X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andres
    Początki nałogu
    • 2006
    • 257

tak czytam i dochodzę do wniosku że większość z Was nie umie czytać ze zrozumieniem i dziwię się foto net że jeszcze chce mu się tłumaczyć.

Zastanawia mnie jedno.... wszyscy z uporem przyczepili się do Sigmy a czy przypadkiem Canon nie robi tego samego?? Spytajcie się na żytniej czego potrzeba żeby zrobili naprawę gwarancyjną sprzętu z gwarancją worldwide??
    kompakcik i stara smiena
    www.sport.3ct-phototeam.pl
    http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• foto-net
      Zablokowany
      • 2007
      • 182

ale jaja wyliczylem ze mozna do kraju legalnie sprowadzic obiektyw taniej niz japanfoto
      Jaja jajami, ale nikt tego jeszcze ni kupił, z tego co widziałem wiele z tych ofert jest po prostu z ichniejsza gwarancją albo to wyprzedaż. Tak jak pisałem na priv, zapytam o to dystrybutora i zobaczymy skąd taka cena. Cena na to szkło w DE to najniżej 2500 zł więc różnica spora. Poz atym zamawiając wysyłkowo dochodzą jeszcze koszty logistyki i obsługi celnej, no chyba,że koś jedzie do szwjacarii i chce mu sie bawić w taxfree i zabawy celne. Tak to można kupić jeszcze taniej w singapurze. Też mam kolekcję cen ze stron z ofertami za grosze. Jezeli teraz postawimy2331 miedzy powiedzmy 2599 to jaka to okazja na tyle zachodu, no ale jak pisałem zobaczymy co napisze Sigma w tej sprawie.

Komentarz

• wpj
        Coś już napisał
        • 2006
        • 55

"a czy przypadkiem Canon nie robi tego samego??"
        zrobilem sobie szybko cene dla 17-40 i liczac wszystkie oplaty tak jak powyzej to taniej wychodzi w fotopanorama.pl , a ten sklep jest polecany np. przez sigme.

natomiast co do oplacalnosci zakupu w np. ch czy singapurze to wiadomo ze wygrywa ten kto moze kupic na miejscu, chcialem tylko pokazac ze japanfoto niekoniecznie jest oszustem bo da sie _legalnie_ sprowadzic sprzet po jeszcze nizszej cenie

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Czy może mi ktoś wyjaśnić pokrótce w jakim kierunku zmierza ten wątek?
          Bo od kilku stron tego wątku widzę że kręcicie się w kółko wokół cen i gwarancji i końca nie widać bo każdy uważa że "moja racja jest mojsza niż twojsza" .
          Skończycie kiedyś?

Komentarz

• wpj
            Coś już napisał
            • 2006
            • 55

ja np. pomimo, a moze wlasnie dzieki 'kreceniu sie w kolko' dowiedzialem sie kilku ciekawych i istotnych rzeczy, ktore mi sie napweno przydadza w najblizszym czasie

Komentarz

• chodus
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 34

Zamieszczone przez Vitez
              Czy może mi ktoś wyjaśnić pokrótce w jakim kierunku zmierza ten wątek?
              Bo od kilku stron tego wątku widzę że kręcicie się w kółko wokół cen i gwarancji i końca nie widać bo każdy uważa że "moja racja jest mojsza niż twojsza" .
              Skończycie kiedyś?
              Ok ja już kończe wracam do swoich

pozdrawiam Kanonierów

Komentarz

• Fotos
                Początki nałogu
                • 2005
                • 406

Ja tylko dopisze, ze np. e-oko zawsze dawalo do Sigmy polska gwarancje. Nie tylko wiec sigmy z pro-centrum. Dla mnie roznice w cenie to nic dziwnego, wazne co kryje sie za ta roznica. I tutaj zawsze sklepy typu JapanFoto sa podejrzane, bo moga cos krecic np. z gwarancja. Pytanie za to czy dystrybutor za wyzsza cene oferuje wyzszy poziom obslugi ?
                I to mnie cos naszlo i wlazlem na stone Canona (zgodna z linia ideologiczna forum :-) ) z mysla gdzie kupie cos oficjalnie z literka C.
                Odpowiedz jest tu:

Jednym slowem - w najblizszym kiosku ruchu

Komentarz

• DigitalAsh

Wszędzie czyli nigdzie

a na stronie Sigmy jest cała lista sklepów, które są "oficjalne" a nie są pro-centrum

Komentarz

• Creatoor

Początek zaczął się od japanphoto i tu wraca. Rzuciłem okiem na stronę Sigmy i zatkało mnie: "Uwaga: sprzedawcy bez naszej rekomendacji -zaopatrujący się poza oficjalną siecią dystrybucji Sigma Corporation w Polsce:....FotoJapan
                    Zabrze...".
                    Pozostaje tylko domyślać się skąd pochodzą sprzedawane przez nich obiektywy Sigmy. A może...? http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203

Zapytanie w tej sprawie złożyłem również do Sony Polska.

A ja kupiłem u nich sprzęt! I jeszcze nie widziałem go na oczy....
                    Jak to mówią? Mądry Polak po szkodzie? Biedny, nie mądry... o kilka tysięcy PLN.

Komentarz

• kasza_2

Zakupilem ze sklepu JAPANFOTO canona 450D. Na kontakt ze sklepem nie ma co narzekac jednak przesylka zajela im daw tyg. Zaraz po zalupie prosilem o potwerdzenie dostepnosci produktu ( potwierdzili po godzinie). Co sie optem okzala aparatu nie mogli wysalc bo czekali na dostawe z hurtowni. Wszystko sie przeciagnalo do 2tyg. Aparat doszedl caly i zdoryw ale nie ma bylo w nim polskiej instrukcji ani gwarancji. Posprawdzalem po numerach na pudelku i zakupiony zostal w niemczech. Mam tylko nadziej ze niebedzie problemu w razie koniecznosci skorzystania z gwarancji w polskim serwisie.

Komentarz

• Creatoor

Będzie problem na bank. Jak nie ma polskiej karty gwarancyjnej to pozamiatane. To samo dotyczy aparatów Sony i obiektywów Sigmy. Rozmawiałem z Sony telefonicznie. Foto Japan nie jest ich autoryzowanym sprzedawcą jak i pozostałych marek. Mało tego wczoraj znajomy opowiedział mi historię o swoim "znajomym" biznesmenie. Kupuje markowe aparaty po jednym egzemplarzu, wysyła je do takich małych skośnookich przyjaciół i po trzech miesiącach dostaje "klony". Widziałem taki jeden, dałbym słowo, że to oryginał. Włos na głowie się jerzy.... Zresztą Sigma ostrzega przed tym.
                        Ja wycofuje się z transakcji i będę walczył o zwrot kasy.

Komentarz

• HenrykG
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 276

/.../ historię o swoim "znajomym" biznesmenie. Kupuje markowe aparaty po jednym egzemplarzu, wysyła je do takich małych skośnookich przyjaciół i po trzech miesiącach dostaje "klony"
                          Włos się jeży na głowie
                          Ale dlatego, że ktoś wierzy w takie opowiastki...
                          Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• arturs
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 4196

Zamieszczone przez HenrykG
                            Włos się jeży na głowie
                            Ale dlatego, że ktoś wierzy w takie opowiastki...
                            dokładnie, przecież mali żółci bracia kupują wszystko od razu w dniu premiery a nie przez biznesmenów z jakiejś tam Polski.. reszta się zgadza..
                            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Creatoor

Zgadzam się, że nasi przyjaciele z nad wielkiego muru mają wszystko na topie. To co napisłaem to prawda, ale tłumaczą się winni. Sprzęt widziałem. Wierzyć mi nikt nie musi, ateiści też są na świecie. Proszę poczytać raz jeszcze: www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/203
                              Nie zabrałem tutaj głosu by opowiadać bajki. PS. firna działa legalnie na terenie polski zachodniej, podobne interesy robi ze specjalistycznymi maszynami, klony z Chin, jedynie silniki z tabliczkami sprowadza z UE jako części zamienne i wkłada do środka. Maszyny sprzedaje jako produkowane na podzespołach ..... (tutaj nazwa kraju UE). Wszystko legalnie.
                              Jeszcze co do sprzętu foto: Chińczycy faktycznie nie muszą czekać na zaproszenie od jakiegoś gościa z Polski, ale też sami z siebie nie wysyłają kontenerów ze sprzętem do Polski licząc, że się ktoś przez przypadek zaiteresuje tym. Robi to NA ZAMÓWIENIE i o tym pisałem. Reszta to semantyka.

Komentarz

• irekaro
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 262

też chciałem kupić sigme u nich - bo blisko mam. a facet mi gada, że nie da rady przetestować kilka obiektywów bo oni mają tylko sprzedaż wysyłkową- zrezygnowałem.
                                canon

Komentarz

Pracuję...