X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Zamieszczone przez MRG
    Panowie-popełniłem to-dzisiaj zakupiłem 40D w FotoJoker za 3166-byłem osobiście, w sklepie internetowym ...!
    Zapłaciłeś cenę "internetową" kupując sprzęt osobiście w salonie? A podobno na stronie jest informacja iż podane ceny obowiązują tylko w przypadku zakupu poprzez ich stronę.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

Zamieszczone przez axk
      Zapłaciłeś cenę "internetową" kupując sprzęt osobiście w salonie? A podobno na stronie jest informacja iż podane ceny obowiązują tylko w przypadku zakupu poprzez ich stronę.
      Tez kupiłem 580EXII w salonie płacąc cenę z internetowego mimo że na stronie była informacja że to tylko w internetowym - pojechałem i kupiłem, bez żadnych zamówień itp.
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Zamieszczone przez Krzychu
        Tez kupiłem 580EXII w salonie płacąc cenę z internetowego mimo że na stronie była informacja że to tylko w internetowym - pojechałem i kupiłem, bez żadnych zamówień itp.
        Także w firmie Foto-Joker? Pozostaje więc pytanie o zasadność umieszczanie na stronie tego typu informacji. Ciekawe czemu ma to służyć?
        EOS + Speedlite

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez axk
          Także w firmie Foto-Joker? Pozostaje więc pytanie o zasadność umieszczanie na stronie tego typu informacji. Ciekawe czemu ma to służyć?
          Tak. A czemu - nie wiem, zawsze zostawiają sobie furtkę na wyższą cenę w normalnym sklepie...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• MRG
            • 2005
            • 3

Pisałem wyżej ,że byłem osobiście w sklepie internetowym! (siedzibie), a że nie maja tam możliwości przyjęcia gotówki (brak kasy) i chciałem aparat odebrać natychmiastowo-odebrałem w salonie i pokryłem koszty wysyłki (nie spierałem się już o te koszty).Czyli "prawie" tak jak bym zamówił przez internet.
            40D i ...:grin:

Komentarz

• bon~zaj
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 36

"prawie" robi małą różnice jak piszą w regulaminie
              Kupujący jest obciążany kosztami dostawy:
              a ) w przypadku zamówienia towaru z dostawą do domu za pośrednictwem firmu kurierskiej GLS - koszt wynosi 19,50 pln brutto;

b ) w przypadku zamówienia towaru do odbioru osobistego w salonach Fotojoker - koszt wynosi 29,50 pln brutto.

Komentarz

• Krzychu
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3611

Ja przekręciłem do jednego z salonów pytając czy i po ile mają 580EX II - cena była jak w sklepie internetowym, więc wsiadłem w samochód, pojechałem i kupiłem...
                Pozdrowienia,
                KZ
                KZ Aviation Photography

Komentarz

• slonkaap
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 218

40d

Pragne podpiac sie pod watek poniewaz nosze sie z zakupem 40D i porownuje ceny zarowno na ebay.com jak i ebay.co.uk.Jak dla mnie ceny w Angli sa znacznie ciekawsze.Jezeli sie myle prosze o wyprostowanie.Podam przyklad:

Name=STRK:MEWA:IT&ih=020

Czy ja czegos tu nie kojarze czy te ceny sa faktycznie ciekawsze jak w kraju.Prosze o pomoc.Slonkaap
                  Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Zamieszczone przez slonkaap
                    Pragne podpiac sie pod watek poniewaz nosze sie z zakupem 40D i porownuje ceny zarowno na ebay.com jak i ebay.co.uk.Jak dla mnie ceny w Angli sa znacznie ciekawsze.Jezeli sie myle prosze o wyprostowanie.Podam przyklad:

Name=STRK:MEWA:IT&ih=020

Czy ja czegos tu nie kojarze czy te ceny sa faktycznie ciekawsze jak w kraju.Prosze o pomoc.Slonkaap
                    Cło z Hong-Kongu sobie dolicz...
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• slonkaap
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 218

Krzychu co do pierwszego linka to ok ale nastepne sa w Anglii,chociaz ten ostatni link to "used".Ale ceny jak dla mnie duzo nizsze jak u nas.U nas za tyle kupisz body,czyz sie myle?Ciekawe ile licza cla do UK,bo moze sie oplaca.Mam tam corke to z przywozem do kraju nie ma problemu.Co o tym sadzicie?
                      Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Komentarz

• Krzychu
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3611

Zamieszczone przez slonkaap
                        Ciekawe ile licza cla do UK,bo moze sie oplaca.
                        Do UK nic nie liczą, jak masz tam kogoś to kupuj...
                        Pozdrowienia,
                        KZ
                        KZ Aviation Photography

Komentarz

• bon~zaj
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 36

Zamieszczone przez MRG
                          Pisałem wyżej ,że byłem osobiście w sklepie internetowym! (siedzibie), a że nie maja tam możliwości przyjęcia gotówki (brak kasy) i chciałem aparat odebrać natychmiastowo-odebrałem w salonie i pokryłem koszty wysyłki (nie spierałem się już o te koszty).Czyli "prawie" tak jak bym zamówił przez internet.
                          Aże zadam może takie głupie pytanie....
                          Jest tam jakiś hczyk? nie wiem... sprzęt ze śladami używania, czy made in taiwan czy coś? Z jakiegoś niepewnego źródła(?) Jakoś nie mam zaufania do jokera.
                          Czy to to samo co bym kupił np. w Niemczech(?)

Komentarz

• Krzychu
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3611

[QUOTE=bon~zaj Z jakiegoś niepewnego źródła(?) J[/QUOTE]

Tak, Canon Polska... Pomyśl przez dwie sekundy chociaż...
                            Pozdrowienia,
                            KZ
                            KZ Aviation Photography

Komentarz

• violinman23
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 97

Zamieszczone przez bon~zaj
                              Jakoś nie mam zaufania do jokera.
                              Kupiłem w jokerze i 2 dni później raniutko kurier zapukał do drzwi. Szybko tanio i bez problemu.
                              Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
                              Moje gnioty.
                              Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Komentarz

• bon~zaj
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 36

Fotojoker robi to tak....
                                ... że nie mam pewności czy wszystko gra.

Generalnie sprzedają puszke wyciągniętą z kompletu

Moglibyście powiedzieć czy wszystko jest co potrzeba, czegoś brak?

Czyżby to była dystrybucja węgierska?

Nie wiem co to za papier.

Powiedzcie czy to normalna praktyka i co sprawdzić jeszcze czy gra. Ten kod do cashbacka to niby gdzie ma być? bo pudełko od body jest bez naklejek a tym dużym coś jest ale nie podobne do tego co na stronie canona.
                                Jest się czego obawiać? Mam wrażenie, że tak nie powinno być, że fotojoker to lipa.

violinman23 miałeś tak samo?
                                Ostatnio edytowany przez bon~zaj; 8255.

Komentarz

Pracuję...