknęła by się w granicach 3k. Nie wiem już nic :/ strasznie ciężki wybór. coś czuje że do końca będę miał takie rozterki ;pKomentarz
-
Komentarz
-
przez 1,5 roku działałem na 400d. po zakupie 40d jakieś kilka tygodni temu zostawiłem sobie 400d jako drugie body. nigdy nie zawodził mnie w fotografowaniu. owszem, 40d jest lepszy i nie ma o czym dyskutować. jeśli w przeciągu pół roku nie chcesz dokładać do sprzętu, to bierze 400d i jakiś dobry obiektyw. jeśli jednak planujesz kupić 40d z KITem to powinieneś zaplanować po pewnym czasie kolejne wydatki. chyba, ze dołożysz do niego takiego Tamrona jak chciałeś do 400d, to pewnie starczy na trochę.
district - z jednego i drugiego pewnie będziesz zadowolony.
skoro zaczynasz dopiero przygodę, to może kup w końcu coś i po pewnym czasie będziesz wiedział w jakim kierunku chcesz dalej iść.
na forum tego wszystkiego nie wyczytasz.Regulamin pkt 8.Komentarz
-
właśnie o to chodzi że mam około 3 - 3,5k na całość obiektyw + body. i lepiej chyba wezmę tamrona z 400d , najbliższy przypływ gotówki taki większy koło 5-6 k będę miał dopiero za rok wiec ... wtedy pomyśli się o nowym body
co o tym myślicie ?
Komentarz
-
popieram
bierz 400d i będziesz zadowolony. rok szybko minie, ceny spadną lub wejdzie coś nowego, a wtedy kupisz coś lepszego za dużo mniejsze pieniądze.
Regulamin pkt 8.Komentarz
-
-
Ile osób tyle opinii
Ja miałem 350d, zmieniłem na 40d i żałuję, że przy kupnie 350d szkoda mi było dołożyć 300euro żeby wziąć 20d. 40d to kawał aparatu, jest duży i ciężki, ale ergonomią rozkłada małego brata na łopatki. O wizjerze nawet nie wspominam
Obiektyw jest łatwiej zmienić, a jaki przy tym fun
Komentarz
-
Komentarz
-
ta cena nie wydaję się podejrzanie niska ? Mam trochę wątpliwości przy kupowaniu tak drogiego sprzętu w USA bo przecież nie dostanę tam gwarancji europejskiej ... tylko na Amerykę... :/ i tutaj właśnie może być problem. Cena jest niska i jeżeli byłoby wszystko ok z gwarancją itp. to sądze że bym go wziął ponieważ jakoś na wakacje mają przylecieć moi znajomi z USA więc nie byłoby problemu aby mi go wzięli ... tylko właśnie ta gwarancja...Komentarz
Komentarz